Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Intervju med Lamb Of God's John Campbell | FESTIVALPHOTO
 

Intervju med Lamb Of God's John Campbell

Det är inte varje år ett så stort och otroligt bra band kommer på besök i Sverige så självklart kan man inte neka en intervjuförfrågan med basisten John Campbell. De flesta intervjuer man gjort har alltid kretsat kring stora skivsläpp, dock handlar denna intervju om Lamb Of Gods sidospår och framtidsplaner.

Hur har det nya året sett ut för Lamb Of God?

Vi rivstartade 2010 med en turné, självklart. Sådant kommer man inte undan med. Dessa två månader har bara handlat om turnéer, resor och spelningar, så all den tiden har vi spenderat ute på vägarna. Nu i februari har vi för det mesta spelat i Europa, dvs., Frankrike, England, Tyskland, Italien. De länderna har vi självklart besökt förut men varje spelning skiljer sig från den förra väldigt mycket och det är alltid lika spännande att resa till dessa länder för varje gång är det som på nytt. Igår var vi i Danmark och nu är vi här!

Vad har du för syn på turnélivet?

Jag själv tycker det är kul att resa men ibland kan det bli lite för mycket med tanke på att vi är ett ganska stort band. Turnéerna brukar vara allt från bara två månader till ett helt år. Det är vansinne. Man är långt borta från familjen och hemmet men och andra sidan, man får se världen och spela tillsammans med världens bästa band!
Så jag ska nog inte klaga.

Det skulle vara intressant att få höra skillnaden mellan ”Wrath” och föregående mästerplattan ”The Sacrament”.

En intressant fråga, inte ofta man får besvara den men jag kan säga det här med en gång: ”Wrath” är mycket argare och råare än ”The Sacrament”. Wrath betyder ju ilska och vrede och jag tycker att det kännetecknar den plattan väldigt väl. Men egentligen finns det faktiskt inget mer man kan säga om skillnaden.

Faktum att ni spelade in ”Wrath” på ett annorlunda sätt, vilket man direkt kan höra i början på ”Contractor”, vet förmodligen fans redan om, hoppas jag?

Ja, det hoppas jag verkligen. Varför vi valde att arbeta på det sättet är att vi ville ge plattan ett äkta sound. Vi ville att den skulle låta gedigen och ärlig, väldigt rå och öppen. Och jag tycker vi lyckats jävligt bra med det! Det var en utmaning att spela in allting på en gång istället för instrument för instrument, men jag säger det åter igen, det var absolut en stor utmaning, men vi gjorde det bra! Håller du med mig?

Jo, självklart!
Om man summerar hela Lamb Of Gods diskografi, vilket album skulle då vara höjdpunkten?

Allting vi någonsin har skrivit, spelat in och gjort med Lamb Of God är vi stolta över. Jag vet faktiskt inte om jag kan nämna album som är kassa eller tvärtom. Allting är på samma nivå för mig. Är man med i ett stort band som Lamb Of God måste man lära sig att vara stolt över allting man har gjort.

Lite frågor kring din roll som basist, vad kan du ge för professionella tips och råd för nystartade band?

Jag kan säga såhär: det ”jobbet” jag har är det bästa och enklaste som finns i hela världen! Ta det här med en nypa salt dock. Men mina tips till alla basspelande ungar därute är väl att man ska försöka spela live så mycket som möjligt. Det är det bästa man kan göra som band, för man lär sig otroligt mycket av det.

Sista frågan: vad har Lamb Of God för framtidsplaner?

Vi har lite av turnén kvar nu. Snart åker vi till Bangkok, Beijing, Tokyo och Osaka. Sedan i sommar ska vi göra en del gig där hemma i Staterna, så det här året blir nog ytterligare ett till turnéår för oss. Därefter tar vi nog ledigt en stund, sedan påbörjar vi förmodligen ett nytt projekt, denna gång ännu argare och aggressivare än ”Wrath”!

Writer: Viktoria Popova
I don't have Facebook


|Home|