Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Lamb Of God @ Arenan, 05-03-2010 | FESTIVALPHOTO
 

Lamb Of God @ Arenan, 05-03-2010

 Betyg

Review397__DSC4847_copy

Framgångsrika och talangfulla amerikaner till metalheads har man sett många av genom alla sina år som både skribent och fotograf, dock har man aldrig fått beskåda Lamb Of God, som förövrigt gjorde en otrolig show på Arenan. Redan nu måste man påstå att denna spelning toppar alla eminent grymma liveband man bevittnat, med stor marginal.

Lamb Of God öppnar akten med ”In Your Words” från den snart ett år gamla alstret ”Wrath”. Redan från den punkten exploderar energin rakt i ansiktet på en och fortsätter ända tills ”Set To Fail” spelas, utan några onödiga pauser.
Man måste påpeka att redan under ”Walk With Me In Hell” känns det som att showen går en aning för fort fram, men det verkar inte kvintetten ha några problem med. Snabbt och massivt ska det vara.
Lyckligtvis tappar Lamb Of God inte den otroligt viktiga tyngden i sin musik, som man tyvärr trodde att de skulle göra. Det blir nästan tvärtom, för bra och för tungt.
Den andra häpnadsväckande och positiva egenskapen av Lamb Of Gods episka framträdande är de är fruktansvärt duktiga på det de gör och levererar med ovanlig säkerhet, dessutom otroligt felfritt och nästan oskiljaktigt från skiva.

Efter någon timma kan det vara en aning svårt att bibehålla energin och scennärvaron, men det är åter igen ingen svår nöt att knäcka för kvintetten. Den explosiva energin och den förträffliga scennärvaron är fortfarande där, ingenting verkar ha försvunnit någonstans. Fantastiskt att se på, med tanke på hur blytung och grym musik Lamb Of God spelar.
Självklart spelas de största favoriterna ”Laid To Rest” och ”Contractor” utomordentligt. Extranumret är ”Redneck” och ”Black Label” som passar perfekt att avsluta en så oförglömlig kväll med!

Inga större märkbara misstag eller fel kan man sätta fingret på, dock skulle man vilja höra mer från ”The Secrament” och få se den skickliga batteristen Chris Adler utföra ett mirakulöst trumsolo men det är en ren smaksak. Showen i helhet får absolut största betyg, för det var som tidigare skrivet ett av det bästa man har beskådat genom tiderna och Lamb Of God kommer absolut stå kvar på första platsen som bästa liveakt!

Writer: Viktoria Popova
I don't have Facebook


|Home|