Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

GUS G @ KB, Malmö 5/3-15 | FESTIVALPHOTO
 

GUS G @ KB, Malmö 5/3-15

 Betyg

Review3948_20150305_Gus-G-Kb-Malmo_Beo7322

Sverigebekanta gitarrvirtuosen Gus G ställde in förra årets spelning på KB. Han gjorde dock rätt för sig och bokade in ett senare besök. Igår var det så äntligen dags för Gus G att få stå på Malmös coolaste klubbscen inne på KB. På sitt nya soloalbum så medverkar inte mindre än sju gästsångare varav svenska sångfåglarna Mats Levén och Tom Englund gör strålande insatser.

Trots en uppsjö av gästartister på skivan så var kvällens huvudsångare ett frågetecken för många. Henning Basse (Metalium) medverkar märkligt nog inte på skivan, vilket är konstigt för han lyfter spelningen med sin fantastiska stämma. Mats låtar är de bästa på skivan just för hans fina sång, men Henning visar att han kan förädla låtarna väl och ger en annan dimension till ljudet.

Henning är en strålande frontman men han fick kämpa i motvind samtidigt som han tungt trampade vatten. Han försökte gång på gång få igång den stillastående malmöpubliken. Det kändes som om de flesta var där för att se Gus G och struntade i resten som hände på scenen. Men bandet visade upp sig från sin bästa professionella sida och levererade en sjuhelsikes show. Trumisen Nunez jonglerade med trumstockarna och piskade skinnet så att det höll på att spricka.

Gitarristen då? Jo den där Gus G vet hur man hanterar en gitarr och hur man gör de där speciella fiskmuns-poserna med inlevelse. Fotograferna flockades på scenens vänsterflank och Gus såg till att de fick med alla poserna på bild.

Malmöpubliken fick ett extra fint set då Gus ville ge den svenska publiken något alldeles extra. Det var trots allt här han började sin karriär med Dream Evil. Vi fick äntligen höraChildren Of The Night och Break The Chains med en shreddande Gus. Dessutom hade han med sig sverigebekanten Jeff Scott Soto som special guest, endast på de svenska spelningarna.
Soto imponerade stort med sin strålande pipa och stjärnstatus. Det roliga med Soto var att han har så stor påverkan på alla vart han än är. Så pass stor påverkan att han fick köra en låt från sin egna soloplatta! Det var dealen mellan Gus och Soto. Soto gästar Gus platta och Gus gästar i sin tur Soto.
Sotos egna låt Wrath var kvällens absolut tyngsta alster. En riktigt tung metal-låt där man normalt inte skulle placera den sjönsjungande Soto. Överraskande bra. För att krydda till det lite extra gjorde Soto om Gus G solospelning till sin solospelning helt och hållet genom att köra I´ll Be Waiting från Talisman. Detta var enda gången publiken verkligen gick igång och sjöng med.

Publiken var förövrigt riktigt usel. Sällan skådat så tafatt och opersonlig publik. Att det är knappt 200 personer på plats spelar ingen som helst roll. Levererar bandet på scenen är det var och ens skyldighet att visa sin uppskattning. Varför kan man inte tjoa med på kommando bara för att det är tunt med folk på golvet? När Gus i slutet av spelningen iskallt sågar publiken med ”är ni helt döda eller?” då skämdes jag för malmöpubliken.

Kvällens enda riktiga bottennapp på scenen var Tara Teresa. Hon sjöng två låtar på egen hand och det var så sorgset att se hennes nervösitet på scenen. Hon darrade som ett asplöv och hade ingen som helst kraft i rösten. Att låtarna Hesitate och Long Way Down är de tråkigaste låtarna Gus G gjort gjorde inte saken bättre.

Avslutande Ozzy covern Crazy Train ger Gus allt. Han visar att han är betydligt bekvämare och rörligare än den fyrkantige Zakk Wylde.Live Lineup:
Gus G (Ozzy, Dream Evil, Firewind) - Gitarr
Henning Basse (Metalium) - Sång
Johan Nunez (Firewind) - Trummor
Strutter – Bas
Speial Guests:
Jeff Scott Soto (Talisman, Trans-Siberian Orchestra, JSS)
Tara Teresa

Speltid: ca 85min
Bäst: Jeff Scott Soto partierna
Sämst: tara Teresas tafatta framträdande + den usla publiken
? Varför medverkade inte Mats Levén?


Setlist:
My Will Be Done (Henning Basse)
Eyes Wide Open (Henning Basse)
Blame It on Me (Henning Basse)
Vengeance (instrumental)
Break the Chains (Dream Evil) (Henning Basse)
World on Fire (Firewind ) (Henning Basse)
The Fire and the Fury (Firewind + gitarr solo) (Henning Basse)
Terrified (instrumental)
Redemption (Henning Basse)
Children of the Night (Dream Evil)(Henning Basse)
I Am the Fire (Henning Basse)
Breaking The Silence (Henning Basse + Tara Teresa)
Hesitate (Tara Teresa)
Long Way Down (Tara Teresa)
Summer Days (Jeff Scott soto)
Wrath (Jeff Scott Soto)
I´ll Be Waiting (Talisman) (Jeff Scott Soto)
----------------------------------------------------
Crazy Train (Ozzy Osbourne cover) (Jeff Scott Soto)

Review3948_20150305_Gus-G-Kb-Malmo_Beo7218

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|