Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Intervju med Hypocrisy's Mikael Hedlund | FESTIVALPHOTO
 

Intervju med Hypocrisy's Mikael Hedlund

Precis när jag ska kliva på spårvagnen för att ta mig till Brew House till utsatt tid, 18.30, ringer promoter-Per. Hypocrisy's buss har pajat i Allingsås. Så cirka en timme senare än beräknat står jag och blänger på förbandets soundchek när Mikael kommer fram och undrar vem jag vill intervjua, om det går bra med honom. Vi tar plats inne i restaurangdelen. Han är glad och trevlig och verkar inte ett dugg sliten, trots att de närmar sig slutet på Europaturnén som startade 24 januari.

Ni har varit ute i ungefär fem veckor nu, vad har varit det bästa och det värsta under denna turnén?

- Ja vi har ju gjort 22 spelningar, och allt har flutit på kanon. Det var längesedan vi var ute och turnerade, fyra år sedan, så det var ju kul att komma tillbaka och börja spela igen. Sedan gjorde vi en spelning nu i helgen i Sofia och spelade in en live-dvd och det var en utav de bästa spelningar jag gjort någonsin. Publiken var helt enorm alltså, jag har aldrig varit med om dess like. Så det var ju höjdpunkten med det hela.
Det negativa... ja det var ju faktiskt idag, på vägen hit, när våran turnébuss brakade ihop utanför Göteborg.

Vad har ni fått för respons på den nya plattan? Kanske framför allt från fansen?

- Faktiskt riktigt bra. Det känns bra också, vi är jättenöjda med skivan. Det är bara positivt.

Så det är ingen som har blivit besviken eller så?

- Nej, de som tycker om Hypocrisy tycker om nya skivan också, och det är verkligen, tycker jag, en best of av det vi har gjort.

Det tycker faktiskt jag med, så mycket bra gjort. Jag hade lite funderingar angående lyriken, skriver ni något tillsammans eller sköter Peter det?

- Det är Peter som sköter det, det är enklast så. Han får det att stämma med musiken och stämningen och så.

Då är väl den här frågan till Peter egentligen, men du kanske kan svara på den ändå. Jag har ju i ärlighetens namn inte pluggat så mycket på texterna men jag läste Hang Him High, den var ju lite brutal och jag funderar, vart kommer allt ifrån egentligen?

- Det är från en massmördare i USA, och det som är samplat i låten är från intervjuer med denne. Så det är ju lite verklighetsbaserat!

Jag såg en videointervju på er hemsida och funderade på det som sägs angående låtval inför spelningar, att man kan rösta via Nuclear Blasts hemsida vilka av era låtar man vill se live. Finns det någon eller några låtar som ni inte vill spela live? Eller ligger alla låtar er varmt om hjärtat?

- Nja, vi kan ju spela vilken låt som helst. Sedan är det ju om vi skulle spela Slippin’ Away och Drained och sådana låtar som har varit lite väl annorlunda, akustiskt med rensång och så, om det skulle göra sig bra live, jag vet inte.

Det kanske blir lite trög stämning?

- Ja de kanske är lite mer studiolåtar.

Personlig favorit att spela live då?

- Oj, det var svårt. Jag gillar ju att spela alla låtar men... Roswell, det är en gammal låt men den har alltid fungerat. Den drar igång publiken.

Det skrevs ju att Peter tröttnade och det var tänkt att The Final Chapter skulle bli den sista plattan. Har ni någonsin känt så igen att 'fan nu får det vara nog, det här är sista albumet'?

- Nej absolut inte, The Final Chapter var mer i media än vad det var inom bandet. Peter var lite trött på att göra alla intervjuer och sköta allt, att alla tog kontakt med honom. Men vi hade ett samtal, satt ner tillsammans och sa att nu måste vi jobba som ett band. Vi vill ju också vara med, jag ställer gärna upp på intervjuer och gör vad som helst, men det blir liksom ett sådant fokus på Peter automatiskt i och med att han har studion och Pain och allt möjligt, så folk vill ju prata med honom. Så det blir ju en svår situation. Men nu hjälps vi åt i bandet så mycket som möjligt. Vi är ju ett band och Peter vill inte vara Hypocrisy själv.

Det är ju så det ska vara.

- Ja visst, atmosfären är grymt bra i bandet just nu. Men det var skönt att ha ett break också. Vi hade turnerat ganska mycket då innan vi tog det breaket, och det hände ju mycket andra saker i livet som man måste ta itu med, och alla fick ju tid att göra det då. Så det var skönt, och nu känns det kanon.

Hur ser framtiden ut för bandet då? Ni kommer ju att spela i staterna nu i maj och så blir det väl lite sommarfestivaler, vet ni hur det ser ut sedan?

- Ja vi har planerat att kanske åka till Sydamerika i september, i tio dagar eller något sådant. Men det är väl det vi har planerat just nu, sedan vet man ju inte vad som kommer upp. Vi tar det lite som det kommer.

Ja, jag har inte så mycket mer än såhär. Jag recenserar spelningen ikväll också, så jag förväntar mig en käftsmäll!

- Ja det ska vi allt ordna!

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|