Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

KNÆGT på turné | FESTIVALPHOTO
 

KNÆGT på turné

 Betyg

Review3811_10305419_828062870590895_7013216481193844031_n

Idag beger sig Malmöpunkarna KNAEGT ut på Europaturné och lämnar hemstaden över jul-och nyår för att i stället förgylla tillvaron för Tyskar, Belgare, Fransoser, Spanjorer och Slovener. Bandet spelar rasande och fräsigt på sin nyutkommna12" och när jag träffar gitarrist David Javue på hans arbetsplats Häng Bar vid Möllevångstorget i Malmö har han precis satt sig vid bardisken med den största middagstallrik jag sett på länge. På Häng Bar jobbar han som DJ och bandbokare så medan KSMB avlöser Ramones i högtalarna får jag störa honom mitt i maten.
-Nya plattan är den inspelningen som jag själv är helt och hållet nöjd med och det verkar som om alla i bandet är eniga om det. Vi spelade in den i Subversive Studio i Köpenhamn och den är mixad och mastrad av Matte P på Hemgården, berättar han medan han skickar över den halvätna tallriken till sångaren Filip som också sitter i baren en bit ifrån oss.
-Nu vill vi spela så mycket som möjligt och spela in så mycket som möjligt. Vi arbetar som ett team och alla får säga sitt och alla är öppna för olika lösningar.
-Eftersom vi bara gör bra låtar behöver vi ju inte rata något material och då finns ju hur mycket färdigskrivet som helst för framtida inspelningar, tillkännager David med glimten i ögat.
KNAEGT bildades för ungefär två år sedan och och låter fruktansvärt uppretade på nya verket som förresten endast finns att tillgå i fysiskt format på vinyl men musiken går att avlyssna på Bandcamp, Reverbnation och Spotify. Om det nu mot förmodan finns musikälskare som saknar vinylgrammofon.
Texterna är starkt politiska och i en av mina favoritlåtar ”Ingen rök utan eld” skriker Filip ”Vi är kulan för din panna. Vi är kniven mot din hals. Vi är produkten av ett samhälle som är stöpt i skit.”
Engagemanget för hemstaden blir också synliggjort i ”Kebafel(välkommen till Malmö)”;

”Välkommen till staden
Där soptippen möter havet
Smutsiga södern är vårt jävla fort
Vi står upp för varandra
Fucking malmö stad
De sjukaste jävlarna söder om åsen
Det störigaste stället norr om ekvatorn
Vi lägger oss aldrig dom smutsiga få
En livstid i motvind
Men vi står kvar”

Alla medlemmar i KNAEGT har verkat inom punkscenen ett ansenligt antal år och har tidigare verkat i band som SATANIC SURFERS, PUKE, SKITKIDS, MODERAT LIKVIDATION, CDCP, REVENGE och KONTROVERS. Det betyder att de samlat på sig många turnéminnen.
-Det kan ju hända och har hänt att någon bandmedlem tappat bort sig och helt enkelt försvunnit, skrattar David Javue.
-Ett bisarrt minne är från en spelning när KNAEGT spelade i Finland med SLÖA KNIVAR och vi blev inhysta på en anläggning som var en gammal nazistkasern och sedan spelade vi på ett ställe där det satt en massa äldre män och kollade på hockey. När matchen var slut fick vi äntra scenen, berättar David.

Ni som vill äga den här fantastiska vinylen kan köpa den på skivaffären Rundgång eller på Häng Bar, båda ställena i Malmö. Den går också att beställa från Sista Versen Records.
Do it!
Jag säger hej till David till tonerna av ”This aint a game” från danska ”Night Fever” och önskar dem en kul turn´e
Ses i Fucking Malmö stad!

Writer: Eva Grahn
I don't have Facebook


|Home|