Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Ave Nova hatar cancer! | FESTIVALPHOTO
 

Ave Nova hatar cancer!

Review3810_Ave_Nova

Skånska Ave Nova kommer den 20:e december att spela på Häng Bar i Malmö och de bjuder inte bara på sin smarta, straight forward rock, de bjuder på ett engagemang till förmån för cancerdrabbade barn. Tillsammans med Moshnix och i samarbete Rock Against Cancer vill de bidra till att göra tillvaron lite mindre tung för barnen på avdelning 64 i Lund. Inträdet är frivilligt och alla som kommer till spelningen får själv bestämma om de vill betala och i så fall hur mycket. Alla intäkter går oavkortat till julpresenter och annat kul.
När jag får sångaren och basisten, Vicc Rage i luren låter han hälsa att alla som vill bidra med en peng i dörren kommer att delta i ett lotteri med fina priser.
-Jag träffade grundaren till Rock Against Cancer, Patrick Kleine, och hade ett bra möte med honom. Jag insåg direkt att det är en helt seriös förening och han gav mig insikt och då föds ju ett engagemang
Ave Nova består av tre unga och kreativa själar som i ett par års tid skapat musik tillsammans. Förutom Vicc hittar vi Dr. Jam på gitarr och Ia. Wild på trummor. Än så länge finns inga skivor ute men på Spotify och Itunes kan deras inspelningar avlyssnas och dessa har färdigställts i Studio Titan i Dalby. Som tidigare nämnts pratar vi rock´n roll här men jag uppfattar tydliga punkinfluenser och ett energiskt driv. Vicc Rage har en stark och säker stämma och lite lekfull sångstil. Såväl trummor som gitarr hanteras mer än föredömligt och det svänger.
-Vi samarbetar som ett team. Någon kommer med en ide och så jobbar vi tillsammans med den, berättar Vicc.
Vicc Rage har genom sin far lyssnat på hårdrock sedan han föddes men också på Motown genom sin mor. Han nämner Alice Cooper, Rob Zombie och Dream Theater.
Den sistnämnda referensen kan jag inte höra spår av i Ave Nova´s låtar men visst hörs det lite skramliga angreppsätt som var Alice Coopers signum på sent sextiotal.
-Vi har jättekul när vi gör musik tillsammans. Nu gör vi något vi tycker är kul i ett syfte som kan göra livet lättare för andra, säger Vicc Rage.

Avslutningsvis vill han hälsa:
-Kom med gott humör, med givmilda tankar så bjuder vi på ett jävla ös!

Vem: Ave Nova, Moshnix, Rock Against Cancer
Var: Häng Bar, Kristianstadgatan 7 B, Malmö
När: 20:e december, 16.00-01.00.

Review3810_Rock_against

Writer: Eva Grahn
I don't have Facebook


|Home|