Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

DI LEVA @ Helgeåfestivalen 29/8-14 | FESTIVALPHOTO
 

DI LEVA @ Helgeåfestivalen 29/8-14

 Betyg

Review3722_Helgeafestivalen-20140829_Thomas-Dileva-Andy1011r

Budskapet som Di Leva vill förmedla växer sig djupt och rotar sig ordentligt i Knislinges bördiga mark.

Efter att publiken precis blivit överkörda av skitig metal i form av Skitarg så svävar vår frälsare Thomas Di Leva ut på scenen i sin röda kaftan. Alla spänningarna i axlarna släpper när han axlar igång Ge Aldrig Upp. Texterna som bärs upp av den här enormt glada ljuskällan, för det är vad Thomas är. Han är inte en skinande ljusstråle utan han är solen personifierad.

Publiken består av allt från hela familjer till ungdomar som är här för housemusiken och alla inbitna hårdrockare. Blandningen i publiken väcker Thomas intresse och får honom att växa i Kaftanen. Thomas gör en stark insats och gör en typisk Di Leva konsert där han dricker kranvatten ur glaskanna och kastar frukt åt publiken.

Vad Är Frihet presenteras genom ett mycket intressant tal av Thomas. Med sin magiska berättarröst ställde han formuleringen ”Är det vi som styr fjärrkontrollen eller är det fjärrkontrollen som styr oss?”. Det var en tankeställare. Låten (som alla andra) är väldigt lugn och sansad och då räknar man med en gungande publik likt svajande träd i brisen. Så var nog fallet för det mesta men mitt under Vad Är Frihet så dyker det upp en överförfriskad och glad crowdsurfare! Något av den mest bisarra situationen jag varit med på då jag sett många s.k. crowdsurfing och moshpits i olika konstellationer. Men detta tog priset. På ett bra sätt. Helt underbart. Di Leva i Knislinge är fest.

Mellansnacket är precis lika magnetiskt som musiken. Thomas säger bl.a. att han såg att vi i publiken hade klätt ut oss till människor men att han kunde se igenom våran förklädnad. Han kunde se vår riktiga identitet. Att vi är superhjältar. Det är inte svårt att inte förstå varför Thomas är så folkkär som han är. Han fungerar som en egoboost med extra allt.

Framträdandet är akustiskt och Thomas ackompanjeras av en keyboardist som backar upp snyggt med uppbyggandet av låtarna. Tyvärr så spelades inte den nya singeln Lights Out På Ålderdomshemmet utan spelningen var mer koncentrerad på klassiska publikfavoriter, vilket samtidigt är förståeligt när det kommer till festivalspelningar.


Låtlista:
Ge Aldrig Upp
Ingen Kan Köpa Livet
Vem Skall Jag Tro På
Miraklet
Vad är Frihet
Everyone Is Jesus
Vi Har Bara Varandra


Fotnot:
Crowdsurfing: person bärs framåt över publiken. Förekommer oftast inom rockmusik.
Moshpits: cirkel i publiken där personer hoppar runder i någon form av krigsdans. Förekommer oftast under konserter där musiken är hård och snabb.

Review3722_Helgeafestivalen-20140829_Thomas-Dileva-Andy1154r

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|