Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

SKITARG @ Helgeåfestivalen 29/8-14 | FESTIVALPHOTO
 

SKITARG @ Helgeåfestivalen 29/8-14

 Betyg

Review3721_Helgeafestivalen-20140829_Skitarg-Andy0640r

VARNING: Barnsligt innehåll.


Skräckinjagande circus med sinnessjuka, mentalt störda och schizofrena! Skitarg bjöd upp till ett mentalt hjärnsläpp!

Skitarg är ett plojband från Stockholm som gör allt för att underhålla. I detta fallet handlar det om kroppsvätskor, sexleksaker och humor i kiss och bajs stadiet. Deras så kallat Clown Metal chockar och äcklar de oinvigda medans vi andra känner oss avtrubbade och uttråkade. Skitarg är djävulskt svåra att greppa om. De består av några riktigt duktiga musiker som tyvärr skapar en musikalisk gröt av total förvirring. Låtarna bygger på tungt black metal mangel, rå thrash och skrikande hardcore.

Ibland dyker det upp sköna gitarrslingor eller avancerat trumspel men detta dränks av det miserabla kaoset Skitargs sångare skapar. En sak är säker. Skitarg är definitivt ett tungt liveband men med en ordentlig överdos med under bältet humor. Humorn är något som lyfter bandet live för utan satiren och deras karismatiska framträdande så faller låtarna platt. Men med självdistans och en uppsjö av barnförbjuden rekvisita som uppblåsbara löskukar, dildos med sugpropp, vattenpistoler, partyvisselpipor, signaltuta och hästhuvud så levererar de en sjuhelsikes galen show.

Låtarna är genomkorkade men samtidigt genialiska. Kjell Is Here (Han Luktar Lök) osar melodisk dödsmetal och Jag Bryter Nacken Av Din Häst är hysteriskt horribel samtidigt som den är den klart starkaste låten i deras bagage. Jag vill bara lägga benen på ryggen men samtidigt vill man inte lämna spelningen för man vill inte missa något. Det är som att gå på en freakshow. Man vågar inte titta men gör det iallafall!

De båda sångarna, Skäggige Barnet i vuxenblöja och Necrofilip i pippilotter, är värsta radarparet och våldgästar varandra under hela spelningen. Barnet spottar snorloskor och fångar dem med pannan och hoppar ner till publiken jämt och ständigt. Necrofilip i sin silvertejp-förankrade kilt ser ut som om han är korsad med Pippi Långstrump och Jack Nicholsons Joker. Han ställer glatt upp när Barnet vill utöva sexuella handlingar med sin penisförlängare…

Publiken är delad av glädje och förskräckelse. Föräldrarna står och dividerar med varandra om de skall gå där ifrån med sina barn som står längst fram vid räcket eller om de skall stanna kvar och låta barnen ha roligt. Direkt efter Skitargs spelning började Thomas Di Leva på scenen intill. Kontrasten var enorm.

Var annars än på Helgeåfestivalen kan man få uppleva en sådan här härligt bisarr mix av musikkultur?

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|