Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

HEAVY TIGER @ Helgeåfestivalen 29/8-14 | FESTIVALPHOTO
 

HEAVY TIGER @ Helgeåfestivalen 29/8-14

 Betyg

Review3720_Helgeafestivalen-20140829_Heavy-Tiger-Andy0517r

Stockholms-trion med det überfräcka bandnamnet Heavy Tiger var startskottet för min del under 2015 års upplaga av Helgeåfestivalen. Tjejerna inledde vågande med att stå med ryggen mot publiken för att explosivt leda in på titelspåret till deras debutalbum Saigon Kiss. Riktig rock n´ roll i sann 70-tals anda levererades med klassiska gitarrposer och glitter. Tjejerna är klädda i typiska 70-tals overaller i läppstiftsrött och hela paketet känns rakt och äkta.

Under Chinatown visar Heavy Tiger att de är att räkna med. Ljudet är smutsigt och rått och attityden sprutar ur öronen på dem. Kärleken till en gyllene era går inte att ta miste på. Trummisen och tillika sångerskan Astrid Carsbring var nog gladast på hela rockhimmeln då hon inte behövde någon strålkastare på sig då hon själv lös upp hela scenen med sitt glada humör. Astrid sjöng bl.a. Superstar och Little sister med bravur samtidigt som hon piskade skinnet. Deras glada humör kryddat med lite kaxighet smittade snabbt av sig till publiken.

Saigon Kiss som är deras starkaste nummer känns som hämtad direkt från en tidig Hellacopters platta. Influenserna är tydliga. Utöver Hellacopters så finns det en stor dos av bl.a. AC/DC och Led Zeppelin samt en liten gnutta Sweet. Heavy Tiger har siktet inställt på att ta sig framåt genom att åka tillbaka i tiden och plocka upp byggstenarna till riktig Rock ´N´ Roll och bygga upp en ny framtid med siktet att peta ner Sahara Hotnights och Crucified Barbara från bergstoppen.

Det fullkomligt glittrade om deras musik. Det skall bli mycket spännande att följa detta eminenta band och se hur de utvecklar sig. För de är verkligen rockens okrönta drottningar.

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|