Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

SUMMER BREEZE 2014 | FESTIVALPHOTO
 

SUMMER BREEZE 2014

Review3692_Review3672_dsd

CAMPING
Summer Breeze har en stor camping uppdelad i olika sektioner, där man både kan ta med sin bil och till och med förboka sin tältplats. Partytält är tillåtet och likaså möbler, så länge man tar med sig dem hem igen. Logistiken för campingen är dock något man bör vara väl medveten om när man ska ta sig dit; Eftersom glasflaskor är strikt förbjudet så skall också ALLA bilar genomsökas innan man får köra in på campingen. Detta är något som tar extremt lång tid, skapar köer och frustrerade partysugna campare. Ett sällskap jag pratade med hade fått vänta i tre timmar på att få bilen genomsökt. Detta hade givetvis sluppits om folk bara hade haft vett nog att läsa FAQ innan och lämna glasflaskorna hemma. Men, verkligheten ser tyvärr inte ut så och istället drabbas man på plats. Så ska ni besöka Summer Breeze - var i tid!

För dem som bor på hotell eller vill till centrum så går skyttelbussen ofta mellan campingen och Dinkelsbühl. Riktigt bra är också att man har arrangerat bokningsbara bussresor mellan närliggande tågstationer och flygplatser för dem som inte reser med bil.

FESTIVALOMRÅDE
Festivalområdet erbjuder fyra scener; en liten scen för de minsta banden, T-Stage som är en tältscen med bra ljud och servering, men det blir vid regn gyttjekaos utanför då det bara är entré på ena sidan. Sedan har vi Pain Stage som är medelstor och så största Main Stage. Vi hittar sedvanliga merchstånd, dönervagnar, barer och en liten "beer garden" där det finns några sittplatser och även gratis wi-fi - stort plus!

Vad jag däremot önskar är en utökning av området eller att man placerar de stora scenerna annorlunda. Det blir kaos när man ska lämna en spelning och trångt är bara förnamnet.
Önskvärt är också lite mer sittplatser, nu finns enbart de bänkarna i beer garden som ligger vid entrén längst ifrån scenerna.

BAJAMAJARAPPORT
Bajamajorna var helt vansinnigt dåligt utrustade. Inte en enda jag besökte hade varken toalettpapper eller sanitärt skum. Visst kan man lösa det med medhavt papper, men det är kanske inte alla gånger man har det redo i bakfickan.
Gissningsvis är detta med avsikt för att få folk att köpa toalettbesök på spoltoaletterna istället. 1 Euro i utbyte mot tarmtömning. Kan så klart vara värt, men erbjuder man bajamaja, ja då ska det väl för bövelen finnas papper NÅGON himla gång i alla fall?

Sammanfattningsvis, Summer Breeze är på det hela taget en bra festival på många sätt, men många är också missnöjda med organiseringen, väntetiderna och de värdelösa bajamajorna. Men de gör bra bandbokningar och säljer slut år efter år - det måste betyda något.

Review3692_Review3672_ff

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|