Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Wintersun - Summer Breeze 2014 | FESTIVALPHOTO
 

Wintersun - Summer Breeze 2014

Review3681_WINTERSUN

För att ha släppt två album på 10 år och inte varit jätteaktiva på konsertfronten så har Wintersun lyckats skrapa ihop en helt otrolig mängd människor framför Pain Stage ikväll. Hela området är smetfullt av folk och det är utom tvekan att detta band borde ha stått på Main Stage istället.

Förväntansfulla hör vi introt från senaste Time I och magin infinner sig direkt. Sons Of Winter And Stars tar naturligtvis vid och jag är redan golvad. Ljudet är sådär perfekt, utförandet är helt klockrent och Jari låter bättre live än på platta.
Musiknördar är det vi har att göra med, vilket innebär lite fokus på scenshow och publikintegration och desto mer på instrumenten. Men med Wintersun så gör det ingenting. För jag vill bara blunda, lyssna och njuta. Det är. Så. Himla. Bra.

Land Of Snow And Sorrow känns kanske något seg att ha som livematerial och jag hade hellre sett ett annat låtval, men Time lyfter upp oss igen och The Way Of The Fire från den ännu osläppta Time II är riktigt lovande och bra som livelåt med alla blastbeats som underhåller publiken ordentligt. Som avslut på denna fantastiska timme får vi Starchild och hela festivalområdet är i extas.

Nu kan jag dö lycklig.

SETLIST
When Time Fades Away
Sons Of Winter And Stars
Land Of Snow And Sorrow
Darkness And Frost
Time
The Way Of The Fire
Winter Madness
Starchild

Review3681_WSUN

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|