Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Bråvalla en positiv jätte | FESTIVALPHOTO
 

Bråvalla en positiv jätte

Review3617_Bravalla_IMG_4407

Detta är en festival som passar de flesta, under 3 dagar så erbjuder de bra mångfald utav underhållning på 6 stycken scener. Här finns musik ifrån de flesta musik generar men även annan underhållning som stand up och karuseller.

Festivalen påminner lite om Hultsfreds Festivalen i sina glansdagar. Även om den snabbt blivit störst så märker man att den har ambitioner att växa ännu mera. Campingområdet är stort och kan rymma en hel del fler tält/husvagnar, men vad som är än mer tilltaget är själva festivalområdet vilket gör att de inte har några problem att rymma bra många fler besökare än de som hittat hit. Det stora området kan dock kännas lite väl tomt ibland och göra att man känner sig vandra mitt ute i ett öde fält, då området är baserat på ett gammalt flygfält som gör allt väldigt kalt och platt. Förutom avsaknaden utav skuggande träd och fler lounge tält, kan man även känna att det i framtiden hade varit skönt om de gjort som Roskilde Festivalen och anlagt en sjö på området för lite svalkande bad. Toaletterna sköttes även sjukt dåligt, visst vattentoaletter kan man väl köa till men det fanns även för få bajamajor och de som fanns var oftast överfulla.

Var inte med om premiär året för festivalen men tänkte att det nu var dags att damma av camping utrustningen och bege mig iväg på det för min del 67e äventyret. Detta var dock inte något jag var helt ensam om utan något som delas utav över 56000 andra besökare, vilket gör det till Sveriges största festival. Begav mig iväg med Festivalbussen från Götet under torsdagen för att ankomma vid 14 tiden. Resan fungerade bra och det märktes inget utav de bilköer som man hört om förra året. De hade dock delat av vägen med koner som gjorde det en aning klurigt att nå rätt avfart.

Väl framme kan man bara konstandera att vädret faktiskt är helt perfekt och jag kände mig nöjd med beslutet att skita i gummistövlar och regnkläder (vilket jag dock ångrade rejält senare). Glädjen blev dock inte så långvarig för de flesta eftersom det nu visade sig vara en närmast oändlig kö till inbytet utav armbanden. De flesta fick köa närmare två timmar för att få sina armband eftersom kön rörde sig fruktansvärt långsamt. Det ryktades att det var på grund av tekniska problem som man kan gissa beror på att utrustning krävde internet uppkoppling som de valts att tillgodose med trådlös förbindelse. Även incheckningen till press/vip dröjde närmare en timme trotts att det här inte fanns mycket mer än en handfull människor. En annan del som bidrar till köerna är att festivalen har beslutat sig för att banna kontanter, så därför måste alla besökare ladda över pengar till de chip som finns inkluderade på armbanden. Tanken ar säkert god men faktum är att de kortare köer som uppstår vid betalning nu mera flyttats till längre köer som får besökas igen då saldot tagit slut. Gissningsvis bidrar det även till mindre försäljning för många handlare.

En snabb blick på spelschemat visar att den större scenen Panorama, kommer bjuda på den dos av Metal som jag eftersökt. Köerna gjorde dock att två av de tänkta banden Trivium och Bring me the Horizon missades, men vad gör väl det om det är strålande sol och man vet att Iron Maiden spelar framåt kvällen. Ett band som jag var långtifrån ensam att se, närmare 40000 är här. Trotts att grabbarna är lite till åren nu så far Bruce runt på scenen och får igång publiken rejält, vilket gör det till en rejält skön spelning. Kvällen avslutades sedan med en kanon spelning på House scenen Sensation utav Dirty South.
Fredagen bjöd inte på samma solväder utan växlar mellan regn och uppehåll. Det drar även igång ett rejält åskoväder och efter ett av de närmare blixtnedslagen så börjar det ryktas om att blixten slagit ner på campingen. Något som tyvärr också stämde och sex personer förts till sjukhus varav två vårdas på intensiven för svåra brännskador. De ständigt överbelastade mobilnäten gjorde naturligtvis många nervösa eftersom de inte kunde nå anhöriga.

På fredagen så har Metal scenen förflyttats till den något mindre Juno där jag avnjuter en tung konsert utav Raubtier som visar att det passar utmärkt med en dialekt ifrån Sveriges nordligaste delar när man gör industrimetal som ganska snabbt för tankarna till Rammstein. Uppsöker sedan lite regnskydd i press/vip och blir träffar några vänliga själar ifrån Didriksson som bjuder på dryck och regnskydd. Kikar senare förbi slutet av Veronica Maggios konsert och ser till mångas förvåning och glädje Håkan Hellström dyka upp för en duett. Kvällen avslutas med en släng v Kings of Leon och en grym Mustasch spelning.

Lördagen bjuder på Gandalf grå himmel och mer eller mindre konstant regn. Vi kämpar oss iväg till en ganska odramatisk Graveyard spelning. Regnet för en till Norrköping Lounge tältet för att spana in lite skön Stand up. Både Tobias Pettersson och David Batra bjöd på skön underhållning med mycket skratt. Sedan blev det de gamla tonårs idolerna Bad Religion och The Offspring. De första punkhjältarna kändes dock bra mycket äldre och tråkigare än vad jag mindes dem som, men The Offspring får upp tempot rejält och lämnar en med positiva tankar.

Väl mött Bråvalla, det var en grym tillställning som trotts Scorpios stora erfarenhet ifrån festivaler kanske inte är helt perfekt ännu men som definitivt har mycket bra att erbjuda.

Review3617_Bravalla_IMG_4535

Writer: Thomas Glimfelt
I don't have Facebook


|Home|