Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

D-A-D @ KB Malmö 30/3-14 | FESTIVALPHOTO
 

D-A-D @ KB Malmö 30/3-14

 Betyg

Review3469_20140330_D-A-D-Kb-Malmo_6753

D-A-D firar pärlbröllop.

För att hylla publiken som fört D-A-D framåt genom tiden och spelställena där allt började, så ställer danskarna upp med ett galet 30års-kalas som varar hela 2014. Hisnande 30 spelningar i Danmark och 30 klubbspelningar i Europa där KB är en av anstalterna.

Givetvis var KB utsålt sedan länge och förväntningarna bland den mogna publiken fick sig först en liten törn då många blev otåliga efter att spelningen blev allt mer försenad. 40 minuter efter utsatt tid snurrade danskarna upp på scenen och det visade sig vara värt väntan.

Kaxigt och vågligt så inledde D-A-D med en lång instrumental låt samt att de stod med ryggen mot publiken och utan strålkastare. Det var ett snyggt och annorlunda sätt att bygga upp stämningen på.

Under sina 140 minuter så hann de med 20 låtar spridda från hela deras karriär.
D-A-D har allt en publik kan önska sig. Receptet är: En övertänd trummis. En man i hatt och galen blick. En sliskig basist i transparent lackjacka. Sex stycken fantasifulla 2-strängade basar och en hysterisk frontman.
Blanda ihopa detta och resultatet blir magiskt.

För att vara slutsålt var publiken förvånansvärt tam men D-A-D körde på som om de stod framför världens bästa publik. Riktigt professionellt. Jesper Binzer (sång & gitarr) äger världen när han står på scenen. Ett fullkomligt geni som är lika rolig mellan låtarna som han är bra på att showa och framföra sin musik. Gitarrvirtuosen Jacob Binzer psykar jämt och ständigt publiken med sin iskalla och psykotiska blick men ibland tappade han sitt stenansikte och brast ut i stora leende när publiken mötte honom med luftgitarr-gester! Jacob överglänste med sin fingerfärdighet i låtar som fantastiska Grow Or Pay och Sleeping My Day Away. Publiken stod som hypnotiserade när denne man gick fram till scenkanten och showade loss.

Den evigt unge basisten Stig Pedersen klättrade på trumsetet, monitorer och stackar. Paddlar med sin bas eller på annat vis höll igång med hyss precis hela tiden. D-A-D har inte bara en frontman. De har fyra! Alla i bandet har lika mycket stjärnglans och utnyttjade vartenda centimeter på scenen. De är fruktansvärt samspelta och säkra.

Rökaren Bad Craziness bevisar att galenskap inte är något dåligt. En låt som väcker många minnen och lustar till liv. Avslutande Its After Dark är en gammal goding från 86 med Stig på sång som D-A-D rotat fram i sin låtkista. Ett riktigt guldkorn och absolut en värdig som avslutning på en magisk afton.Speltid: 140 min
1. Instrumental (Rin Tin Tin)
2. Riskin' It All
3. Ride My Train
4. Overmuch
5. Cloudy Hours
6. Nineteenhundredandyesterday
7. Call of the Wild / Jonnie
8. Monster Philosophy / Trucker ……
9. Reconstrucdead
10. Grow or Pay
11. Something Good
12. Everything Glows
13. I Want What She's Got
14. Sleeping my day away
15. Bad Craziness
--------------------------------------
16. Counting the Cattle
17. Jihad
18. I Won't Cut My Hair
--------------------------------------
19. Laugh 'n' a half
20. It's After Dark

Review3469_20140330_D-A-D-Kb-Malmo_6696

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|