Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Medvind för Turbocharged | FESTIVALPHOTO
 

Medvind för Turbocharged

Review3191_turbo1

Hemkommen till Värmländska Kil från gångna helgens spelning i Hamburg frågar jag Turbocharged trummis, Fredrik Hultman om det blev några nakenskandaler den här gången
-Ha ha! Nej, inga nakenchocker den här gången. Inte ens nån Chuck Norris-kullerbytta varken påklätt eller ej. Kan ju förstås bero på att hotellet hade stengolv, skrattar Fredrik.
Bakgrunden till min fråga är att jag tidigare fått veta att första gången Turbocharged spelade utomlands så var det på en festival i Tyskland och det lyckade giget firades av en bandmedlem genom att springa naken i hotellkorridoren.
-Det var inte jag och inte Ronnie, säger Fredrik bestämt.
-Vi hade en riktigt bra helg i Hamburg dit vi åkte på fredagen, spelade på lördag och sen hem på måndag.
På samma konsert lirade också Violentor från Italien, Obsessör från Tyskland samt danska Bone och det var enligt Fredrik Hultman ett mycket roligt återseende.
-Vi är ju polare med alla banden och det var jävligt kul att träffas. Alla gjorde svinbra spelningar och det var bra med publik, berättar Fredrik och sammanfattar helgen.
-Metal, bratwurst och en jävla massa tysk öl.

Turbocharged bildades år 2000 och består av Ronnie Ripper, bas och sång, Freddie Fister, som Fredrik Hultman alltså kallar sig, på trummor och sång samt Old Nick på gitarr.
Då kan uppmärksamma läsare lätt räkna ut vem blottaren var.
Efter en inledande tid med flera medlemsbyten och motigheter konstaterade man 2008 att Turbocharged skulle fungera bäst som trio och då spelade man in demon ”Branded Forever” som innehåller gamla låtar som fungerar bra utan en andregitarrist. Andra demon, “Arrogantus Metallus”, kom året därpå. Det ledde till att Hellrocker Records ville ge ut demoinspelningarna på vinyl men då Turbocharged istället erbjöd dem nytt material till en fullängdare nappade de och “AntiXtian” släpptes således på vinyl 24:e december 2010. Plattan utgavs på CD året därpå av Chaos Records.
Medlemmarna i Turbocharged har en egen studio i Forshaga där de repar.
-Det är bra för så fort vi gjort en låt spelar vi in den, berättar Fredrik som till vardags lever familjeliv och arbetar som betonggjutare.
-Vi är alla så pass vuxna och har spelat metal så länge i olika band så vi har alla en realistisk syn på det här livet och ärligt talat, om vi hade börjat tjäna en massa pengar på musiken och börjat spelas på Bandit då hade jag undrat vad vi gjort för fel.
I september i år släpptes fullängdaren ”Area 666” som är ett fräsigt och fartfyllt thrashigt verk med blasfemiska texter.
-Ronnie är bra på att skriva texter som jag kan ställa mig bakom, berättar Fredrik Hultman.
-Vi har ett anti-kristet budskap men det betyder inte att vi är för något annat. Det upp-och-nervända korset är mer ett symboliskt motstånd, säger han.
Fredrik Hultman är uppvuxen i Grums och intresset för tuffare musik vaknade tidigt då han snodde storebrorsans kassetter och fick höra W.A.S.Ps ”The Last Command”.
-Då ville jag och kompisen bilda band och jag fick bli trummis för kompisen ville vara Nikki Sixx så han lånade min bas och jag fick skaffa ett trumset. Det verkar förresten som om han fortfarande lånar min bas, skrattar Fredrik.
Just nu arbetar Turbocharged med att sätta ihop en Europaturné. Alla detaljer är inte spikade men så mycket får jag veta att den startar 14:e februari i Italien.
Jag får pressa dem på fler detaljer och återkomma.

Under tiden kan ni titta på förra helgens spelning från Hamburg på Youtube eller lyssna på:
”Branded Forever” CD-R demo 2008
“Arrogantus Metallus” CD-R demo 2009
”AntiXtian”, fullängdare 2010
”Christ Zero”, MCD 2012
”Area 666”, fullängdare 2013

Writer: Eva Grahn
I don't have Facebook


|Home|