Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Åsa Hagström öppnar vernissage med metalfoton i Malmö | FESTIVALPHOTO
 

Åsa Hagström öppnar vernissage med metalfoton i Malmö

Review3162_Asa_portratt

Nu på torsdag den 30:e November kommer Åsa Hagström att öppna sin vernissage på baren På Besök i Malmö. Under namnet Septikphoto visar hon fotografier från döds, thrash och black-metalevenemang.
-Septik betyder nåt i stil med ruttet blod så det tog jag när jag skulle ha ett coolt nätnick för många år sedan och det har hängt med, förklarar hon.
Hennes intresse för fotografi vaknade tidigt.
-Jag brukade ”läsa” kort när jag var riktigt liten. Det var så jag kallade det att bläddra bland fotografier. Sedan fick jag en systemkamera när jag tog studenten och därefter handlade det mest om att våga.
Åsa är till vardags doktor i biologi och i sitt arbete som molekylärbiolog studerar hon saker som händer inuti celler. Hennes avhandling handlar om nattfjärilars feromoner.
Det visar på två saker tror jag. Att hon har tålamod och viljan att fördjupa sig i detaljer och att hon kan fängslas av ämnen de flesta inte ens vet existerar
Hon skrattar försynt åt min förvånade uppsyn då jag inte hade en aning om att fjärilar utsöndrar doftämnen.
-Men jag kom finklädd till disputationen i min bästa Aura Noir-tröja.
Just det norska Black Metal-bandet är storfavoriter och kanske delvis har influerat det egna musicerandet som gitarrist i Nekroskop.
- När jag fotar vill jag huvudsakligen få fram en viss känsla och jag tränar och testar olika saker för att bli bättre. Konsertbilder är kul men det betyder ju inte att jag vill fota alla metalkonserter. Jag vill visa min personlighet och min upplevelse.
Åsa gör också montage av egna bilder och på vernissagen kommer vi att kunna se ett blandat axplock.
-Nu vill jag främst försöka ta fler personporträtt och bandbilder berättar Åsa och hälsar alla nyfikna välkomna till På Besök på torsdag.

Från klockan 19.00 kommer Andreas Johansson från Deranged att spela passande musik till Åsas fotografier och baren På Besök erbjuder mindre vanliga men väl utvalda ölsorter samt god mat och mysig atmosfär.
Bilderna kommer att hänga uppe i tre veckor och de flesta är till salu för en rimlig peng.

Be there!

Vad: Vernissage. Fotografier av Åsa Hagström. 30;e oktober 19.00.
Var: På Besök, Nobelvägen 73 B, Malmö

Review3162_asa_artikelbild

Writer: Eva Grahn
I don't have Facebook


|Home|