Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Melissa Horn @ Palladium, Malmö 28/11-09 | FESTIVALPHOTO
 

Melissa Horn @ Palladium, Malmö 28/11-09

 Betyg

Det är ett nästan fullproppat Palladium som möter Melissa Horn när hon äntrar scenen på lördagskvällen. Enkelt klädd i svart skjorta och kjol, sätter hon ner sig och tackar mjukt alla som kommit. Ensam inleder hon sin spelning med “Vem lämnade vem” från hennes senaste skiva Säg ingenting till mig. Det är mjukt, rent och äkta. Melissa Horn trollbinder dig från sekund ett.

Efter några låtar äntrar hennes band scenen, tre killar iklädda helsvart de med. De fortsätter med låten “Jag vet vem jag är när jag är hos dig” som blir en av de bästa låtarna under kvällen. Melissa och bandet verkar vara väldigt tighta och bandet ser ut att njuta precis lika mycket som Melissa själv.
Melissa Horn beskriver dagen som magisk och säger att kvällen är en av de bästa på länge. Det tycker vi i publiken också.

Melissa Horn bjuder på sin självkomponerade musik och allting känns väldigt äkta från början till slut. Hon berättar att hon har väldigt svårt att prata om svåra saker ansikte mot ansikte, och gör det istället i nya skivan genom musiken. Hon bjuder på både gamla och nya låtar i ett bra upplägg och du tröttnar aldrig trots att större delen av hennes låtar är rejält ångestfyllda och ledsna.

Kvällens höjdpunkt är låten “Hanna” från skivan Långa nätter som Melissa Horn framför tillsammans med sin bror på keyboard. Man känner hur Melissa Horns sång får hela publikens gamla kärlekshistorier att väckas till liv, och det flyger tankar om misslyckad kärlek genom salen.
Trots att man kunde ha lyssnat på Melissa Horn och bandet hela natten lång avslutas spelningen en och en halvtimme senare. Hon avslutar den magiska kvällen med "Falla fritt" och får rungande applåder. Jag tror inte ens den känslokalla kan gå hem oberörd efter den mest genuina spelningen jag någonsin varit med om.

Writer: Malin Valtonen
I don't have Facebook


|Home|