Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Kubanska kulturministeriets diplom till skånska Splattered Mermaids | FESTIVALPHOTO
 

Kubanska kulturministeriets diplom till skånska Splattered Mermaids

Review3102_splattered_two

Skånska Splattered Mermaids har släppt ny platta under sommaren och, som första svenska metalband. turnérat på Kuba övervakade av representanter för kubanska kulturministeriet. Det gick bra trots matförgiftning och slagsmål. De fick godkänt och diplom.

Splattered Mermaids bildades 2005 och har sedan starten färdigställt två EP, ”Bloodfreak” och ”Creation of Wounds” från 2005 respektive 2006. Första fullängdaren ”Stench of Flesh” släpptes 2008 och året därpå medverkade de med fyra låtar på samlingen ”Illegal Grinding-An International Grindcore Gathering”.
I år var det alltså dags för släpp av ”Reforged in Gore” som bandet har jobbat med i cirka ett år.
-Det tog så lång tid för att vi har ett gäng gästsångare på plattan från band vi gillar och arbetat med, berättar bassist Martin Andersson.
-Vi är väl kanske lite extra stolta över att Origins sångare, Jason Keyser, sjunger på titelspåret, tillägger han.
-Det har blivit en extrem och varierad dödsgrindplatta där man nog skönjer vilka influenser såväl vi som våra gästare har. Vi har utvecklats mycket som band och jag har utvecklats mycket som bassist. Nu spelar jag verkligen bas. Inte gitarr på bas, säger Martin och ser ytterst nöjd ut.
”Reforged in Gore” har ett synnerligen äckligt omslag som till och med skivbolaget Morbid Generation vill censurera.

I slutet av 2011 åkte Splattered Mermaids på en lite längre europasväng med Rectal Smegma och de senaste åtta åren har de spelat på Antitrend Open Air i Tjeckien.
I år blev det ytterligare en vända till landet i öst på Obscene Extreme.
Men en av årets verkliga höjdpunkter var alltså att under sensommaren bli inbjudna att turnera på Kuba tillsammans S-Core, Mortuary och Cowards från frankrike, Severe från Belgien och chilenska Dezaztre Natural.
-Vi sex band åkte runt och spelade på riktigt stora scener. Det var alltså permanenta scener som tidigare använts för propagandamöten och såna tillställningar. Jag hade ingen aning om att det finns en så stark metalscen på Kuba. Folk kom i tusental. Det var ju utomhuskonserter och det var gratis eftersom kulturministeriet finansierade, berättar Martin Andersson.
-Representanten för ministeriet som åkte med oss hela tiden var en tant på typ 50 bast och hennes älskare som var ungefär 17 och som vi trodde var hennes son tills vi såg dem hångla, skrattar Martin.
Första giget fick dock ställas in då trummis Martin Schönerr drabbats av matförgiftning men sedan lyckades Splattered Mermaids såväl chockera, orsaka slagsmål och inspirera till annorlunda och hittills okända dansstilar.
-Jag kan glatt och stolt berätta att vi blev väldigt uppskattade men det verkar inte som om kubanerna är vana vid band som söker så mycket publikkontakt som vi gör. De verkade nästan lite chockade emellanåt. När Johan (Bergström, sång) stage-diveade lyfte de snabbt upp honom på scenen och sa ”no.no, stay there, stay there”, skrattar Martin Andersson.
-Det verkar också som om vårt beteende på scen och vår musik orsakade en del aggressiva utbrott för det blev flera slagsmål. Turnéledaren Dave kom en kväll och sa: ”If one more show with fight. No more show!”. Mest på skoj kanske, skrattar Martin.
Kuba-besöket avslutades i alla fall i god anda och Splattered Mermaids blir säkert väl ihågkomna för den innovativa danslåt de spelade varje kväll och som finns på ”Reforged in Gore”. Låten är ”Splattered Smegma”och hur det dansades till den kan jag bara försöka föreställa mig.
De fick i alla fall godkänt och diplom.
-Vi fick varsitt personligt diplom och ett diplom för bandet, Helt fantastiskt, berättar Martin.

Närmast kommer bandet att spela på två-dagarsfestivalen Rape the Escape i Österrike i december och nästa år blir det USA-turné. Några detaljer kan Martin Andersson inte avslöja vid vår pratstund men lovar återkomma senare.
-När får vi se er på hemmaplan då, undrar jag.
-De undrar vi också. Vi vill väldigt gärna spela i Malmö eller någon annanstans i Skåne men vi får inte så bra respons från spelställen och bandbokare. Rättare sagt, vi får ingen respons alls. Men, vi jobbar vidare, låter Martin Anderson hälsa som avslutning.

Splattered Mermaids är Johan (Frallan) Bergström – sång, Johan (Falu) Hallberg – gitarr,
Martin (Schreck) Schönherr –trummor och Martin (Body) Andersson- bas.

Den aktuella skivan heter ”Reforged in Gore”.
Glöm inte det!

Review3102_splattered_Diplom

Writer: Eva Grahn
I don't have Facebook


|Home|