Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

The POODLES @ HELGEÅFESTIVALEN 31/8-13 | FESTIVALPHOTO
 

The POODLES @ HELGEÅFESTIVALEN 31/8-13

 Betyg

Metal Will Stand Tall.
Det är en låttitel som beskriver The Poodles bra. De står rakryggade på stora scenen och Jakob glittrar likt den rockstjärna han är. Kicken har festivalens största trumset, om än till större delen prydnad då han stoltserar med hela fyra baskaggar! Pontus blottar sin håriga bringa så flickorna blir heltokiga.

Senaste singeln Shut Up, från nysläppta plattan Tour De Force är väldigt lättsmält och enkel. Poodles måste inte krydda till det för att det ska låta tufft utan här visar dem att enkelt är mer än nog. Skulle inte förvåna mig om Jakob är förlovad med sitt mickstativ för han hav verkligen ett passionerat förhållande med det! Ännu trevligare blir det när basisten Pontus sjunger Line Of Fire. Härligt sväng och Jakob körar snyggs upp utan att ta förmycket plats.

Kicken kör igång ett helt ok trumsolo efter en längre instrumental bit. Tyvärr vänder han skutan mot farligt grunt vatten och till sist kapsejar helt. Kicken pratar en massa och leker lite tamt bakom sitt gigantiska trumset och det är så fruktansvärt tråkigt att man vill vända ryggen mot scenen och kolla efter närmaste väg därifrån. Pinsamt.

Poodles arbetar sig tillbaka med moral och vilja och sätter segel i Seven Seas. Kanonlåt som framförs i en förlängd version.

Ingenting Kan Stoppa Oss var Sveriges offentliga låt i hemma hockey-VM. Ett VM som vi vann tack vare Poodles energikick! Jakobs röst framhävs tydligare då man reagerar mer på att han sjunger på svenska. Rösten är guld värd. Och det fick vi bevis på! Både är på underbara folkkära Helgeåfestivalen och under hockey-VM.

Avslutande Night Of Passion sätter punkt för Poodles sommarturné med att leverera en sjuhelsikes show. Det syns att de lever för att stå på scen och leverera om det så är bara några hundra eller flera tusen i publiken.

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|