Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Thyrfing - Metaltown 2013 | FESTIVALPHOTO
 

Thyrfing - Metaltown 2013

 Betyg

Review2838_IMG_0512f

Det doftar läder, lera och strid. Äntligen är det dags för en utav mina personliga favoriter, Thyrfing. I Close-Up tältet börjar publiken fyllas på, men än är det inte fullt. Åh, vad jag önskar att Thyrfing kunde få sitt välförtjänta erkännande någon gång, de är ju Sveriges mest underskattade band. Det bevisar de även på scen ikväll.

Kvällens spelning släpps lös med nya Mot Helgrind och alla bandmedlemmar ser hungriga ut. Det är härligt att se. Även Veners Förfall får representera nya plattan, men annars bjuder Thyrfing på verser från hela repertoaren och det tas tacksamt emot av publiken. Det gillar jag med band. Vi vill höra ALLT!

Det är vrål och stridsnävar i luften. Svetten lackar från scen och jag finner Jens helt fantastisk som frontman. Han är en man med enorm pondus, vilket kraftpaket han är! Detta utan att det blir en enmansshow, det är ett samspelt band med en helhet som känns komplett.

Publiken växer i takt med att spelningen löper och även om jag skulle önska att det kunde bli ännu mer publiktryck, så verkar både band och åskådare extremt nöjda. Ljudet är bra hela spelningen och avslutningen Going Berserk från första plattan sätter allt på plats. Maffigt, och jag känner mig extremt nöjd. Är det något jag har att invända, så skulle det vara att Jens tog av sig tröjan tidigare...


Spellista

1. Mot Helgrind
2. The Voyager
3. Kaos Återkomst
4. Giftefrid
5. Mjölner
6. Veners Förfall
7. Far Åt Helvete
8. Storms Of Asgard
9. Going Berserk

Review2838_IMG_0510f

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|