Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Black Magic Fools - Metaltown 2013 | FESTIVALPHOTO
 

Black Magic Fools - Metaltown 2013

 Betyg

Review2834_IMG_0476v

Black Magic Fools är ett sjumannaband från Göteborg som startade redan 2008 och än idag står som osignerat band på Nemis-scenen. Efter dagens show hoppas jag dock inte att det dröjer innan det lossnar, för det här bandet har mycket att ge!

Musiken är en blandning av medeltidsmusik och metal, med instrument som säckpipa, fioler, harpa, flöjter och så bas, gitarr och trummor. Från första låten är det en enda fest i tältet, och med glimten i ögat framför de sitt material med bravur. Black Magic Fools har, som namnet skvallrar om, en förmåga att underhålla sin publik. Glädjen från scenen smittar av sig på publiken som både dansar, headbangar och skriker. Jösses vilken bra start på festivalen!

Visuellt skulle jag dock vilja att de gör något bättre utav sminket, jycklare som de är skall de förvisso inte tas på allvar men det blir lite väl… ja, svårt att ta på allvar. Mer kladd eller inget alls, skulle jag säga. Samt en mer sammansvetsad kostymering hade gjort intrycket ännu bättre.

Tyvärr är ljudet i tältet av det sämre slaget, och gör inte bandet rättvisa idag. Jag skulle vilja urskilja instrumenten mer och det blir ibland lite rörigt. Men, det här är helt och fullt ett ljudproblem. Black Magic Fools är ett gäng sammansvetsade och skickliga musiker som borde få nyttja sin fulla potential, för med rätt utrustning kan det här bli hur maffigt som helst.

Det är bara att hålla tummarna för Black Magic Fools, för jag vill ha mer, alla i tältet vill ha mer (EN GÅNG TILL FÖR HELVETEEEE!) - och har man den bedriften med sig från början så är man på helt rätt väg!

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|