Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Intervju med Fjorgynn från danska black metal-bandet Blodarv. Se dem live! | FESTIVALPHOTO
 

Intervju med Fjorgynn från danska black metal-bandet Blodarv. Se dem live!

Review2569_Inferno_-13_033

I vimlet på Infernofestivalen i Oslo för några veckor sedan sprang jag på Patricia Thomas i festivalhotellets lobby.
- Eva, du gillar ju Blodarv så försök att få träffa trummisen Fjorgynn. Han är här på festivalen, berättar hon.
- Jaa, det vill jag!
- Vi får ordna det, säger hon innan hon hastar i väg till sitt möte och jag till mitt.

Blodarv är black metal från den danska ön Bornholm och Patricia Thomas från England sköter deras management. Ett par timmar senare får jag ett Sms av sångaren och bandgrundaren Hugin som hemifrån Bornholm styr upp det här i lugn och ro.

När jag strax därpå ringer Fjorgynn är det en skrovlig, förvirrad och nyvaken man som svarar men vi lyckas på en blandning av danska, svenska och engelska bestämma ett möte på Rockefellers takterrass.
Jag har uppgiften att assistera Jasmin St Clair som gör tv för AOL Noisecreep under den här festivalen och vår studio ligger där uppe. Därför får Fjorgynn finna sig i ett komma dit eftersom det finns en halvtimmes lucka mellan Lord Ahriman´s intervju och Deicide.
Stämningen är förvirrad när han försynt anländer men till slut lyckas jag organisera lite dryck och placera oss i en lugn hörna.
Andreas Villumsen som det står på Fjorgynn´s legitimation är bosatt i Köpenhamn och blev medlem i Blodarv av en slump 2011.
-Dåvarande trummis var förhindrad att göra ett gig och frågade mig om jag kunde hoppa in som tillfällig ersättare. Jag gjorde det och trivdes bra med de andra i bandet så vi fortsatte att repa och plötsligt hade jag blivit fast medlem, berättar han.
-Det var kanske inte helt friktionsfritt för alla inblandade parter men vi skojar och säger ”om du ber mig vikariera för dig i ditt band så tar jag din plats permanent.
Hemma i Danmark arbetar han som elektriker och sköter också sång och gitarr i Fjorsvartnir som han beskriver som melodisk black metal och jag föräras en inspelning om sex låtar med titeln ”Legions of the North” som utgavs på GROM Records förra året.
Även Blodarv är skivaktuella då det senaste alstret ”Gast” utkom i december 2012 och i februari färdigställdes också en DVD med titeln ”A Doorway Between Worlds, chapter 1”.
Blodarv är kända för att ställa till med fina scenshower och bjuda på en helhetsupplevelse där syn, hörsel och luktsinnet utmanas. Det lär stinka rejält om deras kläder och jag frågar Fjorgynn om hans scenutstyrsel.
-Jag spelar alltid i skinnjacka. Det blir varmt och ibland ångrar jag att jag började med det men nu är det så och då kan jag ju inte lägga av nu, säger han och skrattar lite samtidigt som han fingrar på sitt ytterplagg.
-Är det den som du har på dig nu, alltså?
-Ja, den har jag alltid, avslutar Fjorgynn och vi bestämmer att ses i Köpenhamn då Blodarv gör ett gig tillsammans med norrmännen i Carpathian Forest.

Och där är vi alltså nu!
I morgon fredag19:e april blir det dansk och norsk black metal i skön förening på Loppen i Köpenhamn.
Ni som inte lyckas ta er dit får istället planera in en utflykt till den vackra ön Bornholm i sommar då Blodarv spelar på Musikens Hus i Rönne den 28:e juni.
Fjorsvartnir kommer närmast att framträda på Dark Mental Festival som hålls i Köpenhamn 25 till 27 april.
See you there!


http://loppen.dk/event/carpathian-forest-n-blodarv/

Writer: Eva Grahn
I don't have Facebook


|Home|