Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

BONAFIDE - SOMETHING´S DRIPPING (CD) | FESTIVALPHOTO
 

BONAFIDE - SOMETHING´S DRIPPING (CD)

 Betyg

Review242_sd

BONAFIDE – Something´s Dripping

Hitsen löser av varandra i högt tempo. Innan man märkt det själv så har man lyssnat igenom skivan två gånger! På den knappa trekvarten som passerar hinner svetten rinna av en och luftgitarren har gått på högvarv.

Plattan är snabb och fruktansvärt lättsmält. Det låter Bonafide.

Öl och hårdrock passar lika bra ihopa som liv med kärlek. Men öl består av malt och humle och tillsatser. Bonafide består av fyra geni utan några onödiga tillsatser! Micke Nilsson bänder bassträngarna och har ett dovt men tydligt markerande ton. Mikael Fässberg spelar på sin gitarr som om det vore han käraste ägodel och skapar ett ljuvligt sound. Han har även bidragit Pontus med sin textkunskap i låtarna Hard Livin Man och DOG. Sticky Bomb visar sin kärlek från trumpallen och levererar den ena tillmötesgoda trumslingan efter den andra. En stark motor som driver bandet framåt. Som en välsmörjd motor. Pontus Snibb levererar med sina kontrollerade och proffsiga slag mot gitarren samtidigt som han bjuder på en unik röst. En hesare och klockren framtoning. Perfekt Rock ´n´ Roll röst.

Sedan den självbetitlade debutplattan 2007 och ett väldigt aktivt turnerande har de visat att det inte var en engångsförseelse med att skapa en platta full med hits. Efter nio genomlyssningar så är motivationen fortfarande på topp för att låta plattan cirkulera en tionde gång. Varje lyssning är lika fräsch och uppiggande.

Varje låt är som en hyllning till musiken, till Rock ´n´ Roll och till alla fans.

Straight Shooters tar Bonafides rock till en bonusnivå då Pontus får duellera med Sveriges tuffaste hårdrocksprimadonna Mia Coldheart från Crucified Barbara. Den är en snabb tuff låt som hade passat in i en sekvens från Mel Gibsons MAD MAX film. Pedal to the Metal – Hell Yeah

Hard Livin Man är en riktigt härlig hit som det är omöjligt att sitta stilla till. Pontus lyckas sätta sången på alla sätt. Refrängen är något av det bästa som kommit ut ur högtalare på länge.

No Doubt About It gungar tungt när Sticky Bomb smiskar skinn i härlig 2-takts dieselrock. Det är nästan så man känner lukten av svett. And That´s No Doubt About It!

Butter You Up är en annan partylåt som får en att automatiskt hoppa runder och dansa tills man inte har någon ork kvar, för att sedan ställa sig på benen igen för att hoppa lite till och avsluta med att överglänsa Angus Young i dödande luftgitarr-attacker!

Det låter inte för polerat och Pontus hesa skrik som är hans signum live är orörda på plattan.

Bonafide är det latinska ordet för respekterande. Respekt är något Bonafide gjort sig väl förtjänta av. Världen och framförallt Sverige har fått ett nytt AC/DC som jämnar marken som en Bulldozer. Är det någon som står kvar så kommer refrängerna som en mullrande ångvält och visar vilka som bestämmer.

Sveriges bästa liveband är nu Sveriges bästa på platta med.

/Stefan Vohnsen

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|