Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

DANKO JONES @ KB MALMÖ 20/10-12 | FESTIVALPHOTO
 

DANKO JONES @ KB MALMÖ 20/10-12

 Betyg

Review2119_20121020_Danko-Jones-Kb---Malmo-_3448

Ett utsålt KB en rekordvarm höstlördag blev ännu hetare när Kanadensarna Danko Jones rev av sin in-your-face attitydfyllda rock. Som Mr. Jones själv uttryckte sig så var publiken packad som sardiner. Det var ett enda galet party där en crowdsurfare dyker upp redan under en av de första låtarna.

Svettigare konsert är det länge sedan jag upplevde på KB. Alla ville stå längst fram. Danko Jones bjöd på rockdängor som fick publiken att bli tokig. First Date, Had Enough, Code Of The Road och I Think Bad Thoughts och man hade ett lyckorus I hela kroppen!
Trots hyllningarna av Sverige och framförallt KB där Danko Jones är ett husband så fick vi ingen Womanbound, Too Much Trouble och Baby Hates Me som även dem spelades i Finlad nyligen! Efter det något kortare setet på knappt 80 min så ställde man sig frågan efteråt – Hade vi orkat fler låtar? Svaret är nej om man inte hade kondition som en maratonlöpare!

Atom Willard är ny trummis i bandet (The Offspring) och gjorde en sjuhelsikes insats på pallen. Upplyst underifrån, såg man honom klart och tydligt så det var enkelt att se hans teknik när han piskade skinn. En ny fläkt i bandet som ger en större dimension i framträdandet.

Mellansnacket var lika härligt som vanligt. Spoken word fanatikern Jones visade hur rapp i käften han var och drog roliga skämt och historier, drev med folk i publiken och var en allmänt uppiggande rockstjärna. Han krävde att Danko Jones tavla skulle flyttas ut från hedersplatsen på kontoret så att alla andra band (och publik) skulle se deras tavla och deras storhet.
Det roligaste var nog när Jones snackade om att han behövde några fans (fläktar) på scenen och svingade med sitt hårlösa huvud. Han syftade då på att han inte hade något glamhår och behov av en massa krimskrams. Då var det folk i publiken som missuppfattade det hela och ville upp på scenen i tron om att de var dem han menade. Stor humor.

Ni som inte sett hans spoken word framträdande - gör det så fort ni får chansen.

Det enda negativa var tomrummet mellan förbandet Bombus och Danko Jones. Varför ha en paus på 45 minuter när scenen kan stå klar 10-15 efter föregående band? Känns ju ganska menlöst särskilt när det är slutsålt för man kan inte direkt gå runder och sträcka ut benen eller gå till baren när det är smockfullt. Nu är detta ett fenomen som är alltför vanligt i konsertsammanhang vart man än är. Tur att väntan var värt det denna gången.


Det enda jag ångrade var att jag inte köpte Danko Jones egen chilisås som fanns i merchen.

INTRO
TERRIFIED
I WANT YOU
FORGET MY NAME
FIRST DATE
JUST A BEAUTIFUL DAY
PAPA
CODE OF THE ROAD
FULL OF REGRET
LOVERCALL
CONCEITED
CADILLAC
BELIVED IN GOD
I THINK BAD THOUGHTS
HAD ENOUGH
MOUNTAIN

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|