Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Intervju med Eldrimner | FESTIVALPHOTO
 

Intervju med EldrimnerEldrimner från Göteborg släpper sin debutplatta ”Inom förloppet av ett liv” i slutet av september. Bandets sångare Alexander Andersson är laddad inför skivsläppet.
­ - Det är så himla gött, så länge som vi har jobbat med den här plattan, säger han.

Eldrimner bildades när killarna i bandet gick i högstadiet.
­ - Då var vi alla utom basisten, jag spelade bas och sjöng. Men det blir så tråkigt när man är låst vid basen, så då tog vi in Otto som spelar bas. Den sättningen är vi idag, säger Alexander.
Drygt fem år senare är det dags att släppa första plattan.
­ - Det är så himla gött. Vi har jobbat med den här plattan i två år och det ska bli så jävla gött att få släppa den.

“Inom förloppet av ett liv” är en konceptskiva, som titeln antyder får vi följa med en person under hela livet.
­ - Första låten kan man säga är när han föds och sista är när han dör, och så får man följa med på en resa under hela den här killens liv.
Bandet har också skrivit en novell som hör till plattan.
­ - Där får man en bättre inblick och en mer berättande version av själva plattan. Läser man novellen kommer man förstå innebörden med hela plattan.

“Livsflykt”, “Undergången”, “Ditt sista andetag” och “Smutsen kommer inifrån” är inga glada titlar. Bandet hämtar inspiration från sina egna liv när det kommer till de mörka texterna.
­ - Vi i bandet och många vänner har levt med ett mörker i sitt liv, vänner som har tagit livet av sig och andra sådana saker. Det speglar av sig i texterna, säger Alexander.
Inspirationen till texterna kommer från det verkliga livet, men är skriva så de ska gå hem hos den breda massan.
­ - De är skrivna så att en allmänhet ska förstå det, på nåt sätt. Jag vill ha det lite ”i ditt ansikte”: Så här är världen ibland, det är inte bara en dans på rosor. Det finns mörkare saker också.
Alexander sjunger alltså på svenska, något som får bandet att stå ut en del i sin genre.
­ - Det var ett rätt naturligt val faktiskt. När vi började så började jag med att skriva en svensk låt, jag tycker man får en mer personlig bild och lyriken kan bli starkare. Orden slår starkare på svenska. Därför har vi valt att behålla det, från den där första låten.

Att de sjunger på modersmålet hindrar dock inte bandet från att satsa på spelningar utomlands.
­ - Det finns ju en del band som kör på svenska som även kan slå utomlands, till exempel Shining som är en stor inspirationskälla för oss. Och Kvelertak som kör på norska.
Efter skivsläppet är det ut och spela som gäller för Eldrimner.
­- Vi ska ut och spela så mycket som möjligt är det tänkt, i alla fall till sommaren ska vi försöka boka lite festivaler. Vi har redan nu börjat skriva nytt material också, men nu gäller det att komma ut med den här skivan så mycket som möjligt, säger Alexander.

Writer: Fredrik Tideman
I don't have Facebook


|Home|