Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

PARADISE LOST @ KB Malmö 17/5-12 | FESTIVALPHOTO
 

PARADISE LOST @ KB Malmö 17/5-12

 Betyg

Pardise Lost på KB – Malmö, är ett efterlängtat återbesök sedan deras senaste vända två och ett halvt år sedan. Vad har hänt under den tiden då? Förutom att de precis släppt en ny platta - Tragic Idol, så är allt precis likadant! Förvänta man sig något mer än några nya Paradise Lost-typiska låtar så skulle man bli besviken.

Det visuella är enkelt och Nick Holmes är prydligt klädd och överlåter scenframträdandet till sina musiker som levererar.

Malmöiten Adrian Erlandsson är ett energiknippe utav dess like! Han pumpar bandet fullt med energi och röjer stenhårt bakom trummorna. Nick Holmes röst lämnar däremot mycket att önska och ibland undrar man om micken är för lågt mixad eller om han inte alls tar i. Han gör sig bra i låtarna Symbol Of Life och Erased.
Två av kvällens bästa låtar där han kommer till rätta. Symbol Of Life låtarna lutar sig dock mot synthväggen och därför dras framträdandet lite mot avgrunden pga saknandet av en keyboardist på scenen.

De nya låtarna Tragic Idol, In This We Dwell, Honesty In Death och Fear Of Impending Hell later väldigt mycket Paradise Lost och Honesty In Death är favoriten och gör sig väldigt bra live. Här släpper Holmes hämningarna lite och river till det lite med en något aggressivare röst. Något som han allt för sällan gör. Han har en tendens att låta alldeles för tam annars. Klassikerna As I Die och Forever Failure saknar den extra tyngden i rösten under de hårda partierna. Taket lyfter äntligen när halvfulla KB äntligen får riva loss till Say Just Words. En odödlig klassiker som har ett litet ont med sig! Det innebär sista låten för kvällen.

Tyvärr var framträdandet på tok på kort och lämnade mycket att önska. 70 minuter kändes lite för snålt.

Men som kompensation för det bjöds vi på ett förband som fick 45 minuter på sig att visa upp sig. Och som de gjorde det. Blev helt ställd av finnarna i Swallow The Sun som vågade ta för sig. Med deras tydliga Paradise Lost och Opeth influenser tog de publiken under sina armar mes sin gotiska doom-death metal. Fläskigt ljud och oerhört varierande låtar i fart och tyngd.DESOLATE
WIDOW
HONESTY IN DEATH
ERASED
FOREVER FAILURE
SOUL COURAGEOUS
IN THIS WE DWELL
PRAISE LAMENTED SHADE
PITY THE SADNESS
AS I DIE
SYMBOL OF LIFE
TRAGIC IDOL
THE ENEMY

ONE SECON
FEAR OF IMPENDING HELL
FAITH DIVIDESS US
SAY JUST WORDS

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook

Stefan Stefan Written 2012-05-18 02:59:36
Jag vill se Nick börja röja mer och plocka fram sin dödsgrowl. Detta lär väll aldrig hända....

|Home|