Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Electric Boys & Bonafide @ KB 23/3-12 | FESTIVALPHOTO
 

Electric Boys & Bonafide @ KB 23/3-12

 Betyg

Rock´n´Roll fest på kära KB.

Funkiga Electric Boys och återvändande Bonafide är båda aktuella med skivsläpp till sommaren. Electric Boys har varit borta i skånska Klippan hela veckan och jammat in låtar hemma hos nytillskottet i Bonafide – basisten Martin Ekelund. Så de passade på att gemensamt göra en smutsig spelning för de skånska fansen på KB i Malmö.

Först ut var Bonafide som direkt slungade iväg Dirt Bound, dränkt i tequila. Den nya sättningen fungerar bra och Bonafide låter fortfarande mycket Bonafide. Lite nytt material bjöds från kommande skivan Krusher och det låter lovande. Full rörelse på scenen och givetvis gör Snibb en Snibb(!) och hoppar troget ner till publiken och bjuder upp till närkontakt av tredje graden, till publikens förtjusning.

Bonafide har inte bara en massa äss i rockarmen, utan de spelar ut ett lågt kort. W.A.S.P covern
I Don´t Need No Doctor är ett sådant. Den känns livlös och är tråkigt framförd. Låten betyder mycket för Snibb men den har framförts bra mycket bättre förr.

Butter You Up räddat åter stämningen och Bonafide återgår till sin sak och öser järnet åter igen.

Avslutande rock-hyllningslåten Fill Your Head With Rock bjuder på knytkalas! Publiken fick köra uppe på scenen och den fylldes snabbt upp med massa glada figurer som såg hur nöjda ut som helst. Även om själva körandet blev lite av en flopp från de förfriskade extravokalisterna (trots de enkla refrängerna och hjälpen de fick)!


Electric Boys vill inte vara sämre utan där blir det gitarronani och utsvängningar.

Imponerande Angel In Armoured Suit sätter direkt stämpeln över vad rock´n´roll är. Närvarande och känslosamt underbart.

I Groovus Maximus slänger Conny Bloom av och på sig gitarren oräkneliga gånger och rockar loss som en stressig tupp. Det är full inlevelse från hela bandet och basisten Andy Christell är inget undantag. Där är kropp och instrument ett! Inlevelsen går ibland överstyr då flera misstag begås. Helt acceptabla för visso. Ibland känns det mer som lek än allvar, särskilt från Connys sida. Något som förvisso snabbt och lätt skojas bort . Father Popcorn's Magic Oysters och Knee Deep In You kryllade av just dessa enkla missar i sång och gitarr. Säkert inte så många som uppfattade detta dock.

Swingiga Electrified levererar som vanligt och låter som Electric Boys ska.
Electric Boys bjuder även dem på några smakprov från kommande plattan. Material som ser ut att kunna växa ut i något lika fantastiskt som för 20 år sedan.

Kvällens sista låt, All Lips N´ Hips inleds med fantastiskt avkopplande orientaliskt gitarrspel av Conny. Låten kryddas med otaliga försök med att försöka få med publiken att sjunga Lips & Hips. EB har verkligen kul på scenen och vill inte sluta. För låten blir till sist en hel kvart lång! Lite väl utdraget kan tyckas. De kunde gått kört en eller två låtar till istället. Men publiken där fram hade hur roligt som helst som fick plinga på Connys gitarr som han hängde ut över publiken medans andra fick sjunga i mikrofonen.

En riktigt trevlig afton.

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|