Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

MUSTASCH @ The TIVOLI 24/2-12 | FESTIVALPHOTO
 

MUSTASCH @ The TIVOLI 24/2-12

 Betyg

Utsåld premiär på The Tivoli =Bäddat för fest

Turnépremiär i Helsingborg för Mustasch med deras nya Sounds Like Hell, Looks Like Heaven. The Tivoli hade förärats detta kungliga besök från Göteborg. Nu med en helsingborgare bakom batteriet - Jejo Perkovic, som (tillfälligt?) ersatt avhoppande Danne McKenzie.

Premiären med sitt nya band på ”hemmaplan” började lite skakigt, för hela bandet. Första två låtarna Speed Metal och The Challenger kändes Mustasch trötta och oengagerade men det vände när de pressade ut Never Too Late. En riktigt skön låt med både bra text och musik. Ljudbilden är aningen fläskigare än tidigare.

De har en egen ljusrigg med sig och har stora ljusväggar som tar ordentligt med plats på scenen och gör att pågarna på scenen blir fastlimmade på sin plats (denna gången rättfärdigat då de inte kunde röra på sig). Det är snyggt och ljuset är hela tiden enhetligt i en och samma färg åt gången. Men vad gör det snygga ljussystemet när publiken blir bländad jämt och ständigt på så nära håll!

Ralf känns lugnare och mer avslappnad men lika skämtsam som vanligt och suger åt sig publikens kameror och håller cirkus. Vad annars?

Överraskningen är total efter att inte hört en enda låt från nya plattan. Finns ingen svag låt och de är lätta att suga till sig. Nya materialet skapar en helt ny livekänsla med ett långsammare Mustasch. Ett Mustasch som kör ett första set vilket inkluderar alla låtarna från nya skivan. Eftersom plattan är så kort (ca 35min) så passar det ypperligt när alla låtarna är starka och gett mustasch ett nytt sound. Doom-jätten Dead Again var riktigt tung och visar att Mustasch kan förändra sin ljudbild utan att byta körfält helt.


Andra setet slänger Mustasch i femmans växel och ökar hastigheten. Down In Black öser på och publiken höjer sig en nivå. Avslutande riffbärande I Hunt Alone sätter punkt efter 75 minuters underhållning. Dock kunde två-tre låtar läggas till under det andra setet, för att gå av scenen en fredag kväll redan 22.20 känns lite… märkligt.SPEED METAL
THE CHALLENGER
ITS NEVER TOO LATE
GOLD HEART MOTHER SON
MORNING STAR
DEAD AGAIN
YOUR FATHER MUST BE PROUD OF YOU
DESTROYED BY DESTRUCTION
I DON´T HATE YOU
---------------------
Down In Black
Heresy Blasphemy
MINE
Bring Me Everyone
Black City
I Hunt Alone


Kvällen var dock inte över utan i andra salen så intog Skånska Mord MetalBarens scen. Salen fylldes snabbt upp och det var nästan omöjligt att ta sig fram. Med sin 70-tals hårdrock så bjöd de den mognare publiken på en riktigt härlig avslutning på denna fredagskväll.

För mig skulle gärna Skånska Mord få avsluta alla konsertkvällar då de ger en sådan feel good känsla.

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|