Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Battle Beast - Steel | FESTIVALPHOTO
 

Battle Beast - Steel

 Betyg

Artist: Battle Beast
Album: Steel (Nuclear Blast)
Genre: Heavy metal

Steel släpps för andra gången i Europa och denna gång under Nuclear Blast. Med ett högst tveksamt albumcover och en slogan som lyder ”The ugliest band in the world” så kan man ju inte annat än undra hur seriösa finska Battle Beast egentligen är.

”Ett till hjälte-heavy metalband med pipig mansröst”, tänkte jag när jag hörde plattan första gången. Sedan uppdagades det för mig – det är ta mig fan en brud som sjunger. En brud, som låter som en man, som piper utav bara helvete. Hon har tydligen blivit jämförd med Rob Halford. Jag är grymt imponerad. I alla fall under första halvan, för sedan orkar jag inte med det - men det kan ju å andra sidan ha att göra med mina icke objektiva musikpreferenser.

Rent musikmässigt så skiljer sig Battle Beast knappast från alla andra tre miljoner heavy metalband som existerar. Det är inte dåligt, utan håller en klart godkänd kvalité genom hela skivan och visst, de kan spela heavy metal. Ett par låtar får mig till och med att plocka fram luft-trumstockarna. Men det låter som så mycket annat, och det är till och med lite så att jag inte riktigt vet om jag kan ta det på allvar eller ej. Kombinera omslaget med deras slogan och kolla på en bandbild. Jag menar kom igen. Vad vill de säga?

Det finns dock ett enda spår som jag vill belysa, sjätte Die-Hard Warrior. Den här refrängen på högsta volym kan väcka vilket trött party som helst. Plattans solklara höjdpunkt!

Överlag har jag svårt att tro att det här ska slå några försäljningsrekord. Det når helt enkelt inte ända fram men förtjänar ett klart godkänt betyg. Det jag finner intressant med hela plattan är just vokalisten, det är hon som tillför något extra till ett band som annars, som sagt inte erbjuder något mer än genrens gemena aktörer.

Spår
1. Enter the Metal World
2. Armageddon Clan
3. The Band of the Hawk
4. Justice And Metal
5. Steel
6. Die-Hard Warrior
7. Cyberspace
8. Show Me How To Die
9. Savage And Saint
10. Iron Hand
11. Victory

Releasedatum: 2012-01-27

Writer: Emily Lövstrand
I don't have Facebook


|Home|