Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

PsychoBrew - Alcohol Zombies | FESTIVALPHOTO
 

PsychoBrew - Alcohol Zombies

Review1360_alcohol_zombies_klar3

Ännu osignade men efter denna recension officiellt accepterade Göteborgsbandet PshycoBrew släppte i höstas nytt med EP’n Alcohol Zombies. En 8 låtar lång trash/metal skildring med tydliga referenser i göteborgsmetal-sound hos band som bla Entombed om än (!) med tydligare drag av hardcore än just metal …
Med ett elakt sound och en illa fördold mask av avsky, vrålar sångaren Simon Hansson sig igenom hela plattan och lyckas stundom med att låta riktigt ond. Bra där, det behövs för att inte trilla ner i det för två år sedan så populära pojk-hardcorebandsträsket.

Vad jag gillar med plattan är att sångaren får sin rättmätiga plats och inte överröstas av resten av de mycket samspelta bandmedlemmarna. Dessutom vill jag passa på att ge ett extra plus i kanten för att gitarr(erna) även får sina så viktiga solon och space. Det gör soundet mer dimension och vidd än om det bara varit hardcore rakt igenom. Jag gillar metal – för att inte säga hårdrocks influenserna - på det sättet. BRA!
Min kritik är endast att jag skulle vilja ha ett djupare growl, vilket självfallet är en smaksak, vad som erbjuds fungerar, men hade givit soundet mer pondus om det varit kraftigare. Jag får nämligen lite ADEPT-vibbar av det hela. (Vilket inte är bra) om än ett mer rått och punkinspirerat Adept ..
PsychoBrew ger mig med sin första - och snart på CD släppta - Alcohol Zombies; kort sagt en känsla av ett oslipat, vasst i kanterna, punk/black/trash speed band som bara inte går att trycka ner i ett fack. Något jag inte kan bestämma mig vara irriterande eller riktigt jävla bra. Låten ”Crushed and broken” är ett typsikt bra exempel på det. En nästan 8 minuters lång (delvis lugn) SKIT BRA låt mitt i all avsky och ond bråd död jag i övrigt får vibbar av. MEN som ändå lyckas vika av på ett eget spår utan att tappa konceptet.

Ju mer jag lyssnar - ju mer gillar jag det – och för all del – tappa inte gitarrsolona, de gör allt.


Writer: Mia Marjorie
I don't have Facebook


|Home|