Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Entomed Skogsröjet 2011 | FESTIVALPHOTO
 

Entomed Skogsröjet 2011

 Betyg

LG är pepp som aldrig förr och röjer så att snoret flyger.
Det är en sanning, jag såg det! Inte desto mindre tappar Entombeds nu (enligt wikipedia 39 år gamla) frontman och sångare knappast charmen för det - utan röjer vidare som om ingenting hänt.

Klockan är bara barnet och bjuder på en aningen sömnig och för bandet; ovanligt ung publik. 15 åringarna improviserar en speedad moshpitt medan de äldre fansen nöjer sig med att i takt med musiken avmätt slänga med hårmanen i bakgrunden. Inte desto mindre saknar jag den energi publiken vanligtvis brukar ge på Entombeds spelningar, ty oavsett klockslag förtjänar bandet mer bifall.

Entombed gör en suverän spelning och LG bör få bravur för sin fina publikkontakt och skillade ölfontän. Hela bandet bör vi närmare tanke få bravur för snygg scennärvaro och tajt spel. De gör det bra! Och visar som vanligt sin slagfärdighet med improviserad setlist. ”I for an eye” sätter de även klockrent och lyckas till och med få med ett motvilligt fan som mig med i moshen.

Skogsröjet är kanske egentligen inte det mest tippade forumet för oldschool black metal bandet Entombed vilket märks på publiken - där fler cowboyboots, zebratajts och rosa scrafs skymtar - än det vanligtvis brukar göra... Vart är de inbitna fansen? I vilket fall är jag supernöjd med bandet då de håller med måtta även för en nykter betraktare. Bra där!

Writer: Mia Marjorie
I don't have Facebook


|Home|