Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Gojira: The Way Of All Flesh | FESTIVALPHOTO
 

Gojira: The Way Of All Flesh

 Betyg

Gojira: The Way Of All Flesh
Listenable Records (Prosthetic Records)

Fransmännen från Bayonne har stora erfarenheter och mycket i bagaget. Dem har varit i rampljuset sedan 2001. Nymoderniserad progressiv dödsmetall är här.

Gojira har man personligen bevittnat i fjol, som förband till dem melodiska dödsmetallarna från Göteborg, In Flames, och självklart måste man påpeka att det var absolut det bästa förbandet man har beskådat någonsin. Musiken låter bättre live än på skiva!

Det är en aning svårt att jämföra Gojiras sound med något annat för dessa fransmän har utvecklat en alldeles egen och speciell ljudbild. Man kan självklart associeras musiken med Messugah och Cynic. Men Gojira är mycket egna.
Gojira är Gojira.
Det tar även ett tag att förstå sig på denhär typen av progressiv deathmetal metal med lite halvelektronisk sång och otroligt grova gitarrer, men som sagt, detta är Gojira.

Kvintettens senaste verk ”The Way Of All Flesh” innehåller 12 stycken motorsågsliknande skapelser från början till slut. Aldrig förut har man hört snortajta och supersnabba dubbelkaggar i en hel låt, rakt igenom. Batteristen är obeskrivligt skicklig och gör låtarna otroligt snabba samtidigt som gitarrtakten känns en aning doommetal-aktig.

”Toxic Garbage Island” ger en bra illustration av hur hela ljudbilden ser ut. Nästan för rapida dubbelkaggar, blytunga gitarrslingor och snabba powerchords. Sången ligger på en nivå, men känns manipulerad. Sammanlagt ljuder det otroligt makalöst. Sången avslutas med ”Plastic bag in the sea” och där kan man klart och tydligt se att låttexten är bunden med namnet.

Dem resterande öronmördande låtarna har ungefär samma grundstenar men man kan knappast säga att låtarna är likadana. Varje melodi känns ny och aldrig återupprepas fast ljudbilden är den samma. Ju längre ner man kommer ner i listan blir sångerna tyngre och tyngre, bättre och bättre. ”The Way Of All Flesh” avslutar den inre organslaktande timmen på ett obeskrivligt bra sätt.
Progressiv metal har aldrig klingat bättre blandat tillsammans med renodlad deathmetal. Gojira vet vad dem gör och dem gör det häpnadsväckande extraordinärt!


Låtlista:
1. Oroborus
2. Toxic Garbage Island
3. A Sight To Behold
4. Yama’s Messingers
5. The Silver Cord
6. Adoration For None
7. All The Tears
8. The Art Of Dying
9. Esoteric Surgery
10. Vacuity
11. Wolf Down The Earth
12. The Way Of All Flesh


www.myspace.com/gojira
www.gojira-music.com

Writer: Viktoria Popova
I don't have Facebook


|Home|