Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Intervju, Renegade Five - Released, Live and Unsigned | FESTIVALPHOTO
 

Intervju, Renegade Five - Released, Live and Unsigned

Review1180_renegadefiver5

Festivalphoto:
Berätta lite om ert andra album NXT GEN som kommer ut nu snart? Ert debutalbum Undergrounded Universe kom som bäst på plats nummer åtta på Sverigetopplistan, kommer ni att klättra högre denna gång?

Renegade Five:
Lite högre tempo och mer energi annars känner man igen sig på R5 soundet med starka melodier. Vi har exprimenterat lite mer med bl.a en duett med Elize Ryd från gruppen Amaranthe. Vi satsar givetvis högre än förra albumet. En första plats skulle sitta fint, men det bestämmer lyssnarna!

Festivalphoto:
Berätta lite om bandet för de som inte känner till er!? Medlemmar? Tidigare erfarenheter etc.?

Renegade Five:
Vi är ett gäng ursprungligen från Karlstad men, numer har vi rötter både i Karlskoga och Västerås. Vi startade 2008 och har släppt ett album tidigare fick nominering på Bandit Rock awardsm Swedisch metal awards samt Grammys, som årets nykomling 2009. Så det startade riktigt bra. Efter diverse medlemsbyten är vi nu redo med en uppföljare som vi är mycket stolta över.

Festivalphoto:
Vilka band är det som har influerat er? Är det någon speciell låt som har varit viktig i er personliga utveckling?

Renegade Five:
Ingen speciell låt men vi lyssnar på band som Foo Fighters, Linkin Park med flera Metallica finns med också.. När vi lyssnar på musik så försöker vi alltid komma på hur dom gjort grejer som vi tycker är bra. Sen kan vi försöka återskapa en del för att själva utvecklas framåt.. Det har gjort mycket för vårt sound tror vi.

Festivalphoto:
Vad gör ni för något utöver musiken? Har ni några andra jobb? Familj? Hur påverkar detta er musik när det kommer till repor mm?

Renegade Five:
En del av oss har jobb vid sidan men vi brinner så för det här att vi har ordnat möjligheter att åka utan kompromisser. R5 är ju vår dröm och ingen vill missa chansen att åka med på tåget. Gällande familj så har vi mycket support hemifrån och det är givetvis en förutsättning för att genomföra detta. De avhopp vi hade sen första albumet berodde alla på familjeskäl.

Festivalphoto:
Vad är era planer för framtiden mer än ett nytt skivsläpp? Konserter? Festivaler?

Renegade Five:
Givetvis turné. VI åker nu på enhöst turné med Dead by April, Samt har fått äran att headlina Released – Live&Unsigned. Vi planerar dessutom en releaseturné i början av nästa år. Därefter vill vi ju ut på den svenska festivalsommaren så mycket som möjligt!

Festivalphoto:
Sista frågan, hur laddade är ni inför att få spela på ”Released – Live & Unsigned”?

Renegade Five:
Absolut! Det skall bli skitkul, dessutom roligt att få se nya upcoming band som tävlar. Om det nu går att tävla i musik!

Writer: Jonas Persson
I don't have Facebook


|Home|