Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

Mecki Plays Venus - Kulturskafferiet at Ritz, Vasa, Finland 28/3 2009 | FESTIVALPHOTO
 

Mecki Plays Venus - Kulturskafferiet at Ritz, Vasa, Finland 28/3 2009

 Betyg

Review115_Mecki-8078

Vad får man om man mixtrar soundet av legenden U2, Kent och Eskobar?
Jo, man får finlandssvenska Mecki Plays Venus från Jakobstad i Österbotten.


Finns det möjligtvis bättre konserter än de man deltar i av en slump som utmynnar i en av de stämningsfullaste konserterna man någonsin varit på? Knappast. En sådan spelning upplevde jag på Kulturskafferiet at Ritz i Vasa på lördagskvällen. Efter att Earth Hour var över steg Mecki Plays Venus upp på scenen och inspirerade mig till max med deras musik.

Bandet, som ännu är osignat, och har precis spelat in sin debutskiva Camouflage. Spelningen bestod av låtar från albumet. Titlarna är korta och enkla att komma ihåg och även melodierna är lätta att komma ihåg vilket gör att lyssnaren lätt kan sjunga med i sista refrängen. Musiken kan beskrivas som soft rock med elektroniska och aukustiska inslag. Det är typiska U2 tamburin-sound, Eskobars upp till tredubbla sångstämmor och återkommande elektrosound som påminner om Kents senaste skiva Tillbaka till Samtiden. Dock känns musiken som en blandning gammalt och nytt och blir absolut inte tråkig. Det är lätt musik att ta till sig som ändå inte försvinner från hjärnan efter sista tonen ljudit ut.

Mecki Plays Venus frontman Mecki Andersson är lite Svenskfinlands svar på Bono ifrån U2, sångtekniken är liknande och rösterna påminner om varandra. Andersson har en bra scenvaro och rör sig väldigt avslappnat på scen, dock till skillnad från bandets övriga medlemmar.
Mecki Plays Venus blev en ytterst positivt överraskning för mig och får stor eloge för sin lyckade spelning trots att antalet personer i publiken inte överskred tio stycken.
Förhoppningsvis kommer man höra mer av denna kvartett i framtiden. Jag råder dig nu att klicka upp deras myspace, sätt dig bekvämt till rätta, slut ögonen och NJUT!

Writer: Malin Valtonen
I don't have Facebook


|Home|