Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

ALICE COOPER @ GETAWAY ROCK FESTIVAL | FESTIVALPHOTO
 

ALICE COOPER @ GETAWAY ROCK FESTIVAL

 Betyg

20 låtar nostalgi
14 kostymbyten
En stor levande orm
En guillotine

Skräckteater eller konsert?

Alice Cooper är i Gävle och på Getaway Rock Festival.
Ett stort draperi täcker huvudscenen på Getaway Rock Festival med klassiskt skräckmotiv.

No More Mr Nice Guy turnén är proppfull med gamla godingar. Inledande Black Widow är en munsbit som publiken inte alls uppskattar! Kanske publiken är alldeles för ung och bara känner till ”Poison-sångaren” Alice Cooper med låten Schools Out?
Alice med åtta armar föreställandes svarta änkan står högt upp på ett podium och talar till sina undersåtar. Legendariske Steve Hunter på gitarr står och tuggar tuggummi så käken håller på att trilla av!

Tommy Henriksen (gitarr) har fullt upp att showa med att göra piruetter och jonglera med plektrum samtidigt som han lirar! Men om han missar några toner pga hans inlevelse och improvisation och poser så gör det inget för en tredje gitarrist – Damon Johnson täcker upp Tommys missar. Basisten och skräckfantasten Cuck Garric är klart coolast på scenen med rockabilly-horror stil och spelar i alla omöjliga ryggbrytar-ställningar! Andra låten in får vi mörka Brutal Planet och jag själv hamnar i extas. Tyvärr kan jag inte säga detsamma om den övriga publiken. De står bara och kollar på och är tystare än en massa pensionärer på bio!

Hits efter hits avlöser varandra. I´m Eighteen, Mr Nice Guy, Hey Stupid och Feed My Frankenstein. Ja man blir helt bortskämd med saftiga klassiker.
Det händer något precis hela tiden. En livs levande orm runt Alice Coopers hals. Misshandlade dockor. Olika medarbetare som agerar på scen som rockpress eller bödlar.

Muscle Of Love gav rysningar och hade härligt sväng. Alice plockade fram sina maracas och dansade som den stela gubbe han är. Han har en härlig stil när han kör sin höftdans som han har patent på. En pressfotograf (skådepelare) dyker upp ute på scenen och tar närgångna bilder och Alice öser maracas på honom med rejäl kraft. Man får stå ut med mycket när man jobbar med Alice.

Konserten är riktigt bra men Alice är inte nöjd med responsen alls. Han är en tvättäkta artist och levande legend och vet därför precis hur man skall agera. Som om där vore 10.000 personer till! Den till större delen unga publiken är nästan stum och inte förens Poison som låt nummer 16 vaknar publiken till liv.
Efter att den klassiska guillotinen rullats in och Alice (Vincent) Cooper i vanlig ordnig blir huvudlös till Killer som övergår till I Love The Dead hamnar publiken i extas. Schools Out ringer ut och massor av stora ballonger studsar över publiken. Roligt att de slänger in Brick In The Wall partiet mitt i låten.

Avslutande Elected kom som en överraskning då jag först trodde det skulle vara slut med Schools Out och Elected var en avslutning som inte övertygade musikaliskt. Men klädd i sin fjortonde kostym, en silverglittrig kostym och med en Sverigeflagga i högsta hugg vandrade han runt på scenen och tackade publiken på klassiskt vis.

Tjugo låtar och inte en enda låt jag hade velat byta ut. Helt underbart.Black Widow
Brutal Planet
I'm Eighteen
Under My Wheels
Billion Dollar Babies
No More Mr Nice Guy
Hey Stoopid
Is It My Body?
Halo Of Flies
I'll Bite Your Face Off
Muscle Of Love
Only Women Bleed
Cold Ethyl
Feed My Frankenstein
Clones (We're All)
Poison
Wicked Young Man
Killer/I Love The Dead
-------------------------------------------
School's Out/Brick in the wall
Elected

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|