Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

EVILE @ GETAWAY ROCK FESTIVAL | FESTIVALPHOTO
 

EVILE @ GETAWAY ROCK FESTIVAL

 Betyg

Engelsmännen var i Sverige på gemensam turné med Entombed och Amon Amarth hösten 2009 om jag inte minns fel. När de nådde svensk mark hände något förfärligt. EVILE och musikvärlden, olyckligtvis förolyckades med ett dödsfall när de var i Luleå.

Basisten Mike Alexander gick ur tiden. EVILE bestämde sig kort därefter att för att fortsätta med bandet och plockade in Joel Graham. EVILE kom snabbt tillbaka på fötter och har redan en ny platta på gång. En platta som kommer ut i september. Men de morgonpigga Getaway Rock Festival-besökarna fick redan nu ett smakprov från kommande plattan.

First Blood är en råtung facesmash. Låten förstärks med att jag får grannens hår piskande i ansiktet hela tiden. Det är kanske 200 personer vid stora Monster-stage men själva frontlinen röjer på ganska bra. Själv är jag jättebesviken på att det är så lite folk men samtidigt säger sångaren och gitarristen Matt Drake att han förväntade sig 8 pers så här tidigt på dagen.

Under Time No More har vädret äntligen blivit lite svalare. Det har kommit lite moln och lite vind. Väl efterlängtat. Kaggarna arbetar för fullt då trummisen Ben Carter har energi som räcker och blir över. Imponerande kraft i hans teknik. I Bathe In Blood kör han ännu mer aggressivt.

Nya albumet som kommer i september verkar lovande efter att fått höra låtar som Internal Empire och en som jag inte uppfattade vad den hette! Förlåt. Men det är något som skall kollas upp senare i år när plattan släpps. Riktigt tung och snabb thrash som ger fansen vad dem behöver. En smocka i nyllet!

Avslutande Infected Nation är en riktig dänga som kör över allt som en ångvält. Ol Drake briljerar och visar sina kunskaper fast än han gör det lite mer blygsamt. Ljudet är riktigt bra något som vi är bortskämde med på GRF.

45 minuter och känner mig helt söndermanglad. Detta var en riktigt saftig start på fredagen.

Writer: Stefan Vohnsen
I don't have Facebook


|Home|