Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram


 

  Popadelica

Popadelica Ar is an annual music festival in Huskvarna 29 April 2006. Then it has events in every May for one and one day. The festival program is mostly from the genre of pop, mostly indie pop, but audience also can find there artists of rock, indie rock, and altrernative styles of hard rock, and electronic music.

http://popadelica.se/


Covered festivals:

    Popadelica 2008

    Popadelica 2009

    Popadelica 2010

    Popadelica 2011

    Popadelica 2012

Name* Comment*
Email  
     

Popadelica nytt Popadelica nytt Written 2013-12-21 01:37:42
2014 händer det. Popadelica byter kostym. Endagsfestivalen i maj blir till flera konserter under året. Första bokningen presenteras ikväll.
Mycket har hänt under Popadelicas livstid. Intresset för livemusik blir bara större och konserterna allt fler. Det märks i hela landet och inte minst i Jönköping, vilket vi är jätteglada för. Samtidigt är det fler arrangörer som slåss hårdare om artister och publik. Inte minst festivaler behöver ekonomiska muskler för att hävda sig.
Popadelica bygger framförallt på kärleken till musik och på ett stort ideellt engagemang. Därför testar vi nya grepp för att kunna boka de artister vi vill utan att vare sig din plånbok eller vår hälsa blir lidande.
Det mesta kommer ändå att vara sig likt. Vi fortsätter i Huskvarna Folkets Park och tar med oss den sköna stämningen och inramningen från tidigare år. Framförallt tar vi med oss drivkraften, densamma nu som alltid; att presentera nya och etablerade artister som är på väg uppåt, framåt eller varför inte i helt nya riktningar.
Ikväll klockan 19 avslöjar vi den första bokningen för 2014. Det känns riktigt bra. Vi ser fram emot ett strålande år tillsammans med nya och gamla Popadelica-vänner!
Festivalnytt Festivalnytt Written 2013-05-03 06:58:08
Din guide till Popadelica 4 maj


Vi har satt ihop några saker som är bra att hålla koll på för att få ut så mycket som möjligt av din festivalupplevelse.
Biljetter och armband
Glöm inte att ta med utskriften på din biljett eller din mobilbiljett, dessa scannas i entrén och i utbyte får du ett superfint Popadelicaarmband.
Tider att hålla reda på vid entrén
13.00 Armband utanför grindarna
14.00 Entrén öppnar
14.30 Första akten på scen, Ansiktet i Teaterladan
Spelschema
Här hittar du spelschemat på sajten. Dessutom kommer alla scener ha varsitt spelschema utanför ingångarna och du får ett tryckt program med spelschema när du går in på festivalområdet.
Buss till och från Popadelica
Med din utskrivna Popadelicabiljett eller ditt festivalarmband åker du gratis buss (ej tåg) med tätortstrafiken i Jönköping. Vår hållplats heter Sandagymnasiet, röd linje. Det tackar vi våra vänner på Jönköpings Länstrafik för!
Mat och dryck
Det finns mat och dryck på området. FöretagsCatering presenterar en finfin festivalmeny. 18 år gäller för alkohol.
Twitter och Instagram
#popa2013 är vår hashtag för Popadelica 2013. Skildra din festivalupplevelse, vi älskar bilder och tweets! Vi svarar på Twitter, där heter vi @popadelica, samma sak på Instagram.
Kontanter/kort
Cash is king, som alltid om man vill att det ska gå snabbt när man betalar mat och dryck. Det går dock utmärkt att betala med kort i baren. Kontanter är också bra om du vill få med dig lite schysst merch från dina favoritartister hem!
Väder
Popadelicasolen skiner alltid, men om solen mot förmodan skulle gå i moln är det bra att veta att alla tre scener på Popadelica är under tak. Vill du ta med extrakläder, om kvällen blir lite kyligare, har vi en bemannad garderob.
Och, som alltid: ta hand om varandra. Se till att du och alla dina vänner får en fantastisk festivalupplevelse. Vi ses!

16 unika konserter, 3 scener inomhus, folkparkshäng och sköna människor!

ICONA POP
MOVITS!
ANSIKTET
THE MOTORHOMES
PANDA DA PANDA
MIRIAM BRYANT
SIBILLE ATTAR
LORENTZ & SAKARIAS
F.O.O.L.
TEAM ME (No)
VIKTOR & THE BLOOD
MF/MB/
PROPELLERS (Uk)
KATE BOY
NICOLE SABOUNÉ
DISCOTEKA YUGOSTYLE
Festivalnytt Festivalnytt Written 2013-04-14 17:31:58
PROPELLERS (UK) - exklusivt till Popadelica


Det tog bara ett par takter in i "Midnight Kiss" innan första mailet gick iväg till England. En bokning som kändes självklar. Propellers är ett The Strokes med discobeat eller ett Arctic Monkeys för klubbpubliken. Vi hör även släktskap med orkestrar som The Cribs, Mystery Jets och Foals. Modernt och dansant, men med en gedigen brittisk indietradition i ryggen. Debut-EP:n känns dessutom sådär självklart solid. Samtliga av de fyra låtarna är hits.

Vi tycker självklart att ni ska ta chansen att se vad vi tror är nästa stora brittiska popexport redan nu. Att kunna erbjuda artister och band som vi tror starkt på precis innan de når ut brett är något av det roligaste vi vet. Och just det, i sommar spelar de förband till The Rolling Stones (Hyde Park / London). Bara en sådan sak.
Propellers gör en exklusiv Sverigespelning den 4 maj på Popadelica.
Festivalnytt Festivalnytt Written 2013-03-20 17:41:47
Miriam Bryant till Popadelica


Hon kommer till oss som skjuten ur en kanon. De första trevande försöken som låtskrivare under sent 2011 har nu resulterat i en karriär likt en komet. Omdömen som "Sveriges Adele", "Sveriges nästa soulstjärna" och "En av Sveriges mäktigaste kvinnor 2013" staplas på varandra. Det är såklart välförtjänta lovord. 21-åriga Miriam Bryant har en stor röst med djup soulbotten, men rör sig musikaliskt på
modernare stigar än de som redan trampats upp av retroakter som Amy Winehouse och Duffy. Senaste singeln "Push Play" har lika mycket näven-i-vädret-refräng som sval jazzklubbselegans.

Hon har redan fått proffstyckarna att spetsa sina öron och förutspå en lysande framtid. Vi tycker såklart att även du ska lyssna. I slutet av mars släpper hon sitt debutalbum och 4:e maj står Miriam Bryant på scen i Huskvarna Folkets Park.
Festivalnytt Festivalnytt Written 2013-03-20 17:31:52
The Motorhomes exklusivt till Popadelica

90-talets swindie-våg födde band som kent, Broder Daniel, bob hund och The Cardigans. Men i trakterna kring Jönköping fanns det ytterligare ett band som var minst lika viktiga. The Motorhomes hade under några år ett enormt inflytande på det lokala musiklivet. Vi vågar påstå att efterföljare som The Mary Onettes, Du Pacque, Blackstrap och I'm from Barcelona alla någon gång haft ett gott öga åt The Motorhomes oklanderliga pophantverk.

Även nationellt hade The Motorhomes framgångar. Radiohits med låtar som "The Man" och "Into the Night", vars video numer måste räknas som en svensk musikvideoklassiker. Men 2004 läggs bandet ner, bara några dagar innan P3 Popstad genomförs i Jönköping. En utmärkelse som de utan tvekan själva var högst delaktiga till.

Någonstans känner vi att The Motorhomes den gången inte fick skörda
det de sått. Popadelica är därför otroligt stolta över att nu kunna
presentera, för första gången på tio år, en exklusiv livespelning med
The Motorhomes i Huskvarna Folkets Park. En chans att se ett av
Jönköpings bästa band genom tiderna. En chans ni inte bör missa!
Popadelica | FESTIVALPHOTO