Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram


 

  Metaltown

Metaltown was first held in 2004 and has grown steadily since then to become one of Sweden’s largest and most important metal festivals. Taking place in the city that gave birth to the Gothenburg sound, the festival books the best of both homegrown and international acts across a wide spectrum of metal genres. The Metaltown Festival is a two day festival featuring heavy metal music bands, held in Gothenburg, Sweden. It has been arranged annually since 2004.

http://metaltown.se


Covered festivals:

    Metaltown 2007

    Metaltown 2008

    Metaltown 2009

    Metaltown 2010

    Metaltown 2011

    Metaltown 2012

    Metaltown 2013

    Metaltown 2016

Name* Comment*
Email  
     

Metaltown nytt Metaltown nytt Written 2013-12-18 06:48:26
Metaltown tar sikte på 2015

Detta är ingen dödsruna.

Under de senaste månaderna har vi jobbat hårt för att spika allt inför Metaltown 2014. Men tiden går och vi har inte en värdig headliner. Samtidigt går vi mot en av de tyngsta metal-somrarna Sverige bevittnat under de senaste åren. Vi vill inte göra något halvhjärtat och har därför beslutat att göra uppehåll under 2014 så att vi kan omgruppera och förbereda vår comeback. Starkare än någonsin.

Under året kommer vi, tillsammans med Kulturbolaget och KB West, fortsätta att vara med och presentera tunga klubbspelningar i Göteborg, Malmö och Stockholm. Så fortsätt att hänga med oss här på Facebook, Instagram och Twitter för de senaste uppdateringarna om dessa, samt exklusiva tävlingar.

Slutligen vill vi tacka alla er metalheads som har kommit till Metaltown och headbangat med oss genom åren. Detta var inget lätt beslut att fatta, men det enda rätta med tanke på omständigheterna. Vi ser fram emot att ser er alla igen 2015!
Festivalnytt Festivalnytt Written 2013-06-03 09:04:53
Napalm Death och Carcass till Metaltown

Två av Storbritanniens tyngsta och mest inflytelserika namn för den brutala musikens utveckling. Legendariska Napalm Death och Carcass är nu båda klara för sommarens Metaltown i Göteborg.


Napalm Death

Den högexplosiva Birmingham-gruppen som för 30 år sedan lade grunden för en ny hård genre och blev grindcorens skapare. Decennier senare slår sig Napalm Death fram med oförminskad brutalitet. Kultförklarade och astronomiskt inflytelserika för den extrema musikens utveckling. Kompromisslösa, starkt politiska och aldrig rädda för att stå upp för sina ideal eller höja rösten mot sociala orättvisor.

1987 släppte Napalm Death sitt revolutionerande debutalbum ”Scum”. En banbrytande skiva som bland annat innehåller låten ”You Suffer” som med sina 1,316 sekunder lär vara världens kortaste låt.

Förra året kom bandets femtonde album "Utilitarian". Det yttersta beviset på att Napalm Death fortfarande är precis så hungriga och överraskande som de gjort sig kända för. Missa inte dessa pionjärer på Metaltown i sommar.

Carcass

De bildades i 80-talets Liverpool och blev bredvid band som Napalm Death förgrundsgestalter för en ny era i den hårda musiken historia. Carcass tog plats som ett av de mest stilbildande banden för såväl grindcore som death metal.

Debutplattan "Reek of Putrefaction" från 1988 spelades in under tidspress och knappa förhållanden. Resultatet blev inte vad bandet hade önskat. Andra hyllade det som ett mästerverk. Inte minst BBC:s legendariska radioprofil John Peel som utsåg skivan till årets bästa.

Sedan dess har bandet släppt ytterligare fyra album. Det senaste, "Swansong", kom 1996. Innan skivan hann släppas hade bandet redan splittrats. Ett legendariskt band gick i graven och medlemmarna skilda vägar.

På allmän begäran återförenades Carcass för några år sedan. Nu arbetar de till och med på sitt första album på hela 17 år. Samtidigt kan vi bekräfta att bandet i sommar för första gången spelar på Metaltown. En sann drömbokning.

Mer info:
www.metaltown.se
Festivalnytt Festivalnytt Written 2013-06-03 09:03:47
Hardcore Superstar klara för Metaltown

Tre nya bokningar är klara för sommarens Metaltown. Vi välkomnar Hardcore Superstar, The Kristet Utseende och Thundermother!


Hardcore Superstar

Sedan bandet grundades i slutet av 90-talet har göteborgarna gjort en lång resa. Inspirerade av Los Angeles metalscen släppte de sin första platta 1998 och fick ett direkt genomslag. Snart öppnade de för AC/DC och turnerade med Motörhead.

Idag tillhör Hardcore Superstar ett av Sveriges mest erkända metalband - grammisbelönade och hyllade av såväl storpublik som press. Guldsäljande plattor, otaliga listettor och en rad världsturnéer har tagit Hardcore Superstar till en division för sig. De har alltid valt att gå sin egen väg, stilsäkert och med pondus.

I år släppte de sitt nionde album "C'mon Take on Me". Denna gång jobbade de med den legendariske Randy Staub som gjort sig känd för sitt arbete med artister som Metallica och Alice in Chains. En skiva som gjord för de stora rockscenerna.

The Kristet Utseende

Uppväxta på musik som Slayer, Metallica och framför allt Misfits bildades The Kristet Utseende i början av 90-talet. Bandet härjade snart över hela Sverige och spottade ur sig album som ”Sug och fräls”, ”Pang på pungen i Portugal” och ”Djävulsvingar över kapellet”.

Efter några intensiva år med vansinnesspelningar och hårt turnerande fick det vara nog. 1999 gjorde gruppen en avskedsspelning på Hultsfredsfestivalen och tackade för sig.

The Kristets Utseendes kultstatus växte sig sedan större än någonsin. Efter sex års uppehåll återförenades bandet 2005 för bejublade spelningar på Sveriges största festivaler. I år är det Metaltowns tur för en dos vansinnespunk och metal från Gnarp.

Thundermother

Thundermother dök upp som det uppkäftiga och blytunga hårdrocksmonster Sverige saknat. Förra året genomförde de en Italienturné och fortsatte sedan en imponerande resa genom Sveriges rockscener. Som det hittills enda osignade band spelade de också på Close-Up-båten tillsammans med Turbonegro och Imperial State Electric.

Bland Thundermothers fans återfinns storheter som Airbourne, Opeth och Danko Jones, som till och med bjöd med bandet som öppningsakt sin turné. Det är med spänning vi nu tar emot Thundermother till Metaltown.
Festivalnytt Festivalnytt Written 2013-05-06 17:32:24
Turbonegro intar Metaltown

De var en av de utvalda akterna till den allra första upplagan av Metaltown 2004. När festivalen nu firar sin tionde sommar är det äntligen dags för bandets första återbesök. Välkomna Turbonegro!

På allmän begäran reste sig Turbonegro på nio. Starkare och mer livsfarliga än någonsin tidigare. Fullt medvetna om att de skapat ett monster, som sedan länge är bortom deras egen kontroll.

Med den otyglade britten Tony Sylvester vid mikrofonen inledde Turbonegro en ny era. Sångaren som har ett förflutet i gruppen Dukes of Nothing, har också varit president för Turbojugend London och är en god vän till bandet. Precis en sådan kraftinjektion Turbonegro behövde.

I New Yorks anrika Electric Lady Studios spelade de in sitt nionde album, "Sexual Harassment". Skivan som släpptes förra året innehöll 32 efterlängtade minuter av skitig rock n roll från ett band som kokar av sprängkraft och vitalitet.

Senast vi såg bandet på Metaltown var på den allra första upplagan av festivalen 2004. Därför känns det mäktigt att nu äntligen välkomna Turbonegro tillbaka.
Festivalnytt Festivalnytt Written 2013-04-28 15:00:41
Ghost klara för Metaltown

Aktuella med sitt andra album "Infestissumam" som gick rakt in på albumlistans förstaplats och nu hyllas världen över. De är dessutom ett av de mest efterfrågade banden till årets festival. Vi kan nu stolt bekräfta att svenska Ghost i sommar förgyller Metaltown med ett mäkta efterlängtat besök.

Den totala mystik och ockultism som omger bandet är givetvis högst påtagligt. Ghost har på ett sällsynt sätt lyckats kittla och trollbinda en hel värld med sin gåtfulla uppenbarelse. Men det som gör bandet intressant är att de är så oändligt mycket mer än bara en spännande skepnad. Ghost är ett av världens just nu mest intressanta och övertygande metalband.

Under 2010 spreds ryktet om bandets existens. Men medlemmarnas identiteter har från första stund förblivit en hemlighet. Bandets spelningar och den visuella upplevelse de också innebar gjorde direkta avtryck. När sedan det mäktiga debutalbumet "Opus Eponymous" släpptes slog det ner som ett monument i metalvärlden. Med framgångarna följde en massiv turné, med bland annat hela 50 spelningar genom USA.

Nu är Ghost tillbaka med den purfärska uppföljaren "Infestissumam" som gick direkt in på albumlistans förstaplats. Tillsammans med den amerikanske demonproducenten Nick Raskulinecz har de skapat ett rent mästerverk som nu hyllas världen över. Ett mästerverk vi nu ser fram emot att få uppleva på Metaltowns scen i sommar.

Mer info:
www.metaltown.se
Metaltown | FESTIVALPHOTO