Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram


 

  Brännbollsyran

Brännbollsyran är Umeås mest legendariska och välkända evenemang med den unika kombinationen av att vara världens största brännbollscup & Sveriges största studentfestival.
Brännbollsyran firade 40 år 2013 och vad som gör evenemanget så speciellt är den enormt härliga stämning som råder både under dagarna på Brännbollscupen vid Mariehemsängarna och på festivalen vid Campus på kvällen. Vi är stolta över att ha Sveriges bästa publik.
Brännboll i Umeå AB tog över Brännbollsyran 2013 och det resulterade i en utsåld braksuccé med över 7500 sålda biljetter och 342 anmälda lag till cupen. Ambitionen ökade och festivalområdet blev större till 2014. Succén fortsatte även 2014 med ännu en utsåld festival. Festivalen sålde 12 000 biljetter och Brännbollscupen ökade till 370 anmälda lag.
Brännbollsyran 2015 slog nytt publikrekord med 13 000 sålda biljetter och 340 anmälda lag. Kombinationen av VM i brännboll och en av Sveriges största musikfestivaler gör Brännbollsyran till en unik folkfest.

Festivalen håller till mitt i hjärtat av Campus på Umeå Universitet, något som är viktigt för oss då studenterna på Umeå Universitet är grunden för hela evenemanget. Inriktningen på artisterna vi bokar är främst house & pop. Det ska andas fest & sommarkväll.

http://www.brannbollsyran.com/


Covered festivals:

    Brännbollsyran 2015

    Brännbollsyran 2016

Name* Comment*
Email  
     

Brännbollsyran | FESTIVALPHOTO