Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
 Sweden Rock Festival 2011 | FESTIVALPHOTO

 

 

Sweden Rock Festival 2011

 

2011-06-12 15:45 - Bäst och sämst på Sweden Rock 2011

Bäst med Sweden Rock 2011

1.Maten! Alltid hungrig, livsfarligt!
2.Joan Jett! Super mysig och alltid bra live.
3.Judas Priest trummis Scott Travis, otroligt rapp i käften och humoristisk.
4.Festivalledningen, att man vågar boka band som The Hooters och The Damned! Mera sånt!
5.Bredden på musikaliska utbudet, allt från powermetal till blues!
6.Att man utökat festivalens område utan att ta in mer folk = Hög trivselfaktor!
7.Alla trevliga människor! Inte en sur min på 5 dar!
8.Trevligt och professionellt bemötande från alla i ledning och pressteam, som vanligt ett förstklassigt arrangemang!
9.Ozzy, underbar galen och älskad prince of darkness!
10.Städningen av festivalområdet, finns inget liknade i hela Europa! Har varit på så många festivaler och trampat i all sorts skit! Inte här! Suveränt jobbat helt enkelt!


Sämst med Sweden Rock 2011

1.Skulle väl vara rotblötan som kom innan Hardcore Superstar i så fall och blåsten på torsdagen. Annars finns det inte mycket att klaga på! Har redan börjat tagga för 2012...

Name* Comment*
Email  
     
 

2011-06-12 05:24 - Lekstuga med Ozzy

Sista festivaldagen bjöd på strålande solsken! Först ut på stora scene var The Hooters, en lika oväntad som uppskattad bokning! Hooters hör absolut hemma på srf! Toksväng i dom flesta låtarna, Hooters är ett fantastiskt liveband, när Satelite kommer så är det allsång! Tack för den bokningen srf! Styx var ett bra tag sedan man såg, och fan! Vilka låtar dom har! Tommy Shaw i högform och när dom kör Come Sail Away så ler jag och tänker på Cartman i Southpark! Kansas sen då, Steve Walsh är lika cool som alltid! Och Dust in the Wind sitter alltid lika fint, avslutningen med Carry on wayward son är storslagen. Zack Wylde och hans BLC gör också ett grymt framträdande, Zack har verkligen skapat en egen karriär sedan uppbrottet från Ozzy och står stadigt på egna ben. Thin Lizzy? Ja vad säger man, som gammalt Lizzy fan anser jag att Lizzy är Phils band, att överhuvudtaget försöka ersätta en av vår tids största det går inte, men som tribut till Lizzy funkar det bra, Scott Gorham ser ut att trivas och gamle Brian Downeys trummor är omisskännliga! Men säga vad man vill, Ricky Warwick gör fan ett bra jobb! trodde aldrig att det skulle funka med honom, men han får klart godkänt då han tolkar Phils sånger på ett kärleksfullt sätt, en hyllning till en hjälte, och resten av gänget är otroliga musiker så framförandet är det inget fel på, och så är ju Darren Wharton med på ett hörn igen!
Avslutningen med Ozzy blir en enda stor lekstuga och en uppvisning av en av hårdrockens mest älskade gubbar! I andra låten åker skumkanonen fram! Folk blir dyngsura men ingen hänger läpp när Ozzy har lekstuga! Lika crazy efter alla år!!! En värdig avslutning på srf med ett förmodat publikrekord! Det var lika mycket folk utanför som där inne!
Nu är det bara ett år kvar till nästa festival!

Name* Comment*
Email  
     
 

2011-06-11 03:10 - MrBig äger

Det finns vissa saker som man inte glömmer, MrBig är ett sånt band. Ta bara det här, det finns folk som kan spela bas, och så finns det folk som kan spela bas, och så finns det Billy Sheehan! Alltså maken till basist får man leta efter!! Tekniskt fulländad och lekfull till tusen! Och Paul Gilbert på gitarr är inte sämre han! MrBig är helt klart festivalens bästa band so far! Stämsång i världsklass och ett helt knippe starka låtar. Electric Wizard världens tyngsta band på srf! Jo jo texter om droger och satan men fan vilken underbar doom! Rob Zombie levererade enormt och borde varit headline! Whitesnake var en liten besvikelse mycket tack vare det evighetslågan gitarrsolot! Att sen Bernie Marsden och Adrian Vandenberg gästade lättade upp lite, men snälla stryk alla långa gitarrsolon och spela Whitesnake låtarna rakt av i stället! David Coverdale har fan en låtskatt som saknar motsvarighet!
I dag blir det sista dagen :( Hooters står på programmet! En lika trevlig som oväntad bokning! Vi förväntar oss Satelite och All You Zombies!

Name* Comment*
Email  
     
 

2011-06-10 02:58 - Joan Jett äger Norje och allsång med Halford

Torsdagen blev en lyckad dag, så när som på en regnskur så höll sig vätan borta, blåsten kunde varit utan, förutom det så finns det inget att klaga på. Först ut på torsdagen var Duff McKagan, den gamle Guns 'N' Roses basisten som numera frontar sitt eget band med gitarr, och Duff gav publiken vad dom ville ha, Dan Reed lika sympatisk och laidback som alltid! Den mannen har en låtskatt som heter duga! Joan Jett kom sågs och rockade arslet av Norje! Med låtar som Cherry Bomb, School Days från Runnaways dagarna och väl valda låtar från solokarriären visade hon att hon fotfarande är bad ass!! Joan Jett ägde! Presskonferens med Judas Priest, Nej vi ska inte sluta! Allmänt jubel! vi ska bara inte göra några fler world tours, Halford och Co gav ett mycket sympatiskt intryck och svarade snällt på alla frågor. Roligast var trummisen Scott Travis som svarade på frågan om hans bästa minne med Priest. Jag kände det som en stor ära att få gå med i ett brittiskt band, att få komma till Europa, jag är amerikan och innan hade jag fan inte varit utanför mitt eget postnummer!!
Saxon gjorde som vanligt bra i från sig, många klassiker! Accept var dock en besvikelse, nya sångaren är fan ett skämt! Vad är det här?? Sikta mot stjärnorna?? Talang? Allvarligt ett Accept utan Udo? Nä!
Kvällen avslutades med allsång under Rob Halfords ledning, Judas håller än och har fan fått nytt liv tack vare nya gitarristen Ritchie, trodde aldrig att någon skulle kunna fylla KK Downings skor med han gör det bra! The Priest is still alive!

Name* Comment*
Email  
     
 

2011-06-09 01:45 - Joan Jett Coolast i Norje

Första riktiga festivaldagen blev riktigt lyckad, vädret var kanon fint ända till kvällen då ett åskväder med tillhörande regn ödelade hela Hardcore Superstar giget. Men först ut var Seventribe, och vad man ska tycka om det! Det lät helt ok, modern metal med inslag av core och rap, men hur fan såg dom ut!!! Rosa skjortor och knästrumpor mm!! Uj det gick fetbort bort! Ung som att Barbados skulle bli ett metalband! Rhino Bucket har rockat i över 25 år och dom håller fotfarande, asskick rock med attityd, kul att se och höra dom. Bluesmannen Mason Ruffner fick en och annan att höja på ögonbrynen, han kan spela gitarr! Mason bor sedan många år i Sverige och gör många festival och klubbspelningar här, han skiva Gypsy Blood från 1987 är fotfarande ett fantastiskt album! Crashdiet är ett pålitligt liveband, trots att spelningen inte var på en lite svettig klubb utan på en stor utomhus scen, lyckade man få till en riktig party känsla med pyro teknik och allt!
Bob Log III är ett fenomen! Mannen som spelar blues med sitt one man band, iförd en attackflygar hjälm! En enorm slidegitarrist är han Bob! Och en underhållare av stora mått som passar både på små och stora scener, kolla in den mannen om ni får tillfälle!
Presskonferensen med Joan Jett drog ut på tiden, en timma försenad kom hon till slut, och hon visade sig vara lika trevlig som hon framstått som! Hon svarade artigt på alla frågor, och när frågan om hon tyckte att rocken var mer urvattnad i dag och mindre bad ass än förr, svarade hon tveklöst ja! Joan slog huvudet på spiken när hon sa att ordet rock missbrukas! Rock förknippas ju inte alls med musik längre, utan det finns mat som rockar! Tvål och telefoner som rockar! Förstår ni vad jag menar? Missbruk av ordet rock, Joan sa att det var bättre förr och jag håller med.
Kvällen avslutade med ett skyfall modell värre! Åskan dånade så jag fann för gott att dra hem till stugan så något Hardcore Superstar blev det inte, nu är det snart dags för dag 2 med Judas Priest och Joan Jett bla, hoppas att skitvädret drog förbi i natt.

Name* Comment*
Email  
     
 

2011-06-07 14:00 - Frukost 50 spänn gjort på gårdagens rester

Så har man återigen installerat sig i stugan på campingen och laddar för den första festivaldagen i morgon. Sweden Rock Festival är ett fenomen, delvis för att det är en av dom bästa festivalerna i Europa och att den är i stort sett stök fri. Men det är inte bara det som gör srf speciell, utan just att det finns ingen festival som lockar så många olika människor! Gamla, unga, familjer, 50.s folk! Raggare, Punkare ja you name it! Och alla håller sams under ett och samma tak! Sen finns det nog ingen festival där det dyker upp så mycket galna människor! Ta bara killen som säkert vägde 150 pannor lätt och gick i bikini med string..... Sedan finns både kreativiteten och optimismen, eller vad sägs om följande rubrik på en skylt. Frukost 50:- gjord på gårdagens rester! Ja ja jag säger då det! I morgon börjar det dock på allvar, då blir det till att fota bla Hardcore Superstar, så stay tuned så hörs vi i morgon.

Name* Comment*
Email  
     
  Writer: Greger Lindblad
|Home|