Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
 Sweden Rock Festival 2010 | FESTIVALPHOTO

 

 

Sweden Rock Festival 2010

 

2010-06-13 15:29 - Sweden rock Festival 2010 det bästa och sämsta

Årets Sweden Rock Festival är över, det är dags att summera årets toppar och bottnar!

Årets festival var som alltid utsåld, det här året satte arrangören ett tak på 33000 biljetter, vilket är ett bra beslut då man inte vill förstöra mysfaktorn. Det är alldeles lagom då ett större antal besökare skulle göra det mer svårhanterligt, 100 000 pers som på W.A.C.K.E.N är säkert en häftig upplevelse men..Nä det är bra som det är nu, att det inte är för stort är en av hemligheterna till att det just är den bästa rockfestivalen!

Vad var det då som var bra och dåligt? Vi börjar med bralistan.

Bra.
Parkeringar: det finns gott om dom och det sköts på ett bra sätt, allt funkar på ett klanderfritt sätt att komma in och ut.

Mat: Det finns i överflöd! Vill du äta all världens mat, åk till srf!

Petflaskor till ölen, ett bra initiativ som gör att man slipper glassplitter, mycket bra.

Pressteamet: Mycket trevligt folk och tillmötesgående och hjälpsamma, var det något man undrade över eller ville veta så högg man bara någon i teamet och frågade, man försökte lösa alla småproblem också, mycket bra!

Säkerhetsboxar till pressen att låsa in sina saker i, bara det att dom tog bara Danska 10:or och Euro! Hmm men det löste sig sedan!

Presstältet: Bra med internet uppkoppling, lite för litet och för få platser bara annars toppen.

Brudarna: Som vanligt var det otroligt många snygga brudar där! Speciellt en...

Allt kul folk: Alla trevliga pratglada människor som man alltid möter på srf.

Kaffemoppen: fan vad det är gott med kaffe!!

Nemistältet: New music in Sweden, ett bra initiativ att låta nya band visa upp sig på en stor festival. Själv kollade jag in mina vänner i Hellspray från Jönköping/Huskvarna, vars tunga hårdrock verkade gå hem hos publiken. Och Lemonbird från Växjö som åter igen visade vilket enormt bra liveband dom är. 30 min kanske var i kortaste laget med publiken uppskattade verkligen deras Led Zeppelin/ Cactus/ Capitain beoynd influerade 70 tals hårdrock som frälser allt fler! Kanske är det dags för dessa band att få spela på en större scen nästa år?

Dåligt.

Vädret: Bitvis var det en pina, regn regn och regn, och som kulmen en rejäl storm! Nästa år måste det fina vädret återvända!!

Toaletterna: Det är bra att det finns vattentoaletter, men dom är för små! Trånga och eländiga! Man ska kunna vända sig utan att slå i väggarna!! Bredare dass till folket!

Danzig: Söm först inte skulle tillåta fotografering från diket, då tog man bilder utifrån publiken för att sedan få reda på att man släppt in 3-4 st som stod vid diket och väntade! Varför krångla till det så mycket för en sån skitsak som några bilder?

Sämst.

Axl Rose, 55 min försenad! Att det ska vara så svårt att komma i tid!

Bäst.

Attila Csishar, förnekar sig aldrig! Kung!
Något att klaga på utöver det jag nämnt tidigare hittar jag inte, Sweden Rock är en av dom mest välorganiserade rockfestivaler i världen! Man måste ge arrangören en eloge hur man lyckas år efter år att dra arrangemanget i land så klockrent. Nu är det bara 364 dagar kvar till nästa Sweden Rock Festival! Då står man där igen. 10-4 over and out.
Name* Comment*
Email  
     
  Writer: Greger Lindblad
|Home|