Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
 Sofie Nilsson | FESTIVALPHOTO

 

 

Sofie Nilsson

 

2016-06-23 10:19 -Name* Comment*
Email  
     
 

2016-06-23 10:19 - Omnium Gatherum - Tampere Metal Meeting

Första funderingen när de drog igång var om det fanns en sångare med på scenen, för han hördes inte alls. Det märkte uppenbarligen även ljudteknikerna och ”made some magic”, därefter var det inget att klaga på, bra ljud, bra ljus, bra band. Det enda jag tänkte på var att jag nog hade förväntat mig en full finsk publik som ”went bananas”. Jag hade tänkt fel, det påminde till och med om en metalkonsert i Sverige vilket alltsomoftast innebär att publiken står stilla, vissa med armarna i kors och andra nickade huvudet i takt (eller otakt) till musiken. Trots det var det lätt stämning, glada människor och ett till synes nöjt band. Trots att vädret verkade vara en kvinna, med solsken, värme, regn, blåst och kyla allt under ca två minuter, så stannade folk kvar under hela spelningen.

Det märktes att alla hade väntat på låten ”The Unknowing”, för liksom jag började alla röra sig betydligt mer. Om de inte nickade mer frenetiskt, så stampade de takten istället, fler nävar i luften och hår flög lite överallt. Det var som att något släppte då, och det resterande av spelningen var publiken en stor ”circle-wall-of-death-pit”. Det var även här någonstans som bandet hoppade synkroniserat tillsammans precis som sig bör!

Setlist:
1. The Pit
2. Skyline
3. Nail
4. The Unknowing
5. Frontiers
6. Ophidian Sunrise
7. New World Shadows
8. Storm Front

Name* Comment*
Email  
     
 

2016-06-23 10:18 -Name* Comment*
Email  
     
 

2016-06-23 10:18 - Insomnium - Tampere Metal Meeting

Det första som slår mig är vilket bra ljud det är på denna relativt lilla festival, det är man inte van vid för det är alltid är det något som inte når ut ordentligt, men allt hörs förvånansvärt bra. Det andra som jag uppmärksammar är att det är otrolig blandning av publik, många olika åldrar och stilar hade hittat hit, vilket är sjukt kul! Sångarens kontakt med publiken var skön att se, det kanske är något visst med att lira på hemmaplan även utanför sportsammanhang. Stämningen är lätt och väldigt gemytlig, som på hela festivalen faktiskt. Publiken är med när sångaren säger något helt obegripligt på finska genom att svara med glada tillrop som är minst lika obegripligt.

Det är till och med en liten moshpit på ungefär 10-20 personer någon rad framför mig, även om den kändes extra ödmjuk och snäll på något vis. Ingen ville knuffa för hårt eller riktigt ta i vilket är helt okej och gör att man gillar både festivalen och människorna lite mer, framförallt när bandets musik inte direkt är ”moshpit-vänlig”.

Strax innan slutet så lägger mikrofonen av för ett ögonblick eller två, men det var det nog få av de dansande människorna i mitten som märkte. Dessa människor avslutade spelningen genom att utvidga och bilda en ”circle-mosh-hoppa runt-pit” istället, där alla dansar och är ännu gladare.

Setlist:
1. The Gale
2. Mortal Share
3. While We Sleep
4. Only One Who Waits
5. Change of Heart
6. Drawn to Black
7. Last Statement
8. Bereavement
9. Down with the Sun
10. Devoid Of Caring
11. The Promethean Song
12. The Primeval Dark
13. The Killjoy
14. One For Sorrow

Name* Comment*
Email  
     
  Writer: Sofie Nilsson
|Home|