Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
 Peace And Love 2009 | FESTIVALPHOTO

 

 

Peace And Love 2009

 

2009-06-24 04:38 -Name* Comment*
Email  
     
 

2009-06-24 04:37 - Få dagar, massa kärlek

Jag anlände i Måndags något förvirrad till ännu en upplaga av Peace and Love 2009 med helt nytt område, både på festivalområdet och campingen. Med tegelstenar i ryggsäcken for jag till fel hotell, fick gå extra i den stekande solen innan jag kunde hitta rätt till Presscentret.

Sedan bar det iväg med all packning på den långa vägen till campingen som verkade oändlig. Trots hettan och ont i alla leder och ben tog vi oss fram till en inte så farligt lång kö. Efter någon halvtimme eller så och lite nyp i stjärten på visiteringen så var vi inne och vi blev dirigerade att gå längst bort och hamnade perfekt lagomt nära till vatten och bajjemajjor.

Nu har det gått två dagar och det har vart härlig stämning med toppen väder och nu är campingen nästan proppfylld av tält och alla 30.000 människor som kryllar omkring överallt. Mycket glada och roliga människor och personalen har trevligt och lite roligt bemötande till oss och har skött sig ganska bra.

Det var dock en orolig stämning i Måndags natt då en kille nära oss hade blivit slagen och knivhuggen. Det gör en ju lite osäker och tycker att Peace&Love borde ha kontrollerat kanske lite bättre eller åtminstone hålla koll lite mer på just där det hände. Men ingen är rädd för vargen här, utan festivallivet rockar på och det har ju bara börjat.

Igår var det en underbar dag för att bara njuta i solen och sitta i brassestolen och göra verkligen ingenting. Lite mat shopping bara och sedan en tur till festivalområdet för att fota lite på Di Leva som var lika glad och underbar som vanligt och publiken hängde verkligen med. Sedan såg jag på något härligt reggae inspirerat band jag aldrig hört talas om, nämligen: Navid Modiri och Gudarna. Sedan sprang jag vidare för att skratta åt komikern Ann Westin.

Då började solen gå ner och kylan sprang på oss och man frös sig tillbaka till campingen där en god langos fick mätta magen och kläder och filt fick värma kroppen. Idag är det molnigt, lagom varmt och frukten från Presscentret sitter bra i väntan på att man ska fota Laleh och Hoffmaestro & Chraa. Intervju med dom kanske blir av senare.

Lite dåligt uppstyrt på campingen tycker jag för det har vart millånga köer INNE på campingen för att man ska bli placerad var man ska få bo. Tur att man kom tidigt, men Peace and Love är verkligen en helshyst festival och vi får se hur bra dom gör ifrån sig när banden drar igång. Mycket passion har det varit på festivalområdet och det är ju det som är årets tema så det har vart toppen!


/Marcus Grip

Name* Comment*
Email  
     
  Writer: Marcus Grip
|Home|