Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
 Ostersjofestivalen 2010 Onsdag 21 Juli | FESTIVALPHOTO

 

 

Ostersjofestivalen 2010 Onsdag 21 Juli

 

2010-07-22 10:54 - Europe framträdande i världsklass

Årets Östersjöfestival slog på stort på inledningsdagen. Europe som headline! Inte illa alls, som förband hade man 3 band med lokal anknytning, band som hade röstats fram av publiken och först ut var Roadkill 66 från Karlskrona. Bandet spelar en ganska energisk hårdrock med tryck i, och har en klar utvecklingspotential. Bandet själva säger på sin MySpace sida att dom låter som en gammal traktor! fast jag kan säga att det lät betydligt bättre än så!

Andra band ut var Strum från Sölvesborg. Det bandet kan mycket väl bli något, Scream my Name och Say That You Love Me är ganska bra låtar! Och bandet låter helt ok live, dom har helt klart framtiden för sig.

Sista förbandet var Fourever från Olofström. Fourever som består av 3 st tjejer, och visst är bandets gitarrist och sångerska Mia Moilanen jävligt snygg att titta på! Och hon är hyfsat duktig på gitarr och besitter en bra röst, men det bär inte hela vägen, bandet är på tok för otajt och det brister flera gånger, ett antal timmar i replokalen och mer liverutin skulle kanske kunna råda bot på detta, för nu blev det bara ett jasså, ung nybörjarstadiet.

Europe då, vad kan man säga? Världsklass! Först och främst så har Europe världens bästa ljudtekniker! Ljudet är alltid enormt! Fler band borde ha Europes ljudtekniker! Och Europe live 2010 är bland det giftigaste som finns, det spelar ingen roll vilket band du jämför med, att gå upp på scen efter Europe av i dag är bland det svåraste ett band kan göra! Lekfullheten är på topp, I Superstitious leker man fram Bob Marleys No Woman No Cry, tillsammans med publiken jammar man Black Sabbaths Heaven And Hell som en Dio hyllning & White Stripes Seven Nations med glimten i ögat, och så fortsätter det, spelglädjen är tillbaka i Europe på allvar! Man trivs och gensvaret är enormt, vi får nya låtar som New Love In Town, en ny Europe hit! Och den blyhårda The Beast, varvat med klassiker som Rock The Night, Chreokee & Seven Doors Hotel. Avlutningsvis ger dom oss The Final Countdown, fanfaren som gjorde att Europe blev Europe med hela världen ljuder ut i sommar natten, och jag kan bara konstatera vad jag tidigare gjort, Europe är fan i den absoluta världstoppen! Kort och gott så var det en mycket trevlig onsdag i Karlshamn.

Name* Comment*
Email  
     
  Writer: Greger Lindblad
|Home|