Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
 Muskelrock | FESTIVALPHOTO

 

 

Muskelrock

 

2010-06-06 00:38 - MuskelRock - hemgång

Nu är det över för i år. Ett helt underbart väder, fantastiska människor, och inte att glömma dessa eldskälar som slitit med att få ihopa denna festival på Tyrolen. En stor elouge till er.

Folket börjar smått packa ihopa sina grejor. Andra åker hem och sover ut. Andra åker raka vägen till Sweden Rock.

Vad har vi nu lärt oss då? Jo Slåss inte och svina lagom

Kan inte vänta tills nästa år

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 18:44 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 18:43 - MuskelRock dag3 - Blodig avslutning

Nifelhem. Världens hårdaste band. Thats it!

Det hant inte gå mer än ett par låtar innan undertecknad lyckades bli träffad av en blodig lever! Det kastades friskt med blodigt kött och sångaren drack vodka ur flaska. Publiken fick sig en vodka-dusch dem med.

Den annars så färgglada scen var ytterst lite dekorerad med döskallar och en dekor. Desto mer eld. Att bevittna en Nifelheim-spelning känns som att göra en operation utan bedövning! På ett bra sett i black-metal världen då!

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 16:36 - MuskelRock dag3 - närmar sig slutet

Nu är klockan snart ett på natten och jag är pigg som om klockan vore 16. Man blir lätt smittad av energin som sprödlar på Tyrolen.

Snart blir det till att åka av. Kultförklarade Nifelheim skall snart avsluta festivalen och det är askallt ute! Från att vara högsommarvarme på dagen så är det sibirisk vinte på natten!!!

Ja vi får se om jag överkever kadaverfesten på stora scenen.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 16:29 - MuskelRock dag3 - campinglivet

Efter några dagars hårt festande och med ett helt annat liv i campen så är det inte ett område som alla bör besöka.

Svina Lagom är MuskelRocks motto. Men en del har fått det om bakfoten och gör precis tvärt om. Finns nått som kallas FearFactor på TV. Jo tjena! Besök campen och flertalet av "grisarna" gör det ena äckligare efter det andra bara för att... bara för att de kan!

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 16:25 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 16:21 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 16:20 - MuskelRock dag3 -

Det är inte bara killar och tjejer på festivalen. Det är i alla åldrar. Vissa så små att de bär blöja. OK då, här är säkert flera vuxna som fortfarande skulle behöva blöja! Att folk tar med sig bebisar har tydligen blivit allt mer vanligt?

Men det är inte bara människor som gillar musik. Det springer några hundar här som hör till marknadsnissarna. En besökare tog med sin doberman. Givetvis har hunden fått bomull i öronen. Hunden ser ut att ha riktigt trevligt. Undrar om det är öl i vattenskålen?

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 10:46 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 10:45 - MuskelRock dag3 - Maten

Det finns inte så mycket mat att välja inne på Tyrolen. Eller jo det finns tre olika matstånd men där får man alldeles för lite mat för pengarna (som alltid idag).

Inne på Tyrolens bar vid dansbanan så kan man däremot beställa riktigt god mat. Kycklingspett med färskpotatis och morotstzatsiki. Mmm något av det godaste jag ätit ute detta året. Kalas

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 10:35 - MuskelRock dag3 - Jävla ös

Lördagen är verkligen en dag de flesta av oss kommer att minnas livet ut. Det är så underbar stämning. Polisen var här senast igår för att kolla läget men åkte hem igen. Finns inga scenvakter och allt flyter på som om det vore ett helt eget land där allt är vad vi gör det till.

EVIL från Danskeland har aldrig någonsin spelar i Sverige! Sverige-oskulden tog de på Tyrolen och som de gjorde det! Redan kl.15 så rev de loss fingertopparna på de sylvassa gitarrspelet. Basisten såg ut som en mördargalen Keith Richards med en 4-strängad bas som nästan var en kopia på Gene Simons klassiska yx-bas. Tyvärr är volymen väldigt låg men upptäcker att det är ju bara bra! Slipper ha öronproppar i när man ligger på gräsmattan och pimplar öl. Danskarna får mycket gärna komma tillbaka med sin oldschool rock och bjuda resten av Sverige på sin show. Klart den största överraskningen hititlls.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 06:27 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 06:23 - MuskelRock dag3 - första banden

The Scams fick den svåra uppgiften att öppna lördagens MuskelRock. Inne på dansgolvet strömmade det snabbt till med folk. The Scams pungsvettiga smutsiga rock var en bakfylle-återställare i den mer explosiva versionen. Det är ett gäng som verkligen skall spela på ett ställe som Tyrolen. Fullt ös och en massa låtar som knockar en efter en.

Kort därefter lirade Tyska Tales Of Horror på utomhusscenen. Där var det totalt stendött med kanske bara ett tjugotal personer. Jag förstår varför. Det var ett intetsägande band som inte levererade en intressant ton. Ibland lät det som om de snodde enkla partier från black sabbath men inte ens med snodda partier kunde hjälpa dem.

Vädret då? Jodå det är varmt men några moln har dukt upp och en svag bris. Helt underbart väder


Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 03:52 - MuskelRock dag3

Lördagen är här. Efter att ha lagt sig med istappar i ögonfransarna så vaknar man av att man ligger i en bastu! Varmen håller i sig (men fantamig inte på natten). Lördagen startar upp med The SCAMS redan klockan 12. De skall gå på scenen alldeles snart.


Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 02:57 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-05 02:55 - MuskelRock dag2 - KAOS

Det var fullständigt kaos under sista låtarna med Ross The Boss. Publiken stormar scenkanten på utomhusscenen. Klättrar upp och klamrar sig fast på monitorerna. Slänger sig ut och crowdsurfar och försöker sig på en och anan stagedive.

Läs recensionen här: http://www.festivalphoto.se/index.php?page=reviews&review=476

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-04 12:50 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-04 12:48 - MuskelRock dag2 - folket

Har nu suttit ner med ett par Italienare (nej inte dem som kom i onsdags). Två killar från nedre Italien har tagit sig hela vägen till Småland endast för Ross The Boss. De ska bara se Ross sen åker de hem igen på lör morgon. Detta kallar jag eldsjälar

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-04 08:49 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-04 08:47 - MuskelRock dag2 - Doomdogs

Doomdogs från götet är första bandet ut denna rekordvarma sommardag detta året. ett 70-tal eftermiddagspigga har orkat ta sig in på Tyrolens dansgolv. Doomdogs låter helt ok. Lite nedstämda men inte tillräckligt för min smak. Första spelningen med nye trumisen. Publiken är överförfriskad då de står med en sexpack mellan benen samtidigt som dxe gungar med i det grooviga soundet.

För er som nu lyckats undgå att Ronnie James Dio har lämnat denna planet pga canser, så gör Doomdogs som så många andra band. -Hyllar Dio med att spela Heaven ans Hell som Dio skrev med Sabbath. Givetvis blev det en nerstämd doom-version. Publiken fick hjälpa sångaren här med texten. Något de klarade galant.


Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-04 06:34 -

Många av oss fördriver tiden inne på det fantastiska Tyrolen som styrs av några eldsjälar. Det bjuds på bordtennis-turneringar, grillning och annan trevlig sysselsättning. Finn bl.a. möjlighet till att skjuta med luftgevär. Det är en riktigt trevlig stämning och alla beter sig som om det vore en enda stor familj. Finns inget täcken på bråk och tar ölen slut får man snabbt en ny i näven av sin närmaste granne.

Trots att konserterna inte har kommit igång ännu snackar massor redanm om att de lätt skall återkomma nästa år. Även italienarna!

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-04 06:28 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-04 06:25 - MuskelRock dag2 - svineri

Äckelfaktorn vet inga gränser!

En medelålders fick för sig att dricka varmt kiss för att strax därpå kissa på sig själv. Om detta inte var nog så blev samma herre utnyttjad oralt bara en kort stund eter att han kissat på sig. Vissa delar av campingen har redan fått pris av de funktionärer som försöker hålla rent. Priset? värsta griseriet någonsin. Men samtidigt är det massor av grupper som fått beröm för att sortera och lägga alla sopor direkt i sopsäckar som är strategist utplacerade.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-04 02:14 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-04 02:13 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-04 02:11 - MuskelRock dag2

Hettan gör sitt intrång redan 8 på morgonen. Folket är ligger utanför sina tält. Antingen däckade av sin jästa öl eller så har de fått varmeslag! Frukosten består mestadels av öl och en tub räkost. För de som är mer måna om sig själva så har det stora cirkustältet öppnat sin frukostservering där många söker skydd mot hettan.


Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-03 13:04 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-03 13:04 - Muskel Rock dag1 - världsfestival

Redan på förfestdagen (tor) så har jag sprungit på ett flertal besökare från olika länder. Satte mig ner och pratade med ett gäng italienare. De hade lagt ut ungefär 250eu för att ta sig hit. Bara för att få rocka loss några dagar i de småländska skogarna. Det var den renodlade rockfestivalen som lockade oss hit sade Luca.
-För oss italienare är det svårt att gå på festival. Vi har inte såmånga rockfestivaler och när det väl är festival så är de så pass dyrare att vi väljer att åka på två festivaler utomlands varje år. Innan var det Wacken som gällde men efterhand som den växte valdi vi oss att söka oss någon annan stans. Efter att besökt Muskelrock förra året var valet lätt. Vi ska dit igen! OCH så blev det.

Vad som fick dessa entuaster att besöka Muskelrock var bandet BULLET.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-03 12:55 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-03 12:54 - Muskel Rock dag1 - WITCHGRAVE inställt!

Första bandet ut för kvällen var Sonic Ritual som skramlade loss framför en torsdagstrött publik som är utslagna av sin första solbränna. Sonic Ritual bränner på och blir bättre och bättre allt efterhand som de spelar.

Tyvärr så har Witchgrave ställt in ikväll. Pga en familjetragedi har de valt att inte ställa sig på en scen de närmaste dagarna. Fullständigt förståeligt.

TV4 regional är på plats för att göra ett kortare inslag om byns rock-kalas. T.om. byns pensionärer intar stigarna och smyger runder i buskarna för att få en glimt av skogstrollen som de bara skådar en gång om året. Personligen går jag fram till ett par och de skiner upp som en sol när man säger -Hej.
De är glada men vågar inte gå fram till de nitbeklädda orakade skogstrollen, men efter en kort pratstund sveper de varsin öl som de snabbt blivit bjudna på, av några vänskapliga rockers. -Ni för ett jäkla liv, men ni är ju trevliga iallafall!, var en komentar man fick av en äldre herre.


Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-03 10:40 -Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-03 10:39 - Campingen

Den mytomspunne Bajsmannen har gjort entré på muskelrock. Han har förhöjt patystämningen (eller sänkt den för många) med att dricka en påse med urin och grillkrydda!!!

För oss som fick sin äckelfaktor överstyrd tog sina steg bort mot den 40 år gammla husvagn där biljettombytet skedde. I kön möter jag folk från hela lanet. Även musiksjälar från fjärran land. Folk från Italien och Lettland har tagit sig hit endast för Muskelrock.

Stämningen är på topp och killarna hälsar på varandra genom att krama varandra.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-06-03 08:48 - MUSKEL ROCK dag 1

Äntligen framme i Blädinges hårdrocksmecka Muskelrock. Det är strålande väder och de flesta av oss hårdrockande, öldrickande svettiga musikfantaster stormtrivs i sommarvärmen. Det är riktigt varmt. Kanske lite för varmt då flera springer runder i endbart kalsongerna och gömmer sig i skuggorna mellan tälten. Denna värme har vi ingte vant vid oss ännu!

Flera har redan gått en bit bort för att ta sig ett svalkande dopp i närmaste vattendrag. Kvällen inväntas då de första fyra banden spelar. Men innan dess skall flera burkar öl hällas upp

Name* Comment*
Email  
     
  Writer: Stefan Vohnsen
|Home|