Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
 Live Blogg, Wacken Open Air 2008 | FESTIVALPHOTO

 

 

Live Blogg, Wacken Open Air 2008

 

2008-10-10 08:18 - Festival recension

Nu finns det även en recension av festivalen som Malin Valtonen skrivit, läs den här!

Name* Comment*
Email  
     
 

2008-08-05 12:37 - 350 dagar kvar

Jahapp, det är väl dags att skriva det avslutande inlägget för Wackenbloggen -08. Vad finns det att säga? Jo, läs de tidigare inläggen och häng med på Wacken Open Air 2009. Festivalen går inte att beskrivas, den måste upplevas! Var ute i god tid när du ska köpa biljett, det har redan sålts 10 000 biljetter för nästa års festival! De ryktas om band som Metallica, AC/DC och Kiss! Såå.. Tack för att ni läst och håll er up to date för snart kommer sidan fyllas av konsert- och vimmelbilder och recensioner. Slutet gott, allting gott! See you at Wacken 09! / Malin Valtonen.

Name* Comment*
Email  
     
 

2008-08-04 12:37 - Sofias & Malins Wackenlista

Bästa: Stämningen, våra backstagepass, wc & dusch. Sämsta: Det ständigt växlande vädret och faktumet att de inte sålde vatten på hela festivalområdet. Brutalaste: Gorgoroth, utan tvekan!! Roligaste: Att träffa kändisar (hur klyschigt det än låter..). Jobbigaste: Festivalanställda som inte kunde engelska. Vad är logiken med det när Wacken är Europas största metalfestival? Charmigaste: Nick Hipa från As I Lay Dying. Snyggaste: Den franska långhåriga killen med tatueringar som rörde sig backstage. Häftigaste: Den svenska mannen som har blivit diagnostiserad som 'Hårdrockshandikappad' som får spela sin musik högt på jobbet (han jobbar som kock) och ta ledigt för att åka på festivaler och konserter. Sicken lyx! Svinigaste: BAJAMAJORNA!!!!!! Smutsigaste: Lerkrigskillarna. Äckligaste: Svettlukten och lukten av urin kring fotodiket där folk stod och gjorde sina behov trots pissoar 50 meter bort. Godaste: Slushice margeritha från backstagebaren. Varmaste: Onsdagen. Svettigaste: Att ha sex i ett tält när det är skinande sol och 35 grader ute. Värsta: Att vakna med baksmälla i ett asvarmt tält utan vatten i närheten. Mest underhållande: Alexi Laihos luftgitarrsolo i backstagebaren. Han var så kort att han nästan slog huvudet i barkanten. HAHA! Blondaste: Bruden med klackar som crowdsurfade och sedan slängde slängkyssar till publiken. Amen come on! Fullaste: RASMUS LINDGREN! Största minnesförlusten: Malins natt i Rasmus tält (HAHA! /Sofia) Tröttaste: Sofia (HAHA! /Malin) (VAFAN det var bara första dagen och jag hade inte sovit på 25 timmar *sura* /Sofia) Suraste: Vakten som inte ville släppa in oss på scenen när Nightwish spelade fastän vi hade access! Trevligaste: Vakten som släppte in mig i fotodiket / Malin. Otrevligaste: Nu har Sofia och jag funderat så länge på frågan och kommit fram till att ingen var direkt otrevlig! Bra va? Längsta håret: En av sångarna i Leaves Eyes. Bästa publiken: Iron Maiden.. Den var enorm!!! Bästa showen: Gorgoroth & Lordi. Sämsta showen: Leaves Eyes Bästa scenklädseln: Gorgoroth. Sämsta scenklädseln: Basisten och sångaren i Soilwork hade samma tröja som de haft de tre senaste spelningarna jag har fotat dem. Det klagade jag även om hos gitarristen när vi såg honom. /Sofia Fattades i packningen: Regnkläder och gummistövlar! Underligaste: Gänget som sprängde upp deras tält när det var dags att åka hem på söndagen. Mest irriterande: Nightwishs inställande av signering och backstagefest!! Sliskligaste: Folk som spanade in och fotade Sofias halvnakna röv. Gulligaste: Henkka Blacksmith från Children of Bodom. Han talade t.o.m. svenska när han fick reda på att Sofia inte förstod finska. Sött

Name* Comment*
Email  
     
 

2008-08-04 12:37 - Hemresan

Regnet hade öst ner hela natten till söndagen och vårt tält hade nästan sagt upp kontraktet. Som tur var regnade det inte på söndagen när vi packade ihop. När vi fått allt bagage släpat från campet ner till bussen, var vi så trötta att vi nog hade gjort allt i världen för en skön mjuk säng. Vi fick nöja oss med vår rätt så lyxiga Leja Touring buss, och precis när allt bagage var inklämt visade det sig att Sofias och min bussbiljett låg längst in i hennes väska i bagageutrymmet. Typiskt! Vi hade precis stängt bussdörren och backat ut för att köra ut på vägen när Rasmus kommer springande med min "Skåne the best country in the world" tshirt. Tack och lov att han hann ge den. Hade strypt honom annars. Som bonus hittade jag en vante i tshirten. RASMUS, VARFÖR HADE DU EN VANTE MED TILL WACKEN? Karlar alltså.. Man kan aldrig riktigt förstå sig på dem.. Haha. Iaf, när vi kom ut på vägen mot Kiel visade det sig vara trafikstockning så vi segade fram i typ 30 km/h. För att glädja upp oss trötta bussresenärer meddelade dock busschaffisen att vi skulle stanna till vid en butik där man kunde handla litegrann. Butiken visade sig innehålla massor med sprit, och inte vad som helst för sprit utan KANONBILLIG sprit. Efter att Sofia bunkrat upp med 6 Kinderbar förpackningar, en Cola, 6 st Mars, 6 st Snickers, 1 kexpaket, 1 äpple, 1 banan och 1 pringlesburk så rusade jag in i butiken för att bunkra det jag ansåg vara viktigt för hemresan. Nämligen 1 liter tequila, som kostade 10 euro, och en liter Baileys mint chokolate som låg på 12 euro. Nöjd över mina inköp satte vi oss på bussen och åkte vidare. Väl på båten över från Tyskland till Danmark var mina fötter så svullna att jag inte fick på skorna. Det blev att chilla i bussen medan de andra gick upp. Precis när vi skulle köra av, ropar Johan att Jimmy inte är på plats och när vi kollar i backspegeln på bussen springer en Jimmy i full panik förbi bussen i tron om att den rätta bussen var bussen framför vår. Vi fick tuta och hojta åt honom typ 15 gånger innan han fattat att det var fel buss och hoppat på på vår. Det var ett väldigt roligt drama. Alltså för alla andra utom Jimmy då. Haha. Efter 9½ timme var vi framme i Helsingborg. Då var vi så trötta att vi däckade genast när vi kom hem. Festivalliv sliter faktiskt på kroppen!

Name* Comment*
Email  
     
 

2008-08-04 12:37 - Sista kvällen

Den sista festivaldagen randades lite väl fort kändes det som. Men med fullspäckat schema 24 timmar i dygnet så är det väl inte så konstigt att tiden går fort. Under lördagseftermiddagen hörde vi As I Lay dying, som drog en energirik show. Jag blev faktiskt positivt överraskad må jag säga. Sedan var det dags för Killswitch Engage. De var riktigt okej, även om gitarristen verkar ha en skruv lös. Han går an som en gorilla som rymt från zoo på scen. Nightwish var det nästsista bandet vi såg, och personligen hade jag väntat mig lite mer. Efter att de inställt signeringen trodde jag att showen skulle bjuda fansen på lite mer, men tyvärr. Dock kändes det underbart att höra min favoritlåt the Poet and the Pendulum live. Bandet som avslutade festivalen var Lordi. Jag måste säga att jag blev så positivt överraskad som en mänska möjligen kan bli. Lordi gjorde en skitbra show och publiken var en av de bästa under hela festivalen. Jättestor också om man tänker på att klockan var 2 på natten och det spöregnade. När de sista tonerna av Hard Rock Halleluja ekat ut i natten och publiken ropat sitt tusende "Lordi! Lordi!" utan resultat avslutades festivalen. Efterfesterna fortsatte, både på campet och backstage. P.g.a. att Sofia skulle vara reseledare för Festivalbussen följande morgon och regnet fortfarande öste ner, bestämde vi oss för att sova. Nu såhär i efterhand vet jag att det var ett ytterst klokt beslut, för söndagen visade sig bli en väldigt lång dag. Men det i ett annat inlägg!

Name* Comment*
Email  
     
 

2008-08-04 12:37 - Wackenvakterna in my heart<3

Det finns saker som gör en extremt glad. Och det är t.ex. när vakterna vid fotodiket släpper in en i diket fastän man inte har access dit. Så gick det för mig. Vakterna hade sett mig stå och vänta på min kollega Sofia vid stängslet typ 3 dagar i sträck, längtande efter att en dag själv få stå där. Så kom stunden då Killswitch Engage skulle spela, och när alla andra fotografer gått in pekar vakten på mig. Jag tror ju att jag har gjort nåt fel så får nästan panik och hjärtat börja bulta som fan. Sen kollade jag mig omkring och insåg att han verkligen pekade på mig. Då log han som fan och vinkade sedan dit mig och pekade att jag skulle gå efter de andra fotograferna. Jag sprang hastigt iväg (tänk om han hade ångrat sig?) och fick sedan fota i 3 låtar. Samma situation upprepade sig ett par timmar senare när Lordi skulle avsluta hela festivalen. Finne som jag är, så anser jag att Lordi är typ hjältar efter vinsten med Hard Rock Halleluja. Ni kan ju fatta hur härligt det var att få fota sin egen nations musikhjältar!! Jag gav vakten som släppte in mig två slängkyssar och ställde mig sedan vant och fotade i spöregnet. Bilderna från Lordi blev asdåliga p.g.a. vädret, men jag var glad ändå. :) Förresten kan det tilläggas att hoppet ligger på att Sofias bilder från Lordis spelning är bra. Vår tredje kollega kom sent om sider inranglande i diket efter en eftermiddag full med sprit. Jag tvivlar på att det blev några bilder alls från hans sida. Inga namn nämnda (det var rasmus, men ni hörde det inte från mig, okej? :D)

Name* Comment*
Email  
     
 

2008-08-04 12:36 - Lördag

Eftersom Sofia tycktes lida av extrem sömnbrist och sov ända till halv ett så missade vi ett par band som t.ex. Mercenary. När vi till slut kom till presscentret var klockan redan halv fyra. Vi kom lagom till uppspelningen av The Haunteds kommande platta "Versus" och även om vi bara hann höra ett par låtar så lät det som vi hörde riktigt bra. Ett annat band, Van Canto, spelade också och uppförde vad de själv vill kalla "Acapella heavy metal". De gjorde cover på bl.a. Nightwishs "Wishmaster" och Iron Maidens "Fear of the Dark". Det lät riktigt bra, kolla in dem!

Name* Comment*
Email  
     
 

2008-08-02 12:36 - Fredagens festival

Under fredagen dränktes festivalen i vatten. Somliga har gjort det tråkiga till något roligt och börja rulla runt i leran likt grisar. Det var en synnerligen underhållande syn. Regnet kunde ändå inte stoppa festivalpubliken och gräsmattan var lika fylld som under torsdagen. Soilwork slog antagligen rekordet med crowdsurfare medan gorgorth hade den mest spektakulära scenshowen med nakna korsfästa kroppar på scenen. Sonara Arctica var lite av en besvikelse, helheten var inte något vidare och sången kändes överdriven. Dock var det härligt att höra hits som Full Moon och Replica live. Children of Bodom leverade en säker show med de gamla goda favoriterna som Hate Me, Downfall och Hatecrew Deathroll och publiken var nog galnast under den spelningen. Det enda störande momentet var Alexi Laihos uteblivna sång här som där (har alkoholen börjat tära på minnet måtro?) Opeth var bra live men de kunde ha spelat flera långsamma låtar. Spelningen kändes mest som reklam för deras nyaste skiva. Dagens bästa var helt klart mötet med Henkka Blacksmith från Children of bodom. Han var trevlig som få och raka motsatsen till Alexi som var helt ointresserad av sina fans. Henkka igen började t.o.m prata svenska när han förstod att vi hade svenska som modersmål. Lätt och underhållande samtal blev det, och när vi möttes senare på kvällen hälsade han glatt och log. Det var väldigt kul att se att en så stor kändis som Henkka fortfarande kunde vara så jordnära och trevlig och ge ett fan så mycket av hans tid. Så ska det vara!

Name* Comment*
Email  
     
 

2008-08-02 12:36 - Hört & sett backstage

Man känner sig lite som en detektiv när man går runt på backstageområdet. Rätt som det är kan självaste storstjärnan lunka förbi och är du inte beredd så missar du ju det ögonblicket. Jag kan dock avslöja att Sofias och min hökblick är väldigt skarp, och ingen kändis går säker när vi är på plats. Personer vi har snackat med och fått en syn av är bl.a. Ewo Pohjola (Nightwishs manager), Nick Hipa från As I lay Dying, Jaska Raatikainen från Children of Bodom, Alexi Laiho från Children of Bodom, Henkka Blacksmith även han från Bodom, Jukka Nevalainen från Nightwish och Pains sångare Peter Tägtgren. Vi kommer förmodligen få syn på ännu fler ikväll, we'll let you know. Vi hoppas på att få syn på resten av Nightwish senare. En annan sak man får ta del av här på VIP-området är skvaller. Festivalphoto kan informera om att en sångare i ett mycket känt norskt blackmetal band inte är så heterosexuell som man vid första anblicken kan tro. Den 40-årige sångaren har enligt uppgifter suttit och kladdat på en 17-åring av samma kön flera kvällar i rad. Enligt källan skulle sångaren och 17-åringen vara ett oofficiellt par. Så nu vet ni det! Blackmetallister kan visst ha udda vanor och vara av det homosexuella slaget.

Name* Comment*
Email  
     
 

2008-10-01 16:17 - Mötet med stort M

Det finns många fördelar med att gå backstage. Förutom att man får duscha gratis så kan man ju faktiskt stöta på en och annan kändis. Det gäller ju förstås att vara bra på att känna igen personer. Men mötet med Sturm und drang känns verkligen fjuttigt när Sofia igår fick syn på managern för Nightwish, Ewo Pohjala. Vi var ju tvugna att få en bild på den mannen, men frågan var bara hur? Det slutade med att vi lunkar fram till Ewo, och de andra runt hans bord, och ber om eld. Det hade de såklart. Men vi var ju inte nöjda med den lilla pratstunden så finsk som jag är, gick jag fram till Ewo och frågade på nervös finska om jag kunde få ta ett foto på honom. Mitt hjärta stannade totalt när han frågade "varför"? Jag menar, vadå varför? Han är ju kändis! Han borde vara van vid sånt. Iaf, jag förklarade att jag jobbade för festivalphoto och ville gärna ha en bild på honom och Sofia. Han nickade och ställde sig upp och fem sekunder hade jag två ytterst vackra bilder på Sofia och Ewo och en Sofia som gick på små rosa moln. Nightwishfan som hon är.

Name* Comment*
Email  
     
 

2008-08-01 12:35 - Day two

Första festivaldagen är nu över och vi har inlett den andra. Vädret är inte längre på vår sida, det har regnat i två timmar nu. Marken har, som ni säkert kan föreställa er, förvandlats till en enda sörja. Plötsligt tackar jag gud för mina skavsår som fick mig att byta från flipflops till converse. Under gårdagen lades Avenged Sevenfold och Sturm und Drang till min lista på "sedda band". Avenged Sevenfold samlade rätt så mycket publik och drog en bra show. Sångaren har verkligen en otrolig karisma på scenen. Sturm und drang å andra sidan var inte så tokiga med tanke på deras unga ålder och avsaknad erfarenhet. De drog såklart hitten Rising Son men även covers bl.a. av Judas Priest. Träffade senare killarna backstage och de sade att de var hyffsat nöjda över giget och stolta över att få ha spela på en wackenscen. Mkt trevliga killar för övrigt. Iron Maiden avslutade gårdagen. Kan erkänna att jag absolut inte är ett Maiden-fan. Snarare tvärtom. Men låtar som Run to the Hills, The Trooper och Hallowed by the name fick t.o.m. mig att nicka med till musiken. Verkade som om nästan varenda kotte stod och diggade, för campingen var alldeles tom på folk. En mänska med cellskräck hade nog inte trivts i frontrow. Förövrigt träffade jag senare en kille som hade crowdsurfa under Iron Maiden giget och blivit bestulen på både mobil och plånbok med 300 euro. Han lovade mig senare att han aldrig ska crowdsurfa igen och sedan bjöd vi honom på öl som plåster på såren.

Name* Comment*
Email  
     
 

2008-07-31 12:35 - Dudy goes Wacken 2008

Äntligen är vi här i Wacken. Det här är min första besök i Wacken och antalet kossor som betar omkring festivalområdet kom lite som en chock för mig. Vi snackar om en riktig bonnahåla här. Hela stan var redan igår invaderad av metalfans och jag lade märke till att arrangörerna har tagit det säkra före det osäkra och ironiskt nog spärrat av hela området kring kyrkan. Campingplatsen var redan igårkväll rätt så smockfull och nerskräpad. Maken till bajamajor har jag bannemig aldrig sett innan, metalfans är verkligen inte så bra på att prickar rätt och då menar jag inom alla områden. De är otroligt snuskiga. Tack och lov finns det riktiga och rena wc:n på backstageområdet. Vädret är varmt, inte ett moln på himlen. De flesta är rätt så lättklädda men en gubbe i 50 årsåldern tog igår priset när han gick omkring i enkom ett litet höftskynke som täckte hans heligare delar. Idag står väl Iron Maiden högst upp på listan på band som ska ses, tätt föjt av Avenged Sevenfold. Har också tänkt kolla in tonårskillarna i Sturm und Drang och försöka få mig en uppfattning om de finlandssvenska smårockarna. Träffade sångaren André innan i presstältet och de verkade vara peppade inför giget. Har dock hört många rykten om att de oftast kör playback och att de skulle vara urusla när de spelar live. Kan väl bara säga ”Upp till bevis!” Nu blire att smörja in sig i mera sololja. Annars finns det risk för att man ser ut som en grillad tomat ikväll.

Name* Comment*
Email  
     
 

2008-07-26 12:06 - Nedräkning

Nedräkningen har börjat :-) Vi väntar alla med förväntning på årets härliga festival...

Name* Comment*
Email  
     
  Writer: Malin Valtonen
|Home|