Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
 Getawayrockfestival - Onsdag | FESTIVALPHOTO

 

 

Getawayrockfestival - Onsdag

 

2010-07-08 01:38 - G.R.F. Lugnet innan stormen dag 1

Klockan är halv tio och solen steker och fiskmåsarna har redan börjat visa intresse för festivalbesökarna. Mattältet inne på campingen fylls snabbt upp av frukostsugna rockers och solskygga morgontrötta nattmänniskor. Jag har själv sökt flykt till skuggan på pressområdet. Passar på att ladda datorn så att jag kan hålla er informerade under dagen om vad som händer.

Enligt uppgifter är lördagen slutsålt och extra biljetter har släppts.
12.00. Då smäller det med Norrlands egna Raubtier. Rå metal på svenska som kommer eka över hela området.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-07 12:26 - G.R.F. Intervju med besökare

Daniel från Mönsterås är en pratglad och stolt hårdrockare som lockades ända till Gävle för Motörhead och Megadeth. Daniel är ett hardcorefan som inte vill missa dessa två banden och eftersom han är utan arbete som många andra i dessa dagar, så var han tvungen att finansiera sin biljett på ett eller annat vis. Så han sökte jobb som funktionär på festivalen. Daniel lyckades få en tjänst som nattvakt och får på så vis en fribiljett och mat i magen.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-07 12:21 - Daniel Strömberg från Mönsterås


Daniel Strömberg från Mönsterås

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-07 12:16 - Entré till campen trampas flitig ner


Entré till campen trampas flitig ner

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-07 12:13 - Första besökarna på plats

Det är onsdag och jag har tagit mig så långt upp i Sverige att ingen förstår vad jag säger. Har tvingats byta dialekt men det funkar fint. Efter en lång resa med tåget från lilla skåne så suckade man djupt när man hämtat ut sitt press-pass. All packning och den tunga brännande värmen gjorde att folket bakom kunde bada i svlakande svett!

Väl inne på campingen och flera timmar senare när tältet var på plats var det bara att mingla runder bland allt trevligt folk. Alla är fulla (på mer än ett sätt) av förhoppning och glädje. Ivriga på att ta Getaways oskuld. Vädret kan inte bli mycket bättre. Svag bris och än så länge är det myggfritt.

Imorrn är det dax för Gävles första metal-festival. En festival som lockar folk från alla möjliga ställen. Ivriga fans till Motörhead och Megadeth. Galna festivalberoende kids och helt vanliga rock-svenssons.

Imorrn smäller det av med de mest intressanta banden som Megadeth, Airbourne, Wolf och Therapy?

Name* Comment*
Email  
     
  Writer: Stefan Vohnsen
|Home|