Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
 Festival And Concert News | FESTIVALPHOTO

 

 

Festival And Concert News

 

2012-04-26 15:13 - Ane Brun, Mark Lanegan och Frida Hyvönen till Way Out West

Tre nya bokningar till Slottsskogen och två till Stay Out West


Lycklig torsdag! Idag presenterar vi stolt inte mindre än fem artister till Way Out West 2012.

Rocklegenden Mark Lanegan som bl.a. använt sin stämma i Screaming Trees och Queens Of The Stoneage är klar för Slottsskogen. Likaså hyllade Ane Brun och högaktuella Frida Hyvönen. Till Stay Out West får vi påfyllning från Purity Ring, som ofta omnämns som ett nytt The Knife. Även ett av de mest eftertraktade nya namnen John Maus, som ni tidigare kanske bekantat er i när denna spelat med Haunted Graffiti, Animal Collective eller Panda Bear, står på scen i Göteborg 9-11 augusti.

Lyssna in dig och prenumerera på vår playlist här http://spoti.fi/A4awCt


ANE BRUN (S/N)

Hon är i princip svensk. Hon var vår granne men hon blev en av våra egna. Om några år kan vi kalla henne nationalklenod. Kanske Norge kanske kräver henne tillbaka. Inte utan krig säger vi. Inte utan motstånd. Hon är för bra för att återlämnas. Aldrig.

Ane Brun är stor. Kanske inte i sin fysiska kropp men som artist. Samtidigt är det de små, små sakerna som gör summa så grandios. Så mycket saker samsas om utrymmet som Ane Brun delar med sig av; det är rösten, musiken, budskapet och inte minst känslan som vi erhåller. Men hon flätar ihop allting till en hypnotisk väv där vi fastnar om och om igen. Ane Brun har taktfast vandrat sig in i vårt medvetande och hon mässar om alla de små och stora saker som vi bryr oss om men som vi inte kan sätta egna ord på.

MARK LANEGAN (US)

Han kommer med mörkret, Mark. Ingen tramsig ”ondska” eller forcerat svårmod, utan ett subtilt, luggslitet dunkel som inte handlar så mycket om självömkan som civilisationsförakt, självdestruktivitet och galghumor. Ingen annan sångare från Lanegans generation dyker ned i djupet så okonstlat, eller gör sorgsamhet så värdigt och konsekvent fantastiskt att bevittna.

Många är de skepnader Mark Lanegans oborstade allvar iklätts genom åren: Screaming Trees, Queens of the stone age, Gutter Twins, Twilight Singers, och senast tre graciösa album tillsammans med Belle&Sebastians Isobel Campbell. Mark Lanegans CV ser närmast ut som en sammanfattning av de senaste två decenniernas mest spännande indiependentfenomen. Enbart på förra soloplattan ”Bubblegum” från 2004 medverkar PJ Harvey, Josh Homme, Greg Dulli, Duff McKagan, Izzy Stradlin, med flera. Mark är populär bland de populära.

FRIDA HYVÖNEN (S)

Vi kan koncentrera oss på samtiden för hennes historia bör ni vara mer än familjär med. Eller? Ok, kort, kort summering: ”Until Death Comes”, Grammisnominerad (2 gånger), årsbästslistor, publikjubel,”Silence Is Wild”, DN:s kulturpris, mer jubel, Dramaten, ”Gives You...” x 2, oändliga superlativ. Ja, ni förstår. Så vad är det som är så viktigt nu? Vi stavar det ”To The Soul”.

”To The Soul” är detta årets monument. Vi skriver det igen: ”To The Soul”, Hyvönens tredje album (exkluderat hennes arty offshots ”Gives You...”), är årets verkliga monument. Mörkret är omtumlande och musiken fullkomligt skallar mot alla väggar och tak. Den brutala ärligheten paraderar med oemotståndlig vigör. Hennes palett vittnar om god smak och hela världen bockar tacksamt för detta. Vad vi gjort för att förtjäna detta går inte att greppa men vi får det tacksamt nog.

JOHN MAUS* (US)

I ett barockt landskap där armador av skadeskjutna casio-syntar från tidigt 80-tal samsas om utrymmet med rudimentärt förprogrammerade trummaskiner står John Maus med taktpinnen och sticker hål på luftslott. En del John Carpenter och en del Händel ihopsydda i frontalloben till en förvriden siamesisk tvilling. I Maus värld är det dock det naturligaste som existerar.

PURITY RING* (CAN)

Vi dämpar vår vardagsångest med electrogazande pulsmakare i ett Cocillana-Etyfin-rus som vi stavar Purity Ring. Ångesten förvandlas omgående till ett accelererande livsbejakande tåg som som kör över alla känsloregister vi kan frammana. De har endast tre låtar under sitt bibelbältes-älskande crunk-skärp men det är fullt tillräckligt när de är så beroendeframkallande som de är.


* klara för Stay Out West, klubbprogrammet under festivalen.

Klara artister just nu:

Way Out West
Blur
The Black Keys
Refused
Bon Iver
Florence +The Machine
Hot Chip
Feist
Frank Ocean
OFWGKTA
Miike Snow
First Aid Kit
Mark Lanegan
Thurston Moore
Wilco
Ane Brun
St. Vincent
Billy Bragg
Jonathan Richman
Frida Hyvönen
Asap Rocky
The Field
Deportees
The Afghan Whigs
Yelawolf
The War On Drugs
Oberhofer
The Concept

Stay Out West
Mazzy Star
Factory Floor
King Krule
Madeon
Mazzy Star
John Maus
King Krule
Kindness
Purity Ring
Iceage
Madeon
Django Django
Josh T Pearson
Bob Mould plays Copper Blue
Haim
Korallreven
Papa M
Iceage
Milagres
Solander
Lune
Swamp81 (Loefah, Boddika, Mickey Pearce plus Chunky)
Numbers (Jackmaster, Deadboy , Redinho, Spencer and Oneman)

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-04-18 14:10 - Miike Snow, Kindness och Oberhofer till Way Out West i sommar


Psst, inför våra släpp ger vi ibland ut ledtrådar på Instagram, följ oss där om du är nyfiken. Appen finns både till Android och iPhone. Vi heter "wayoutwestfestival". Ses bakom kameran!

MIIKE SNOW

Jisses. Lykke Li, Robyn, First Aid Kit, Peter, Bjorn and John, José Gonzales, - de är hur många som helst! Svenska popmonster som härjar på hipsterbloggar, kritikerlistor och scener i Tokyo, London och New York. Sverige måste ha störst mängd framgångsrik popadel per capita i hela världen, och då har vi inte ens nämnt producenter som Max Martin, Red One och andra topplistedomptörer.

Elektropoppande indieutbrottet Miike Snow har lyckats bli ultrapoppis genom att BÅDE vara superproducenter (Christian Karlsson och Pontus Winnberg är duon Bloodshy&Avant) och modernistindie. Det är unikt. Miike Snow blir som ett Best Of-Sverige-band, där vår pluttenations unika musikaliska begåvningar sammanfattas i ett enda band.

Anmärkningsvärt är att de i farten lyckas ena läger som annars aldrig kommer överens; tonåringar, söderfrillor, radiodiggare, poppuritaner, innebandyspelare…för en jämra gångs skull kan alla bara vara överens: Det. Här. Är. Helt. Enkelt. För. Bra.

Men det som är feelgoodelectroindie på skiva blir något annat live - tynge, råare, och på något vis även upplyftande och smäktande på ett nästan saligt sätt. Publikens armar åker upp i luften och folkhavet studsar unisont medan det liksom sprakar i luften kring ditt huvud. Vi minns Arvikafestivalen för några år sedan: när Miike lirade 2009 års mest bästa låt Animals kortslöt de sista smulorna av begränsningar i den fullsmetade publiken. Vi bara skrek.

Och de där ii:na? Tänk om det avslöjas på WOW 2012? Tänk om det bara är WOW-2012-besökare som mellan låtarna från nya plattan Happy To You får reda på vad tusan de där tandemvokalerna betyder, åsså är du inte där. Tänk om! Skynda till biljettluckan!

Lyssna in dig och prenumerera på vår playlist här http://spoti.fi/A4awCt

http://www.miikesnow.co.uk


KINDNESS

Nattklubbsfest med pulver och dekadenta discokulor; tjock rök täcker dimmiga ögon och dimmiga moves, knarkiga saxofon-fanfarer smyger i stroboskopets ljuskaskader. Vi har stämt träff med Kindness. En väl efterlängtad rendez-vouz.

Med sin skadade cocktail av chillwave och psykedelisk disko har Kindness, eller Adam Bainbridge som han egentligen heter, mutat in sin guldgruva jämte grannarna i Washed Out och Rangers. På den brutalt dansanta debuten ”World, You Need A Change of Mind” dricker han electrofunk ur samma trasiga förpackning som Brian Eno och Ariel Pink. Han gör en fenomenal omstöpning av The Replacements ”Swingin' Party” och förtsätter sedan att svettas blod med låtar som ”Cyan” och ”SEOD”. Kort och gott har Kindness lyckats med att ta just rätt ingredienser och rätt mängd för att skapa en triumfartad måltid.

Kindness har inte många scenframträdande under bältet. Inte än. Men i ljuset från trummaskiner och syntar roterar höfterna till vit förortspuls men det är så smittande att inget vaccin skulle vilja ta kål på det här. Skimrande och vackert, Kindness på Stay Out West är något vi ser fram emot väldigt mycket.

Lyssna in dig och prenumerera på vår playlist här http://spoti.fi/A4awCt

http://www.kindness.es


OBERHOFER

Han kvider ibland som J Mascis men minus det grå håret. Han har spikat fast hela sitt hjärta på skjortärmen. Han har en nervös energi som balanserar på gränsen mellan sammanbrott och eufori. Och han har abonnerat på repeat-knappen i mitt iTunes. Vi pratar, naturligtvis, om Brad Oberhofer, exil-Tacomanian och nuvarande Brooklyn-entreprenör.

Oberhofer är hett villebråd; genom ett par fantastiska singlar har han gått från väldigt lite till väldigt mycket. Bloggmonster skriver spaltmeter om de mästerliga ”Gotta Go” och ”Away Frm U”. På den mer än blygsamt finfina debuten ”Time Capsules II” är det lager på lager av kärlekshymner där han leker med en arsenal av instrument. Med leksakspianon, glockenspiel, trummaskiner och en producent som heter Steve Lillywhite (yes, U2) skapar han något som är både sovrumsbetingat och större än livet själv. Han har adopterat ljuvliga ljudlandskap från garage-scenen och smyckat dem med en rågad slev av spruckna hjärtan.

Vi ser i glaskulan att Way Out West 2012 kommer innehålla en hel del svett och mer tårar än vi någonsin sett tidigare. En stor del av dessa kommer att äga rum när Oberhofer ställer sig på scen i Göteborgs absoluta grönska. Packa svettband och ett antal näsdukar.

Lyssna in dig och prenumerera på vår playlist här http://spoti.fi/A4awCt

http://www.facebook.com/OberhoferJamz

Klara artister just nu:

Way Out West
Blur
The Black Keys
Refused
Bon Iver
Florence +The Machine
Hot Chip
Feist
Frank Ocean
OFWGKTA
Miike Snow
First Aid Kit
Thurston Moore
Wilco
St. Vincent
Billy Bragg
Jonathan Richman
Azealia Banks
Asap Rocky
The Field
Deportees
The Afghan Whigs
Yelawolf
The War On Drugs
Oberhofer
The Concept

Stay Out West
Mazzy Star
Factory Floor
King Krule
Madeon
Mazzy Star
King Krule
Kindness
Iceage
Madeon
Django Django
Josh T Pearson
Bob Mould plays Copper Blue
Haim
Korallreven
Papa M
Iceage
Milagres
Solander
Lune
Swamp81 (Loefah, Boddika, Mickey Pearce plus Chunky)
Numbers (Jackmaster, Deadboy , Redinho, Spencer and Oneman)

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-04-01 08:58 - Hot Chip klara för Way Out West

Ibland känns Hot Chip lite för smarta för sig själva och för sin samtid. I snart ett dussin år har de tagit alla russin från all världens kakor och skapat ett monster som alla vill vara vän med. Från gangsta laptop-kitsch på "Coming On Strong" till våld och dans på "The Warning" och dess megahit "Over & Over" und zu weiter till både "Made In The Dark" och "One Life Stand", Hot Chip har erövrat både dansgolv, sovrum och torg och det med bravur.

Med en arsenal av analoga och digitala instrument från svunna decennier har Hot Chip maskerat pop och soul på ett glitchigt sätt. Högt och lågt varvas likt tragedi och komedi men uppfört i en ambulerande show som inte drar sig för att chocka dig. Deras album förvandlas live till ett atmosfäriskt ljudlandskap där pulsen höjs och sänks med en säker taktpinne och får samtidigt jorden att skälva. Redan nämnda "Over & Over", "Boy From School" och "I Feel Better" antar nya skepnader och vi som trodde vi visste bättre står lika förbluffade som alltid när verkligheten slår en på fingrarna. Hot Chip regerar i alla dimensioner, om det är för dansen eller för musiken eller för båda två, så vet vi med all säkerhet att världen utan denna Londonkvintett skulle vara öken.

Affischen är smäckad med namn i stora tecken men nu får utrymmet vackert samsas med Hot Chip. Med den största av alla säkerheter är det en gyllene helg vi kommer få denna augustimitt. Rent popguld.

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-03-14 16:05 - Frank Ocean klar för Way Out West


FRANK OCEAN
Från kreolkapitalet i New Orleans till det glimmande ytans nav i Beverly Hills - Frank Ocean är talangen som i backsätet på världsartister tillhandahållit instruktioner och noter som gett dem en välbehövlig push framåt. John Legend, Brandy och Beyoncé är alla exempel som begåvats med kompositioner som signerats av Frank Ocean. Men det finns inga egentliga skäl till att gå omvägar för att nå fram till det egentliga målet. Låna örat till ”Nostalgia, ULTRA” och märk hur väl hans egna ben är hur stabila som helst.

Man skulle bli förlåten om man tror att kopplingarna till gangsterbratsen i Odd Future har gjort att Ocean lyser så starkt som han gör. Men lyssnar man till ”Nostalgia, ULTRA” så blir det uppenbart att han är lite för mycket av den udda fågeln i sällskapet för att rida på Odd Future-vågen. Musikaliskt så lutar sig Ocean mot r&b-väggar av känslosamma slag, bombarderade med fragment av både Radiohead, Coldplay och The Eagles. Det är mörkt och jävligt men bland neuroserna på ”Nostaliga, ULTRA” hittar man den vackraste självmordslåten (”Swim Good”) på denna sidan av 2000-talet.

Hyllad och älskad av de flesta, oss inkluderade, så är det ett naturligt val att flyga hit Frank Ocean för att förgylla en av augustis mest emotsedda kvällar när Way Out West droppar ner kulissen för sjätte året i rad. Ses.

Name* Comment*
Email  
     Frankan Frankan Written 2013-01-24 14:24:35
Frank Ocean är så jäkla bäst

 

2012-03-07 15:58 - The Afghan Whigs och The Field klara för Way Out West


Idag kan vi stolt presentera att legendariska The Afghan Whigs och samtida hjälten The Field kommer till Slottsskogen den där helgen i augusti.


THE AFGHAN WHIGS
Det tar ungefär tre sekunder in i det så efterblivet underbara öppningsspåret på The Afghan Whigs Sub Pop-debut ”Up In It” innan man står på bordet och bangar i takt med Dulli och vänner. Detta tjugotvå år efter att skivan släpptes. Alla känslor som for likt knark i ådrorna då kommer tillbaka på samma sätt som Proust skrev om med sin Madeleine-kaka. The Afghan Whigs existerar för evigt i våra hjärtan som en liten pacemaker med evigt batteri.

Åttiotalet har oförtjänligt blivit typecastat av neon, sprayluggar och extremt dålig musik men ska vi belysa en annan del av sanningen så är samma årtionde ansvarig för många av världens favoritband, band som vi nostalgiskt trippar igenom på Spotify med ett par vilsna tryck. Men vissa band är inte bara sökningar på fyllan. Vissa stannar med oss hela tiden. The Afghan Whigs är ett av dessa band och även om de verkar ha svårt för att bestämma sig för när och var de ska operera så har vi hängt med i varje sväng de tagit; från ”Big Top Halloween” till det senaste andetaget de präntade ner med ”I'm A Soldier” och ”Magazine” (från samlingsskivan ”Unbreakable: A Retrospective 1990-2006) har The Afghan Whigs aldrig, nej verkligen aldrig, låtit trötta. Det är på andra sidan myntet de verkar.

2012 är året då vi kommer återstifta vår bekantskap och kärlek till ett av världens bästa band (möjligtvis en subjektivt åsikt men låt så vara) och vi kommer vara världens bästa publik. Det är bara så ekvationen är och det är bara att gå med resultatet.

THE FIELD
Typiskt för många DJ:s och technoartister är deras CV mer än sällan en lång, lång lista på artister och deras låtar de knycklat till och lämnat ifrån sig i ett mer dansvänligt format. I de allra flesta fall så borde resultatet förpassas till en betongförpackning och utan ånger sänkas till botten av ett djupt, mörkt hav. I sällsynta fall (och vi nosar på ett lågt antal promille) gifter sig DJ:ns ambition med artistens verk på ett sätt som får båda att framstå och faktiskt vara en ohelig allians av himmel och helvete - det bästa av två världar. Om vi börjar med att peta in The Field i detta fack så kan vi ta oss vidare för att förstå storheten i hans monumentala kollage.

Med en digital machete och tillbakalutande iver är det slice n' dice genom världens musikhistoria och The Field (Axel Willner på födelseattestet) sörjer för soundtracket till denna hallucinatoriska joyride. Fragmentariska loopar stöter sig med tjock ambiens och fluffiga melodier blöts ner i lava tills askan är allt som flimrar förbi i ett hypnotiskt mönster. De musikaliska brottstycken som kärleksfullt knivats upp till förmån för ett skyhögre syfte är i sin nya kostym en skapelse som låter skräddarsydd uti minsta vackra detalj. Senaste albumet ”Looping State of Mind” är en skapelse i sju akter där Willner låter shoegaze närma sig technon på ett genialiskt sätt. Pitchfork petade in skivan på deras årsbästa-lista och en drös andra publikationer följde tätt i spåren.

Pionjärlabeln Kompakt fattade tidigt att The Field inte var urholkad sovrumstechno höljt i tonårs-swagger. Nej, Willner har mer skills än så och vi är djupt tacksamma för att tyskarna på Kompakt distribuerat vårt svenska guld på ett så föredömligt sätt. Vi ska på vårt sätt placera The Field på vår egen piedestal och höra honom få hjärtan att slå simultant till varje beat som går. Way Out West 2012 är allt vi säger för den här gången.


Klara artister just nu:
Way Out West
Blur
The Black Keys
Refused
Bon Iver
Florence +The Machine
Feist
First Aid Kit
Thurston Moore
Wilco
St. Vincent
Billy Bragg
Azealia Banks
Asap Rocky
The Field
Deportees
The Afghan Whigs
Yelawolf
The War On Drugs

Stay Out West
Mazzy Star
Factory Floor
King Krule
Madeon
Iceage

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-02-27 16:26 - BLUR confirmed for Way Out West 2012

Blur as we know it was born in 1989 when the band signed to Food/EMI. The debut album Leisure (1991) announced the arrival of a band with pop suss warped by an art-punk eccentricity. Yet Blur had more in them: namely, a revolution in the sound of English popular music. The second album Modern Life Is Rubbish (1993) reintroduced the idea that English rock music could be cool, and by the time their third album Parklife emerged in 1994, the rest of the UK had caught up.

The Great Escape (1995) refined the sound palette of Britpop, but Blur was already moving on. 1997's Blur was an about-face – scuffed, noisy and un-English. In 1999 they followed up with 13 which was an even more radical adventure in sound as William Orbit mediated a truce between organic punkpop and new-fangled technology.

The seventh album Think Tank (2003) was Blur’s first as a three piece after the temporary departure of founding guitarist Graham Coxon, and featured an eclectic variety of rhythms and textures, glorious melodies and their most direct set of songs since Parklife.

In 2009 Blur reconvened as a four-piece to play a series of UK shows including two sold out dates at Hyde Park and a historic Sunday night appearance at Glastonbury. A film about Blur, No Distance Left To Run, was released in 2010.

Summer 2012 they join The Black Keys, Refused, Bon Iver, Florence + The Machine, Feist, First Aid Kit and many more on the lineup for Way Out West festival!

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-02-19 16:25 - Brutal Assault news!


Brutal Assault news!

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-02-19 16:25 - Brutal Assault news!

In the meantime we would like to inform you about some news connected to the 17th volume of the festival:
Brutal Assault is now officialy a 4-day festival since the regular Wednesday’s warm-up party has been included in the official program. You can look forward to the best from Czech and Slovak Metal scene!

There will also be a new indoor stage on the festival this year. You can find it at the chill-out zone „Greenfield“ and it will offer a wide choice of „smaller“ bands playing there every night of the festival.

The last news will please our Russian speaking fans. We have launched the first ever Russian BA website, reachable from the language menu on the left. Enjoy!

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-02-19 16:09 - THE BLACK KEYS confirmed for Way Out West festival 2012

Two people are rarely able to sound as brutal as The Black Keys do. But then again, two people are rarely like Dan Auerbach and Patrick Carney: loud, a little imbalanced and overdosed on blues, glam and soul. The Black Keys have, with great negligence, muscled their beast into all the dark corners of this world, and it is therefore only fitting that they are on their way to becoming a staple of personal music libraries everywhere.

Their biographer will have a hell of a time tying together all the loose ends when it finally comes down to capturing all the innovations, projects and ideas that Auerbach and Carney have given life to. They joined forces with Damon Dash to make Blackroc, Auerbach has flown solo, Carney has had a side project whose members consisted exclusively of drummers, and together they were in the process of writing material for a collaboration with Ike Turner. It is what’s often referred to as a work ethic. And that The Black Keys have managed to sell a few million albums is a clear signal that their hard work has not only paid off, but that people have also understood just how good music can be.

After humming “Lonely Boy” to pieces for almost a year, it is all too obvious that the little secret we wanted to keep for ourselves is out. And even if this makes us just a little bitter, we can’t help but rejoice in announcing that the almighty duo from Akron, Ohio will be coming to Way Out West this summer. Because, at the end of the day, we know that only the best are good enough for the best.

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-02-15 18:27 - THURSTON MOORE, ST. VINCENT och DEPORTEES är klara för Way Out West 9-11 augusti 2012

Nu fyller vi på i Slottsskogen med tre finfina artister. Enjoy!

THURSTON MOORE
Det är tveksamt om det är förenat med sinnesro att försöka koka ner Thurston Moores karriär till några få paragrafer i syfte om att locka en redan trogen publik till hans konserter. Han var tjugotre när Sonic Youth började att såga itu gitarrer med stålplektrum och nu, mer än trettio år senare, är han i princip fortfarande tjugotre år gammal med samma brutala passion för att blöda ner strängar och skapa både oljud och vackra ljudkulisser.

Huvudfordonet har väl alltid varit Sonic Youth och har man missat det tåget så är det ledsamt (dock inte för sent). Tillsammans med Kim Gordon, Lee Ranaldo och Steve Shelley (visst, Bob Bert ett litet tag också) murade de upp grunden för den amerikanska indie/noise/avant/pop-scenen. Men som den eviga experimentverkstad bandet alltid varit har det vänstrats både till höger och vänster genom hela dess existens. Ett axplock av influentiella artister som Moore jobbat med inkluderar Lydia Lunch, Christian Marclay, Nels Cline och inte minst Glenn Branca, mannen som tvingade honom att inse att en gitarr är bara en träplanka utan sentimentalt värde.

Moores första soloalbum kom 1995, det helt underbara ”Psychic Hearts”. Men inte förrän tolv år senare kom uppföljaren (om man bortser från ultra-limiterade drone-projekt och noise-skapelser), ”Trees Outside the Academy”, inspelat hos vännen J Mascis. Och så förra året, bara fyra år senare, dök den briljanta, magiskt vackra ”Demolished Thoughts” upp och svepte undan benen på fans runtom.

Sonic Youth gästade Way Out West 2008 och nu återvänder Thurston Moore till Slottsskogen, förmodligen med några få vänner, för att ställa till med fest. För fest är det. Världens yngsta femtioplussare är redan förprickad i kalender över ”2012:s måsten”. Bara i vår kalender?


ST.VINCENT
En del av oss är större än andra, en del hjärtan innehåller mer än de flesta. Luger kan stolt presentera den explosiva St Vincent, här för att ge dig nåd, hämnd, puls och mer saltsmak än du fått på länge. På sin senaste skiva, den självlysande Strange Mercies, tar St Vincent, ibland kallad Annie Clarke, ännu ett stort kliv framåt. Nu, här – på scenen alldeles nära dig – står en särpräglad begåvning, med läkande och eruptioner som sitt ärende. St Vincents mörkpop är sensuell i ordets sanna betydelse – den berör varje del av dig, vacker som ful. Men hör man bara en av hennes låtar – prova ”Cruel” eller ”Chloe in the Afternoon” – och är det linjalklart att det handlar om en sensualism med väldigt vassa naglar.

Sannolikt plockade St Vincent up en del idéer om hur man ställer till med dynamiska, mångfasetterade föreställningar under sina år i Polyphonic Spree men det var som soloartist hon verkligen tog eld. Debuten, den ömsinta Marry Me och uppföljaren Actor, ett halvt barockt verk med svepande stråkar och oblygt arrangerade låtar, visade att St Vincent var en musiker i ständig utveckling. Alltså förvånar det ingen som följt henne på vägen att 2011 års Strange Mercies är vad den är – ett tajt rytmiskt odjur med omedelbart popsnille och ett driv som osar vrede och våld. I centrum står rösten, klar och stolt – i hennes mest uttrycksfulla sånger...hittills. Kanske hör du drag av så vitt skilda saker som Marina & The Diamonds, Talking Heads och My Bloody Valentine men här, på den här scenen så nära dig, är St Vincent ingen annan än sin egen, på samma gång len och brutal, den vackraste förlorare som någonsin vunnit ditt hjärta.

DEPORTEES
I dessa snålblåsta tider är ett band som det här något att vara sant tacksam över. För våra svenska vänner är det fullt tillräckligt med att meddela att Deportees spelar i år. Alla förstår att det innebär nationell yra, mormor såld för att få biljetter och början eller slutet på tusentals kärleksaffärer. Också det är en sak att vara tacksam för och vi har bara Deportees att tacka.
För våra icke-svenska vänner kan beteendet kanske verka förbryllande. Men det är ju av den beklagliga orsaken att så få av dem fått chansen att se Deportees live. Med fyra skivor och nio år i ryggen är det tydligt att de är ett band som styrs av egna stjärnor. Nybörjaren börjar förslagsvis med det storslagna titelspåret från senaste släppet, universalälskade Islands and Shores. Här är det hudnära anslaget, de ostoppbara melodierna, ljudkaskaderna, den nästan viskande intimiteten och en röst som bär vittnesmål om det som gör oss så fruktansvärt mänskliga.

Live är Deportees en själsstorm. Behöver du pulserande energi, bitterljuv varsamhet eller en sångare som kan ge plats för både ditt eländiga hjärta och din färgsprakande kärlek? Det finns här. Deportees låter som all din favoritmusik spelad samtidigt av ett band som mycket väl förstått hur kargt vackert det blir om man vågar sig i närheten av melodier, politik och känslor bortom missunsamhet.
Om allt det här låter som dumhajp, prova att säga emot låtar som “Damaged Goods”, “Arrest Me ´til it Hurts”,“Under the Pavement – the Beach”, för att bara nämna några. Hitta fullängdarna – de är som socker med huggtänder. Och sen, kära du, tänk dig det på en scen och tänk dig att vara där. Hur mycket tror du att man får för mormor?
För ibland räcker det inte med nittionio och en halv. Deportees live, i augusti, i Göteborg – äntligen kan du få allt.

Klara artister just nu:
Way Out West
Refused
Bon Iver
Florence +The Machine
Feist
First Aid Kit
Thurston Moore
St. Vincent
Billy Bragg
Azealia Banks
Asap Rocky
Deportees
Yelawolf
The War On Drugs

Stay Out West
King Krule
Iceage

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-01-29 13:06 - FLORENCE + THE MACHINE CONFIRMED FOR WAY OUT WEST 2012

Few bear their heart on their sleeve as Florence and the Machine does and even fewer do it with such brilliance that the dead are brought back to life. When the debut album Lungs erupted on the world three years ago Florence and the Machine quickly cemented a place on every list worth mentioning and garnered a chorus of praise expressed in the most extravagant of terms. Indeed the very hypnotic nature and vulnerable pathos of the album made the Thames overrun its banks in a flood of tears.

That was three years ago, and when Florence Welch pushed the buttons and pulled the levers to kick-start the machine again, there were many who put an ear to the ground in anticipation. Ceremonials is the vestment she wore; its train is miles-long and sweeps as velvet against a broken heart. Bombast and a subtle intuition for the grandiose gild each second and the whole world nods in unison. You have heard “Shake It Out” and know how superior everything can be.

It was also three years ago that Florence and the Machine’s performance at Way Out West became the talk of the town. Expect no less this summer when they return to play this year’s installment of Way Out West. Great gestures and even greater ovations are awaiting and nothing makes us happier. The countdown has begun.

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-01-22 05:10 - 70000TONS OF METAL 2012 IS SOLD OUT!

Vancouver BC / Miami FL / Hanover, Germany – January 17, 2011

70000TONS OF METAL 2012 IS SOLD OUT!

While altering course North-East, heading for The Channel, they heard more rumors about their American scouting party not going directly to Florida, but rather going the other way first, all the way to California. Rumors, rumors, all these rumors... are they all VICIOUS RUMORS?

38 out of 40 means 2 more, right? Any more rumors?

This is not a rumor: 70000TONS OF METAL, The World's Biggest Floating Heavy Metal Festival, is SOLD OUT! They only have a very few Single Tickets in Shared Cabins left. Don't wait! Grab them now! If you still hope for a Private Cabin, please join the Waiting List.

Make no mistake, 70000TONS OF METAL is not your grandma's cruise. It's also not one of the cruises that share the ship with normal cruise guests. This is an all heavy metal cruise! Can you imagine that? A whole luxury cruise ship full of metalheads? And since there is no backstage area you will have the opportunity to mingle side-by-side with the artists in this incredibly fan-friendly scenario that has no comparison. It's like everyone has a backstage pass!

So far 38 out of a total of 40 bands on board are known:

ALESTORM
AMORPHIS
ANNIHILATOR
ATHEIST
CANNIBAL CORPSE
CHANNEL ZERO
CHILDREN OF BODOM
CORONER
CROWBAR
DARK FUNERAL
EDGUY
ELUVEITIE
EXCITER
GOD DETHRONED
GRAVE DIGGER
HAMMERFALL
IN EXTREMO
KAMELOT
KATAKLYSM
MOONSORROW
MY DYING BRIDE
NIGHTWISH
ORPHANED LAND
OVERKILL
PESTILENCE
PRETTY MAIDS
RIOT
SAMAEL
SAPIENCY
STRATOVARIUS
SUFFOCATION
TANKARD
THERION
TRISTANIA
VENOM
VICIOUS RUMORS
VIRGIN STEELE
WHIPLASH
70000TONS OF METAL will sail Monday, January 23, 2012 aboard the Royal Caribbean “Majesty of the Seas” from Miami FL to George Town, Cayman Islands and will not return you to the real world for four days until Friday, January 27, 2012.

Ticket prices start at US$666 plus US$289 taxes and fees per person and include all on-board entertainment, non-alcoholic and non-carbonated beverages, all meals at the dining rooms, most on-board restaurants and even 24 room service!

What are you waiting for? You might even need a vacation from this vacation when all is said and done! Check out http://www.70000tons.com/ for more information and book your cabin NOW!

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-01-22 05:08 - ASAP Rocky och Yelawolf klara för Way Out West

A$AP ROCKY
Ibland behöver man släppa den där murriga, jobbiga känslan. Ibland blir det helt enkelt en bra dag. Way Out West blir bra dagar och de kommer att låta ännu bättre.

I sommar vill vi bli förförda av A$AP Rocky, den senaste och klarast lysande stjärnan i mixtapemörkret. Med sitt ohejdbara crew A$AP (som, naturligtvis, står för Always Strive and Prosper) har de lämnat hemkvarteren i Harlem för att erövra världen, ett lojt steg i taget.

Vi är många som laddat ned A$AP Rockys mixtape LifeLoveA$AP, ett smakrikt collage av drömska, skimrande beats som gjort för långa avslappnade sommardagar. Med tillbakalutade, viga verser, som honung på sandpapper, målar Rocky världen precis så som han själv vill ha den. Och världen vill ha Rocky, tro inget annat. Med ett nysignat stordeal i väskan förbereder han och A$AP crewet sig för sommarens spelningar.

Så häng in de där små jobbiga känslorna i garderoben. Luta dig tillbaka, andas ut och njut av just den här stunden. A$AP Rocky på Way Out West – det kommer att bli en självlysande dag. Det behöver verkligen inte vara svårare än så.

YELAWOLF
Handen på hjärtat, vi är ett enda stort och lyckligt mångfotat monster till fest. Och i år siktar Way Out West på att nå ännu lite högre, skaka om oss ännu lite mer så det faller sig helt naturligt att vi bjöd in Alabamas store lille son: Yelawolf.

Sydstatsrapparen som stormat listor, radio, nätet och lössläppta fester jorden runt det senaste året kommer i augusti att lägga stora delar av Göteborgs innerstad för sina fötter. Efter en tveksam start i dokusåpaträsket slog sig Yela lös med kraftproven Trunk Muzik och den upphottade uppföljaren Trunk Muzik 0-60. Plötsligt hände det – en kompromisslös, illersnabb rappare med något värt att säga och säga snyggt klev upp på scenen. Skarpögda kan såklart se likheter mellan Yelawolf och hans mentor Eminem men Yelas musik och hans berättelse är bara hans egen, perspektivet på blåställsamerika, dess måndagmorgnar och fredagkvällar är hans eget unika. Och på scen är han i sitt esse, omfamnande och provokativ utan motsägelser eller paus.

I åren accelererar han än mer. Med storbolagsdebuten Radioactive i ryggen och ett antal spelningar världen runt blir Yelawolf sin egen frihetsrörelse i form av intensivt festande, pärlande popmelodier och några av de vassaste verserna du kan höra i sommar.
Yelawolf. Way Out West.. Ska du med? Det är klart att du ska med.

Biljetterna släpps den 26 januari klockan 09.00

Klara artister just nu:
Refused
Feist
Bon Iver
Azealia Banks
Asap Rocky
Yelawolf
The War On Drugs

HEMSIDA
http://www.wayoutwest.se
http://azealiabanksforever.com

FACEBOOK
www.facebook.com/wayoutwestfestival
Facebookevent

TWITTER
http://www.twitter.com/wayoutwestgbg
Använd hashtag #wowgbg

YOUTUBE
http://www.youtube.com/wayoutwestfestival

INSTAGRAM
http://copygr.am/wayoutwestfestival

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-01-15 16:08 - Azealia Banks confirmed for Way Out West


Nobody – that's nobody, mister – puts Azealia Banks in a corner. This multi-talented rapper/singer/actress will not be contained by lazy expectations or simplistic musical genres. With the clubby anthem “212” she made her presence known to a larger world outside the New York scene. Gloriously unafraid to mix and match, Azealia Banks is currently putting together her highly anticipated debut album. Her many fans can expect a number of new tracks (you really have to hear “Licorice”) leading up to the release and European tours to follow. Way Out West is delighted to be a part of that launching plan, neatly summarized by Banks herself as: “Boom, boom, boom, bam, bam!”

And boom, boom, bam, darling, is just what the audience can expect from this flamboyant performer (previously gigging under pseudonyms like Miss Banks and Krystal Pepsy) when she takes to the stage. Whatever your choice of soul may be, she´s got it. There's pure pop, house beats, life-enhancing swearing, lean rap and sugar-coated R & B pouring out of her onstage. Above all, it's fun, it's true and it's proudly built to make you feel even better than you deserve. Oh, and there might be an unexpected cover or two as well.

So rejoice, people! Azealia Banks is coming and you will damn well know what hit you so sweetly. Nobody puts miss Banks in a corner and nobody throws a party like she does.

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-01-15 16:06 - FEIST CONFIRMED FOR WAY OUT WEST

We are not the only ones who are fascinated – rewind to Feist’s arrival in Stockholm a few years ago. Cirkus was sold out and the excited murmur was replaced with devotional silence as the lights were dimmed. When Feist, rather inconspicuously, took to the stage she created a kind of gravitation, a subtle but unmistakable attraction. Equipped only with guitar, a band and purple tights she mesmerized the crowd; stressed souls were soothed in her presence and the crowd was elated.

This is what Feist does: lifts spirits. Though upon listening to the new album Metals it is easy to wonder if she is still involved in such endeavors. Although her sound has evolved since the breakthrough record The Reminder, the irony may be that it was the hype around The Reminder that will give Metals its more rebellious tone. The paradox here is that her desire to risk a winning concept has made her music, artistry, and charisma more addictive than ever. There is a lot happening on Metals, and we have learned to expect nothing less of Feist live.

This August Feist will play Way Out West and everyone who come to Slottsskogen can be sure of one thing: it will be Feist that makes them curious again.

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-01-15 15:53 - Angående Vince Neil och Mötley Crüe

Den senaste tiden har det florerat en del rykten om att Vince Neil skulle vara på väg att lämna Mötley Crüe, vilket han själv också antydde i en intervju i december. Bandets agent försäkrar nu att Vince kommer att finnas med i bandet under deras Europaturné i sommar, och att det blir Mötley Crües originalsättning – Vince Neil, Nikki Sixx, Mick Mars och Tommy Lee – som kommer att stå på scen på Sweden Rock Festival lördagen den 9 juni.

Name* Comment*
Email  
     
 

2012-01-15 15:51 - Refused confirmed for Way Out West 2012

Attention Sisters and Brothers! There are very few things in this life you truly cannot miss. Until now it could be said that there were really just two things – your own wedding and the chance of travelling aboard a spaceship. Today, however, Luger, with a proud fist in the air, presents you with your third once-in-a-lifetime experience: Refused will reunite and play Way Out West 2012!

When this highly explosive band from Umeå will, for the first time since 1998, come together on the same stage it is hard to believe that even the outdoors will be able to contain a show of such magnitude. Refused are one of the few bands that have truly made a difference and had a lasting influence on numerous contemporary music scenes. During the seven years they were active they managed to rewrite the rules of what a punk band could do. Like no band before or after, they managed to combine the explosiveness of a Molotov cocktail, harmonies reminiscent of the calm before the storm, lyrics powerful enough to kick start 90s countercultures, and a roaring warmth that many have tried, though ultimately failed, to emulate. And, like Jesus, Refused became even more exalted after their death.

Yes, it is true. In 2012, Refused will reunite and perform at America’s mecca of music, Coachella and Sweden’s pride and glory, Way Out West.

If you have, against all odds, somehow never heard Refused, we recommend you begin with the third and latest album – the critically acclaimed masterpiece The Shape of Punk to Come from 1998, a consistent favorite on lists of the most influential albums of all time and a work that has even been called ”the Sergeant Pepper of punk rock.” This is where all the pieces fall into place. Though Refused has at times been too readily categorized as hardcore/punk, they never allowed themselves to conform to the obvious or expected. They were – and are – ahead of every rigid standard, all the while being nothing short of fantastic. Take the song ”New Noise” for example – sharp riffs, exploding drums and a message that is as well-formed as it is unambiguous: old bandages won’t heal new wounds. Refused live are no exception – each show is a unique explosion. Once you have experienced it, every other concert will pale in comparison.

It’s 2012; anxiety, indifference and kitsch reign and our need of Refused may be greater than ever. This summer Way Out West will be the only place in Sweden where you can witness the future of punk in the best of the present. The new noise is on its way to Gothenburg. Nothing else matters. This is truly one of the few things you absolutely cannot miss.

Tickets to Way Out West will be released 9 am on January 26th. Set your clock, mark your calendar, and remind your friends.

”I came up during a great time in punk rock – my first gig was in 1980 opening for Black Flag – and I got to experience so many amazing bands, you know. I was the first kid on the block to get the Germs record, and that to me was the ultimate punk rock record…until Refused. The Shape of Punk to Come is the Sergeant Pepper’s of punk rock.” Duff McKagan, Guns N' Roses

”I was blown away. My mouth literally dropped when i saw the ”New Noise” video and the next day I went out and bought the album. The pure intellect that was pouring out of this band – musical intellect. Political intellect... even when it comes to the arrangement, they were sophisticated. It still sounds fresh; it still sounds contemporary and new. There are a lot of riffs on St. Anger inspired by Refused.” Kirk Hammett, Metallica

”New Noise is one of the great rock jams of all time. It’s just a heavy, unique, kick ass jam. When Zach left Rage Against the Machine, we’d actually talked to Rick Rubin about approaching Dennis to jam with him. That’s how impressed I was.” Tom Morello, Rage Against The Machine

Name* Comment*
Email  
     
 

2011-12-20 16:04 - FESTIVAL AWARDS EUROPE HONOUR MICHAEL EAVIS WITH LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD


FESTIVAL AWARDS EUROPE HONOUR MICHAEL EAVIS WITH LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD

Name* Comment*
Email  
     
 

2011-12-20 16:02 - FESTIVAL AWARDS EUROPE HONOUR MICHAEL EAVIS WITH LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD

The founder of Glastonbury festival, Michael Eavis is to be presented with the Lifetime Achievement Award at this year’s European Festival Awards ceremony.

Each year the prize is dedicated to an individual whose personal vision and energy has propelled the entire festival industry forward in a dynamic, creative and positive way.

Michael is to be given the Lifetime Achievement Award because of his seminal role in the European festival industry. Glastonbury and its success have inspired thousands of festivals to be launched, and Michael’s own personal philosophy of philanthropy has been adopted by countless promoters.

Commenting on his award Michael said: “After 41 years, to win something of this magnitude is something to be incredibly proud of. To still be doing this after that amount of time is no mean feat,”

Michael will receive the Lifetime Achievement Award at the Festival Awards Europe ceremony on Wednesday 11th January in Groningen, The Netherlands.

Speaking about the honour, James Drury Managing Director of Festival Awards said: “Since founding one of the most famous and long-lasting festivals in the world, Michael has dedicated his life to Glastonbury and the millions of festival-goers which have attended the event over its 41-year history. Glastonbury is the grandfather of the incredible festival market which Europe enjoys, and Michael is cited as an inspiration by almost every festival organiser I speak to across the world. This is why he is so deserving of this honour.”

Michael launched Glastonbury festival in 1970, after being inspired by the very first such gatherings such as the Isle of Wight Festival. After 11 years the event finally made a profit and Michael looked for good causes to support in the UK and around the world. Nowadays he aims to raise £2 million per year to make the quality of life better than it is, at present, for millions of people.

Presented in association with YOUROPE and Eurosonic Noorderslag, the Festival Awards Europe are the only pan-European body solely dedicated to recognising the contributions and achievements of the event organisers and performing artists that generate billions of Euros for local economies and brighten up the summer for tens of millions of festival-goers each year.

Christof Huber, Yourope general secretary said, “Michael Eavis is an icon in the European festival scene and in my view, Glastonbury is the mother of all European festivals. He is just the right person to get the Livetime Achievement Award at the Festival Awards Europe’

Festival Awards Europe Tickets:
Tickets are now on sale for the special awards ceremony, which will open Eurosonic Noorderslag on Wednesday 11th January 2012, with a gala ceremony held at De Oosterpoort in Groningen, The Netherlands.

Featuring a drinks reception, buffet dinner, live acts and an aftershow party, the awards is also a great opportunity for the industry to come together under one roof to celebrate the achievements of the past 12 months, make new connections, and catch-up with established ones.

Tickets are €75 for Eurosonic Noorderslag delegates (€85 on the door) – a 25% saving on the full cost!

Buy tickets here http://www.ticketmaster.nl/event/THE-EUROPEAN-FESTIVAL-AWARDS-tickets/EF110112?CL_ORIGIN=ORIGIN

Name* Comment*
Email  
     
 

2011-06-11 07:27 - MetalTown 2011


MetalTown 2011

Name* Comment*
Email  
     
 

2011-06-11 07:25 - METALTOWN PASSERAR 21 000 BILJETTER!

METALTOWN PASSERAR 21 000 BILJETTER!

Om en vecka slås portarna upp till Metaltown 2011. System of a Down, Volbeat, Korn, At the Gates, Avenged Sevenfold och Watain är några av de totalt 42 band som i år är med och inviger det nya festivalområdet på Hisingen i Göteborg.

Det ser ut som att Metaltown återigen är på väg mot nya rekord. Idag passerade vi hela 21 000 sålda biljetter! Vägen till 25 000 biljetter och en utsåld festival är därmed inte fjärran.

Nytt för i år är den officiella festivalcampingen i anknytning till området. Intresset har varit väldigt stort och sedan igår är biljetterna till den slutsålda. I morgon, fredag kl 10.00 släpps ett ytterst begränsat antal extraplatser, vilket också är absolut sista chansen att få tillgång till campingen.

Missa inte spelschemat som nu är presenterat i sin helhet på Metaltown.se.

Festivalinfo:
Metaltown 2011
Göteborg Galopp, 17-18 juni

Biljetter:
Tvådagarsbiljett: 1500 kr
Endagsbiljett: 895 kr
Kombobiljett, West Coast Riot + Metaltown: 1895 kr
(priser är inklusive serviceavgift)

Name* Comment*
Email  
     
 

2011-05-05 15:48 - Stockholm Jazz Festival 2011

STHLM JAZZ FEST 2011 17 – 19 JUNI

Årets stora nyhet är förstås flytten till Skansen. På klassisk jazzmark möter du allt från heta nykomlingar till ikoner från jazzens kärna och nära relaterad musik. Nyfikna musikälskare och initierade finsmakare ur alla generationer möts för 28:e året till sommarens stora musikfest.

På familjeområdet bjuds på aktiviteter för hela familjen, var med och skapa nya låtar, bygg rytminstrument i Mama G:s Vodouverkstad eller ta chansen att skapa din egen löpsedel. Mat & dryck från utomhusgrillen eller vid vita dukar i Sollidens vackra matsal. Parader med New Orleanstema, Brasiliansk karneval eller världens första frijazzparad. Och skulle detta inte räcka har du som festivalbesökare tillgång till hela Skansens ordinarie utbud.

Välkommen till Sthlm Jazz Fest 2011!

INTERNATIONELLA JAZZELITEN

Cassandra Wilson
Cassandra Wilson har länge tillhört de största vokalstjärnorna. Prince säger det kanske bäst "... the one who has been around for a while but still continues to haunt me til' this day, Cassandra Wilson."

I 80-talets New York tillhörde hon den kreativa krets med Steve Coleman i spetsen som grundade legendariska M-Base Collective, pionjärer inom den nya jazzvåg som inkorporerade element av soul och funk med improvisation.

Nu aktuell med hyllat album och ett fantastiskt band med pianisten Jonathan Batiste i spetsen. Vi misstänker att Solliden kommer lysa lite extra av lycka.

Cassandra Wilson - sång, Marvin Sewell - gitarr, Herlin Reiley - trummor, Jonathan Batiste - piano, Lonnie Plaxico - bas, Lekan Babalola - slagverk

David Sanborn Trio feat Joey De Francesco
Sedan första gästframträdandet på David Bowies album Young Americans har Sanborn en självklar plats bland de nutida saxstjärnorna. Med utgångspunkt i jazzen har han gästat otaliga dans- och R&B-inspelningar. Han är känd och omtyckt för sitt passionerade spel och de egensinniga höga tonerna. Det sägs att det räcker med två toner för att höra att det är David Sanborn som spelar...

Den tydliga profilen har gett samarbeten med en rad av kända artister som Eric Clapton, Stevie Wonder, Paul Simon, Jaco Pastorius, Al Jarreau, George Benson, Donny Hathaway, Elton John, Gil Evans, Billy Joel, Mike Stern, Steely Dan och The Eagles för att nämna några.

David Sanborn - saxofoner, Joey De Francesco - keyboard/Hammond B3, Byron Landham - trummor

Lizz Wright
Debutplattan ”Salt” gav stor internationell uppmärksamhet. New York Times sammanfattar Lizz Wrights storhet väl ”pitch-perfect, with a smoky, full-bodied texture... impressive in its steadiness, control and rhythmic subtlety.". Senaste albumet “Fellowship” tar henne vidare i utvecklingen och osar av gospel, blues och själavård.

Lizz Wright – sång, Nicholas D'amato – bas, Robin Macatangay – gitarr, Jano Rix – trummor, Kenny Banks – keyboards

The Jazz Message Celebrating Art Blakey feat.
Javon Jackson, Eddie Henderson, Steve Turre, Benny Green, Buster Williams, Lewis Nash
Från Art Blakeys legendariska originalensemble möter vi saxofonisten Javon Jackson, trumpetare Eddie Henderson och pianisten Benny Green. Dessutom trombonisten Steve Turre som hela fem gånger blivit utsedd till bästa trombonist av Down Beats läsare; Buster Williams som bland annat var bassist i Herbie Hancocks Mwandishi Sextet och i Ron Carter Quartet; trummisen Lewis Nash som plockades upp av Betty Carters band redan som 22 åring och som därefter spelat med nästan allt och alla, Sonny Rollins, Willie Nelson och Diana Krall.

Så välrenommerade jazzmusiker samtidigt på scen är en lyx. Deras initierade Hyllning till kungen av hard bop kan inte bli annat än en jazzfest av sällan skådat slag.

Javon Jackson – saxofon, Eddie Henderson – trumpet, Benny Green – piano, Steve Turre – trombon, Buster Williams – bas, Lewis Nash – trummor

SOULENS STJÄRNOR

Bobby Womack
Soulstjärnan Bobby Womack är en legend och veteran inom r’n’b. Hans långa, mångsidiga karriär har få outforskade områden, senaste samarbetet med Gorillaz är bara ett av många spår.

Jimi Hendrix var en av de som inspirerades av Womacks speciella gitarrstil, Rolling Stones första Englands-etta ”It’s all over now” är en tidig Womack-låt. Han spelade med Ray Charles, King Curtis, Aretha Franklin, blev en av Wilson Picketts favoritlåtskrivare och Janis Joplins version av ”Trust Me” skall inte glömmas. Och glömde vi säga att han var en av gitarristerna på Sly & The Family Stones ”There’s a riot going on”?

Till Stockholm kommer han för en oförglömlig show med fullt band.

Angie Stone
I tre årtionden har sångerskan med den stora rösten hänfört sina fans, kritiker och musikvärlden med sin talang och outsinliga förmåga till förnyelse. Distinkt gospelinfluerad soulmusik med mycket tyngd och groove har alltid varit ett utmärkande drag i Stones sound och var hon än obehindrat rör sig bland influenserna finns det kvar som grund.

De första två plattorna i Stones karriär, “Black Diamond” och “Mahogny Soul”, sålde guld i USA och var med och formade neosoulvågen under tidigt 2000-tal.

Senaste albumet “Unexpected”, hennes andra för legendariska soul-etiketten Stax, ljuder av stilar och nyanser inom den urbana musiken. Angie Stone har uppträtt på Stockholm Jazz Festival två gånger tidigare, 2002 och 2004. Båda dessa framträdanden är bland de mest omtalade och hyllade genom festivalens historia och nu tycker vi att det återigen är dags för en liveshow vi sent kommer att glömma.

Bilal
Soul- & jazzvokalisten Bilal Oliver, mer känd bara som Bilal, har länge ansetts vara neosoulkungen D’angelos arvtagare. Under senaste decenniet har han arbetat fram sitt särpräglade uttryck med starka influenser av jazzens frasering och improvisation.

Bilal är nära på en ikon inom den moderna soulmusiken men idag beskriver han sin musik mer som en fusion av funk, rock och jazz. Som klassiskt skolad vokalist, operatränad i sju språk och med ett helt nytt sätt att se på soulen blev han omtalad och inte minst uppmärksammad för att vara unik. Efter debutalbumet “1st Born Second” som satte standarden för den nya soulmusiken dröjde det hela nio år innan en officiell uppföljare kom och det är med den han nu tar plats på Solliden.

Högaktuell med “Airtights Revenge” och omfattande världsturné.

Bilal Oliver – vocals, Corey Bernhard – keys, Mike Severson – gitarr, Steve McKie – trummor, Conley Whitfield - bas, Christopher Turner – körsång

SVENSKA JAZZELITEN

Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra
2010 års Jan Johansson-stipendiat och en erfaren och originell kompositör – Ann-Sofi Söderqvist samlar starka profiler till sin fantastiska storband- och storstadsjazz.

Ann-Sofi är verkligen ingen nykomling i jazzvärlden, i olika konstellationer och med olika instrument har hon hållit på professionellt sen slutet på 70-talet. Idag är hon främst kompositör och i nuvarande uppsättning spelar hon trumpet och flygelhorn. Och vilken uppsättning det är! Fina omdömen sprids efter varje spelning och kritikerna kan inte sluta att lovorda deras fantasirikedom, egenhet, intelligens och skicklighet.

kompositioner/dirigent - Ann-Sofi Söderqvist, Saxar - Magnus Blom asx, fl, cl/Johan Christofferson, asx, fl/Henrik Westerberg, tsx, fl, cl/Robert Nordmark tsx, fl, cl/Alberto Pinton bsx, fl, bcl, bfl, Trumpeter - Patrik Skogh tpt, flgh/Hans Dyvik tpt, flgh/Tomas Florhed tpt, flgh/Nils Jansson tpt, flgh Tromboner - Mats Dicken Hedrenius tbn/Karin Hammar tbn/Lisa Bodelius tbn/Magnus Rydell btbn, tuba, Sång - Lena Swanberg, Gitarr - Amedeo Nicoletti, Keyboards - Harald Svensson, Bas - Pär-Ola Landin, Trummor - Anders Kjellberg

Goran Kajfes Subtropic Arkestra
Efter att ha turnerat världen runt och samarbetat med artister som José Gonzales, Stina Nordenstam och The Soundtrack Of Our Lives var det dags för Goran Kajfes att hitta hem igen. Resultatet blev hyllade dubbelskivan X/Y. Ena halvan extrovert, experimentell och mångsidig, den andra halvan minimalistisk och sökande. På Galejans scen blir X:et – det extroverta – i fokus.

Goran Kajfes – trumpet, Per "Ruskträsk" Johansson – sax/flöjt, Per "Texas" Johansson – sax, Jesper Nordenström – orgel, Andreas "Ass" Söderström – gitarr, Johan Berthling – bas, Johan Holmegard – trummor

Soul Meets Jazz - LaGaylia Frazier & Jan Lundgren Trio med gäst: Hal Frazier
LaGaylia Frazier är en av Sveriges mest folkkära jazz- och soulsångerskor och tog förra året emot det svenska Anita O´day-priset. Hon har turnerat med Putte Wickman och Robert Wells Rhapsody in Rock och även hörts i melodifestivalen.

Konstellationen med pappa Hal Frazier och Jan Lundgren Trio kommer att visa hennes stora mångsidighet. Ett spännande möte mellan tre fantastiska artister med vitt skilda musikaliska bakgrunder.

LaGaylia Frazier - sång, Hal Frazier - sång, Jan Lundgren - piano, Mattias Svensson – bas, Zoltan Csörsz jr. – trummor, Andy Pfeiler – gitarr

Lekverk feat. Kristin Amparo, Mats Öberg, Elin Larsson, Thomas Backman & Karin Hammar
Prisade Lekverk förenar knivskarp jazz med underhållande och oväntade infall. Det ständiga experimenterandet binds ihop av kreativ skicklighet och de många skilda referenserna skapar en helhet som är lätt att ta till sig.

För Sthlm Jazz Fests publik bjuder de in ett antal vänner ur svensk improvisationselit till en unik upplaga av Lekverk.

Adam Forkelid - Korg Poly-800/Korg DW-6000/MIcroKorg XL/Wurlitzer piano/Fender Rhodes/Piano/Harmonium/Melodica, Putte F-M Johander - kontrabas/elbas/syntbas, Jon Fält - trummor/cymbaler/vindklockspel/kartonger/bestick/diskho (och lite annat)

Gäster: Kristin Amparo – sång, Mats Öberg – keyboard, Elin Larsson - tenor- & sopransax, Thomas Backman - alt- & barytonsax, klarinett, Karin Hammar - trombon

Bohuslän Big Band med Karl Olandersson & Klas Lindqvist ”Bird’s Bebop”
Bohuslän Big Band med Nils Landgren som konstnärlig ledare har en självklar och stark position. Alltid välspelat, alltid med både tradition och nytänkande.

Karl Olandersson är trumpetaren vars namn hörs och syns överallt dessa dagar. Med fin ton och klassisk teknik har han gjort sig känd som en trumpetare i världsklass. Klas Lindquist är mottagare av både Guldsaxen och Alice Babs-stipendiet.

Bird’s Bebop är en nutida hyllning till Charlie Parker och hans musik. Klassiska kompositioner möter här moderna arrangemang och en stor dos kärlek till bebopen.

Klas Lindquist (altsax, klarinett) & Karl Olandersson (trumpet). Saxofoner & Träblås - Johan Borgström, Joakim Rolandson, Ove Ingemarsson, Mikael Karlsson, Alberto Pinton. Trumpet - Lennart Grahn, Karl Olandersson, Samuel Olsson, Jan Eliasson. Trombone - Magnus Svedberg, Christer Olofsson, Karin Hammar, Niclas Rydh. Rytm - Anders Persson (piano), Yasuhito Mori (kontrabas), Göran Kroon (trummor). Producent - Björn Samuelsson

AFRO-BEAT & DANS

Zap Mama
Zap Mama har sedan tidigt 90-tal trollbundit med sin världsomspännande musik. Från ett tidigt pressklipp säger New York Times att gruppen är en ”utopisk multikulturell dröm” och det uttalandet håller än idag.

Efter otaliga grammy-nomineringar, listettor och lyckliga fans fortsätter Zap Mama sin odyssé över världen med världen i sin musik. Och hur hyllade Zap Mama än är för sina skivor är det ingenting mot deras medryckande liveframträdanden.

Seun Kuti & Egypt 80
Magin med afrobeat återvänder med Seun Kuti och Egypt 80. Felas yngste son Seun har axlat ansvaret över Egypt 80, bandet som spelat tillsammans i över 20 år. Nu är de aktuella med både ny skiva och ett hett efterlängtat besök på Solliden.

Räkna med tyngd, förhäxande precisa rytmer och en ny version av musiken som Fela Kuti spred över världen på 70-talet. Seun må vara sin fars musikaliska arvtagare men han är även dess stolta utvecklare.

Nya albumet ”From Africa with Fury: Rise”, medproducerat av ingen mindre än Brian Eno, släpps i juni och konserten kommer även bjuda på några av Felas gamla klassisker. Sommaren blir inte varmare än så här.

Rasmus Faber & Rafa Orchestra feat. Melo, Emily McEwan, Thomas Eby & Simone Moreno
Blandningen av jazz och dansmusik lockar ny publik till Rasmus Faber. Oavsett om det handlar om klubbmusik, konserter eller artister till den egna skivetiketten Farplane Records. Senaste tillskottet är en sann musikupplevelse med Rafa Orchestra.

Rafa Orchestra samlar några av Sveriges bästa musiker och vokalister och tillsammans med Fabers musik blir resultatet häpnadsväckande. Billboard Live bjöd dem till Tokyo där de visade var skåpet ska stå.

Rasmus Faber – Piano & Keyboards, Melo – sång, Emily McEwan – sång, Thomas Eby – Percussion & sång, Harry Wallin – Percussion, Gustav Lundgren – akustisk gitarr, Carl Björsell – elgitarr, Mad Midget – bas, JR Robertson – trummor, Karl Frid – trombon, Kristian Harborg – Tenor sax, Patrik Skogh – trumpet, Baritone sax – Jonas Wall, Gäster: Simone Moreno, Linda Sundblad

HETA NYKOMLINGAR

Lisa Bodelius Quartet feat Carolina Wallin Peréz
Bodelius är 2011 års Faschings vänner-stipendiat med motiveringen ”hon kommer att uträtta stordåd med sitt instrument”. Förutom det nystartade egna projektet Lisa Bodelius Quartet är hon är medlem i festivalaktuella Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra, har medverkat i Blue House Jazz Orchestra och dessutom syns på några av Stockholms största teaterscener, i uppsättningarna SUGAR och Buddy Holly the Musical.

Dagen till ära gästas LBQ av Carolina Wallin Pérez.

Lisa Bodelius – trombon/komposition, Max Thornberg – bas, Gunnar Åkerhielm – piano, Konrad Agnas – trummor, Carolina Wallin Pérez - sång

Donny McCaslin Quartet feat. Uri Caine & Tim Lefebvre
Saxofonisten Donny McCaslin är på frammarsch i jazzvärlden. Grammynominering, eftertraktad sideman hos flera prominenta musiker och ett antal hyllade album bakom sig talar sitt tydliga språk.

Det sägs att han styr sin saxofon som en despot, kräver att den levererar från den djupaste tonen till den högsta höjden. Tempot är högt och kvaliteten hos resten av kvartetten likaså. Gillar du klassisk New York jazz med känningar från 60-talets Blue Note och Prestige så är det här din konsert.

Pianisten Uri Caine har inga gränser när det kommer till genre och stil. Förutom hans prisbelönta jazztolkning och hyllning till klassiska Gustav Mahler, har han släppt fusion-albumet The Philadephia Experiment tillsammans med bland andra Questlove från The Roots.

Donny McCaslin - sax, Uri Caine - piano, Tim Lefebvre - bas, Hemligt - trummor

Andreya Triana
Andreya Triana har varit dold alltför länge men nu är det dags att låta henne komma ut i solljuset och förföra oss med sina drömska kompositioner.

Som liten samlade hon ljud, ord och bilder från livliga London där hon växte upp. I sitt rum komponerade hon sen mixtapes av alla ljud och på det sjöng hon poetiska texter. De senaste åren har hon rest jorden runt och turnerat med sin performance “The Freeflo Sessions”, där hon loopar sin egen röst och skapar förtrollande ljudlandskap med taggiga kanter. Hennes hesa och naturliga röst har liknats vid både Lauryn Hill och Cassandra Wilson.

Audreya Triana har precis släppt sitt debutalbum “Lost where I belong” på kultlabeln ”Ninja Tune Records” producerat av ljudbildsproffset Bonobo. Det är alltid extra roligt att få presentera nya förmågor vi tror på och här är onekligen en att hålla ögonen på!

Andreya Triana - sång, Nat Keen – gitarr, John Wells – bas, Aram Zarikian – trummor

Prylf
Debutalbumet "Kind Of Greene" kom 2010 och när en del trodde att jazzvärlden skulle avfärda dessa experimenterande energikickar till musiker, togs de istället emot med öppna armar och fick 5 stjärnor av Orkester Journalen och flera andra musiktidskrifter.

Med lekfullhet och mod tar de unga musikerna i Prylf avstamp i äldre jazzpärlor och skapar modern musik besprutad med glitter och kemikalier. Arrangemangen och de fria improvisationerna tar tillvara det vackra och sköra i originalkompositionerna, men väjer inte för att med råa och brutala metoder förvrida dessa närmast till oigenkännlighet.

Linnea Henriksson - sång, Anton Toorell - gitarr, Felix Martinz - vibrafon, Patrik Grundström - bas, Raeel Raissi - trummor

Indigo Trio feat. Nicole Mitchell, Hamid Drake, Harrison Bankhead
Unga men drivna Nicole Mitchell är en kreativ flöjtist som ständigt utmanar och utvecklas. Hon är även grundare av de hyllade ensemblerna Black Earth Ensemble och Black Earth Strings. Hamid Drake är en hyllad percussionist vars CV skvallrar om en lång och gedigen karriär. Tillsammans med basisten Harrison Bankhead bildar de den mycket intressanta trion Indigo Trio som blandar djupa afrikanska rötter, blues och souliga melodier. Musikerna som trollbinder sina åhörare på ett nästan överjordiskt sätt.

Nicole Mitchell - flöjt, Hamid Drake - kontrabas, Harrison Bankhead - trummor

Robert Glasper Experiment
Med en förkärlek för komplexa och harmoniska kompositioner och dragning till vitt skilda genrer som klassisk musik och hiphop är denne jazzpianist från Houston något utöver det vanliga.

Listan på tidigare samarbeten vittnar om bredden inom jazz, soul och hiphop. Robert Glasper har medverkat på skivor av Kanye West, Meshell Ndegeocello, Erykah Badu och Talib Kweli och på debutskivan 2004 hörde vi gästspel av Roy Hargrove, Russel Malone, Christian McBride, Terence Blanchard och Mark Whitfield.
Robert Glasper Experiment är teknisk och komplex jazz som ständigt flirtar med varm soul och elektronisk funk. Den senaste, och hyllade, skivan "Double Booked" visar hans styrka inom både traditionellt triospel och mer rytmisk och funkinspirerad jazzsoul, spelat på Fender Rhodes.

Robert Glasper - piano, Chris Dave - trummor, Derrek Hodge - bas, Casey Benjamin - sax & vocoder

FAMILJEKONSERTER PÅ SOLLIDENSCENEN

Anders Widmark
Anders Widmark är en av svensk jazz bästsäljande artister med skivorna Psalmer och Carmen och samarbeten med bland andra Helen Sjöholm och Louise Hoffsten. På Sollidenscenen får vi ett unikt program med klassiska barnvisor i nya tolkningar och schalgerhits som Manboy varvat med färska egna kompositioner.

Peter Byllin – trummor, Johan Lindbom – bas, Anders Widmark – piano/sång

Bohuslän Big Band ”Räkna Med Skägg”
Mia Filkeson och David Shutrick är personerna bakom musiken till Bolibompasuccén Räkna med Skägg. Tillsammans med Bohuslän Big Band bjuder de på en show med berättelser, mycket musik och nya arrangemang. Barnen i publiken är med och sjunger, dansar och bidrar med tänk och prat!

Mija Folkesson - sång, David Shutrick - sång. Saxofoner & Träblås - Johan Borgström/Joakim Rolandson/Ove Ingemarsson/Mikael Karlsson/Alberto Pinton. Trumpet - Lennart Grahn/Karl Olandersson/Samuel Olsson/Jan Eliasson. Trombone - Magnus Svedberg/Christer Olofsson/Karin Hammar/Niclas Rydh. Rytm: Anders Persson - piano, Yasuhito Mori - kontrabas, Göran Kroon – trummor, Producent - Björn Samuelsson

Paavo
Paavo och dess kompositörer och bandledare Sofia Jernberg och Cecilia Persson har fått priser, utmärkelser och publikens kärlek för sina två skivor "Paavo" 2007 och "Cançó del paó" 2010. Musiken är intrikat, avancerad och samtidigt förtjusande, vacker och lycklig med noggrant komponerade partier och öppna improvisationer som har förtrollat musikälskare i alla åldrar sedan gruppen bildades 2004.

När Paavo spelar för barn framför de som vanligt sina egna kompositioner, men i ett komprimerat format. Här får också barnen chans att påverka musikens förlopp och vara med att utforma improvisationerna. Musikerna berättar även om sina instrument och om hur det fungerar att spela i ett band tillsammans.

Sofia Jernberg – sång, Cecilia Persson – piano, Thomas Backman – träblås, Nils Berg – träblås, Stefan Stenberg – kontrabas, Ola Hultgren – trummor

MOTTAGAREN AV
STHLM JAZZ FEST PRIZE 2010

Niklas Barnö - Je Suis!
"Trumpetaren Niklas Barnö (född 1982) tilldelas priset för sitt unika och omfattande musikerskap - en originell musiker med ett rikt och eget tonspråk och betydande teknisk skicklighet. Niklas Barnö går sin egen väg utan att snegla åt trender. Vi hör honom i egna band som Je Suis! och The Jolly-Boat Pirates samt som musiker i Kege Snö, Fredrik Norén Band och SNUS..."

Så löd juryns motivering när han förra året stod som mottagare av Sthlm Jazz Fest Prize. Detta rika och egna tonspråk får ni höra när Niklas Barnö detta år presenterar Je Suis! – bandet som rör sig fritt mellan jazz och frijazz, groovejazz och 60-tal.

Niklas Barnö – trumpet, Mats Äleklint – trombon, Marcelo Gabard Pazos – sax, Magnus Vikberg – trummor, Joel Grip – bas, Alexander Zethson – piano

Name* Comment*
Email  
     
 

2011-04-12 15:33 - SWR BARROSELAS METALFEST XIV LINE-UP

SWR BARROSELAS METALFEST XIV | LINE-UP

DAY 0 - thursday 28 april - 22:00
TINNER | Finland | http://www.myspace.com/tinnercrust
RDB | Portugal | http://www.myspace.com/rawdecimatingbrutality

DAY 1 - friday 29 april - 19:00
RATOS DE PORÃO | Brasil | www.myspace.com/ratos
VOIVOD | Canada | http://www.myspace.com/voivod MENACE
RUINE | Canada | http://www.myspace.com/menaceruine
COUGH | USA | http://www.myspace.com/cough666
DRAGGED INTO SUNLIGHT | UK | http://www.myspace.com/draggedintosunlight
DISHAMMER | Spain | http://www.myspace.com/dishammer
BLEEDING FIST | Slovenia | http://www.myspace.com/bleedingfist
TINNER | Finland | http://www.myspace.com/tinnercrust
WE ARE THE DAMNED | Portugal | http://www.myspace.com/wearethedamned
MR MIYAGI | Portugal | http://www.myspace.com/mrmiyagivc
ALCHEMIST | Portugal | http://www.myspace.com/alchemistbm

DAY 2 - saturday 30 april - 15:00
VENOM | UK | http://www.myspace.com/venomlegions
MALEVOLENT CREATION | USA | http://www.myspace.com/malevolentcreation
EVILE | UK | http://www.myspace.com/evileuk
TAAKE | Norway | http://www.myspace.com/taakeofficial
NECROS CHRISTOS | Germany | http://www.darknessdamnationdeath.com
MAGRUDERGRIND | USA | http://www.myspace.com/magrudergrind
SOURVEIN | USA | http://www.myspace.com/sourvein13
FILII NIGRANTIUM INFERNALIUM | Portugal | http://www.myspace.com/fninfernalium
WEB | Portugal | http://www.myspace.com/webthrashmetal
PURGATORY | Germany | http://www.myspace.com/purgatory666deathmetal
DEVIL IN ME | Portugal | http://www.myspace.com/devilinmeband
JESUS CRÖST | Holland | http://www.myspace.com/jesuscrostmusic
RDB | Portugal | http://www.myspace.com/rawdecimatingbrutality
EXQUISITE PUS | Spain | http://www.myspace.com/exquisitepusofficial
DEAD MEAT | Portugal | http://www.myspace.com/deadmeatbrutaldeath
EQUALEFT | Portugal | http://www.myspace.com/equaleft

DAY 3 - sunday 01 may - 15:00
ATHEIST | USA | http://www.myspace.com/kellysatheistwebsite
SATANIC WARMASTER | Finland | http://www.myspace.com/opferblut
ALCEST | France | http://www.myspace.com/alcestmusic
TODAY IS THE DAY | USA | http://www.myspace.com/todayistheday
SOILENT GREEN | USA | http://www.myspace.com/soilentgreen
INHUME | Holland | http://www.myspace.com/inhume
HELL MILITIA | France | http://www.myspace.com/hell_militia
WORMED | Spain | http://www.myspace.com/wormed
DISGORGE | Mexico | http://www.myspace.com/thetruedisgorge
AVA INFERI | Portugal | http://www.myspace.com/avainferi
WAKO | Portugal | http://www.myspace.com/wakoplanet
GRIMNESS 69 | Italy | http://www.myspace.com/grimness69
FRONTAL | France | http://www.myspace.com/frontalband
CRYPTOR MORBIOUS FAMILY | Portugal | http://www.myspace.com/cryptormorbiousfamily
SEVEN STITCHES | Portugal | http://www.myspace.com/sevenstitchespt

Name* Comment*
Email  
     
 

2011-04-12 15:30 - SWR BARROSELAS METALFEST XIV

SWR BARROSELAS METALFEST XIV | 29 APRIL > 01 MAY 2011 | BARROSELAS | PORTUGAL
SWR barroselas metalfest XIV, set to take place from April 29th to May 1st 2011 at the small village of Barroselas, in the north of Portugal, is now spreading 14 plagues from the underground.
British black’n roll legions of VENOM [uk] are certainly expected to make some history on the first stage of the leading Portuguese metal festival. Brazilian king of crust João Gordo and his legendary hardcore outfit RATOS DE PORÃO [bra] are some additional weapons for these 14 plagues to attack.
Progressive leaders ATHEIST [usa], veteran rockers VOIVOD [can] or death metallers MALEVOLENT CREATION [usa] also among the main attractions on SWR barroselas metalfest XIV. EVILE [uk], SATANIC WARMASTER [fin], ALCEST [fra], TODAY IS THE DAY [usa], TAAKE [nor] and NECROS CHRISTOS [ger] are some of the greatest highlights in a festival that welcomes more than fifty acts from all over the world.
With names like Napalm Death, Brujeria, Katatonia or Kreator on its history, SWR Barroselas metalfest XIV features 2 indoor stages and an outside free entrance area featuring some performances and concerts. A forest campsite with toilets and hot shower facilities opens for free usage during the entire festival. [ http://www.swr-fest.com | info@swr-inc.net ]

Name* Comment*
Email  
     
 

2011-04-12 06:50 - SWR BARROSELAS METALFEST XIV


SWR BARROSELAS METALFEST XIV

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-08-11 02:45 - Brutal Assault News!

News on the BA festival: WINE BAR, 5 brands of beer, next entrance and new „streets“.

Dear BA fans, let us introduce some innovations for BA 2010. This year you can look forward to next entrance to the festival area, new “street” leading around the Natural Stand and new “street” leading from the stage area straight to the “Meet and Greet” tent.

Next news are about drinks. This year you can look forward to 5 brands of draught beer: Gambrinus 10°, Pilsner Urquell 12°, Black Kozel, Master 18° a Radegast Birell.

Absolute novelty will be WINE BAR with wide offer of quality Moravian and French wine.
Brutal Assault 2010 announces its day schedule!

Check out our website for first information about day schedule for BA 2010! By now, you can find there bands divided into 3 festival days. The official time schedule will be announced during next week.

There are also some changes in line-up so let’s see at them. American band CRO MAGS has been forced to cancel their European tour due to some family problems. They will be replaced with German hardcore band CRUSHING CASPARS.

Also Holland CONTROL HUMAN DELETE have cancelled their summer shows due to some personal problems inside the band.

During next week we will announce last 2 bands for BA 2010 and also the final time schedule for all 3 festival days.

Please note that on Saturday (July 31st) is the deadline for ordering ticket in pre-sale price. VIP camp orders can be placed on Aug 05th the latest.
Brutal Assault „Warm Up“ party!

Less than a three weeks before the start of the 15th anniversary edition of the Brutal Assault Festival we would like to announce the official „Warm Up“ party which will be held on Wednesday August 11th in the Old Army Fortress area. You can look forward to 8 bands playing on special stage from 5 p.m..
So far we have confirmed five bands: GODLESS TRUTH (death-progressive, Cze), PRVNÍ HOŘE (crossover, Cze), IGNOMINIOUS INCARCERATION (death metal, UK), AND HELL FOLLOWED WITH (death/thrash, USA) and HONOUR IS DEAD (metal/hardcore, UK).


Yes, you are right, there are still some free slots on the line-up... We have decided to prepare small competition for you BA fans! Bellow you can see 7 great Czech bands who are ready for big voting battle. Just check their music and then vote for your favorite. Only 3 bands with highest numer of votes will play the „Warm Up“ party. You can choose from and vote for only one of next bands:

MINDWORK (http://bandzone.cz/mindwork)
STÍNY PLAMENŮ (http://www.myspace.com/diveintothewastewater)
ABSTRACT ESSENCE (http://bandzone.cz/abstractessence)
UNAFFECTED EVOLUTION (http://bandzone.cz/unaffectedevolution)
DISFIGURED CORPSE (http://bandzone.cz/disfiguredcorpse)
BRUTALLY DECEASED (http://bandzone.cz/brutallydeceased)
MINORITY SOUND (http://bandzone.cz/minoritysound)

You can vote here: http://brutalassault.cz/cs/contest/band-contest-2010/ from now to Friday, August 6th, 12 p.m. Results will be announced on this website.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-26 08:23 - Metal Female Voices Fest 2010


Metal Female Voices Fest 2010

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-26 08:21 - Metal Female Voices Fest VIII

MFVF will this year be held on 22, 23 and 24 October in Oktoberhallen in Wieze, Belgium.

MFVF is an annual Heavy Metal Festival that started out in 2003.

Line-up this year includes (headliner will be announced on 7th August):
Arch Enemy
Tristania
69 Chambers
Holyhell


For more information and complete line-up: www.metalfemalevoicesfest.be.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-06 06:05 - Sziget Festival 2010


Sziget Festival 2010

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-06 06:00 - Sziget Festival 2010

Sziget Festival 2010 will be held between 11-16 august in Budapest, Hungary.

Latest press release:

Up-to-date stars of the international festival scene, well-known favourites of the local audience from the past few years, and internationally popular acts that are not yet well-acquainted in Hungary – this year's Sziget Main Stage is going to be populated
by productions of the above-mentioned kind. On the minus first day Kispál will do their farewell-gig, and day zero will see a Reggae-Ska Celebration.

The program of the Main Stage of Sziget from 9th to 16th August is ready for you to check now.
Kispál is surely about to surprise us with something great for the minus first day of Sziget because not a word is being heard about their farewell-gig at Sziget. So far we've managed to find out that there will be a set of their ancient songs and a unique stage-design spiced up with a colourful visual medley, moreover we also know that Tibi Kiss, Líviusz, Juci Németh, Csík Zenekar will all be featured as their star guests on the stage. On World Music Main Stage we are going to do a homage to Tamás Cseh, and on the BJC-Amphitheatrum Stage international stars will merge with Hungarian headliners within the compass of the II. Hungarian Jazz Day, whereas we can have a heck of a good time on the Main Stage within the frame of the Reggae and Ska Celebration. Unfortunately Skatalities not only cancelled their performance at Sziget but all their summer shows, so the other performers Ladánybene 27 feat KRSA and PASO Brass, Aggrolites, Toots & The Maytals, Wailers and UB40 will get more space this day.

And now let's take a closer look at festival days in the reflection of the Main Stage:

Wednesday:
Right on the first day the American band Gwar will launch a crazy period piece at Sziget. They will be followed by The Toys Dollz, which has achieved a cult state by now, and then the Basque group
Ska-P will return for an international ska-happening after their highly successful gig at Sziget last year. Another guest returning to the Main Stage will be the most successful rockband of Sweden: The
Hives, the band that's been famous of their outrageously crazy garage-music and black and white stage-outfits all over the world ever since they've started. And we will get the chance to party to the
greatest party-band of all times: Madness, the band whose music is based on the traditions of British beat-music, cabaret-music, topical songs and ska of Jamaican origins will be the headliner of the first
festival day of Sziget, on Wednesday, on 11th August, at peaktime.

Thursday:
Thursday afternoon will see K.I.Z., a rapband that is often defined as a punk-techno medley and consists of a bunch of hip guys from Berlin. They will be followed by Young Punx who play an
interesting mixture of classical French house, 80's pop, hard, glam and disco-rock, and thus offer us a mash-up partymusic to go crazy to, and then, to everybody's pleasure, Johnny Rotten's band –
whose civilian name is John Lydon – Public Image Ltd. will invade the stage. New Musical Express has given the lifework-award to the next performer of Sziget this year, The Specials who have only
accepted the invitation of two other festivals apart from Sziget this summer. The headliner of the day will be Faithless who have already done a number of huge shows, and their gig this year is also
bound to attract a big crowd this year.

Friday:
Lyapis Trubetskoy's works are well-received by critics from Russia to Portugal, and they have already collected a number of high-ranking awards. This year they get a chance at Sziget to be known
worldwide. Papa Roach is in constant training and is therefore always able to score high, so this year he will do his spectacular rock-exercises on the Main Stage of Sziget. Germany's most famous
reggae-artist, Köln-based Gentleman will present his freshest studio album Diversity at Sziget. A bright popstar is bound to arrive too, Friday's early evening performer will be one of the most-talented
artists of the contemporary pop music, Mika. The song The Kill had over 34 million views on YouTube, and now you will get the chance to see Jared Leto's band Thirty Second to Mars live. They've been
on the top of the Sziget-wishlist for ages, by the way.

Saturday:
After the Appenini-peninsula, Subsonica will make an attempt to entice the audience of Sziget this summer. The Cribs is a band that is successful both in the realms of critics and the audience, with
their album Ignore the Ignorant, they are in their perfect form right now. Tankcsapda – since their audience would be too big for any other venue – will be the only Hungarian band on the Main Stage.
The evening star of the first day of the Sziget-weekend will be heavy metal legend Iron Maiden whose new album is about to be released in mid-August.

Sunday:
Over the Carpatians and the Donyeck-basin, widely popular wild motorists Death Valley Screamers will do a show at Sziget, too, right as the first performers on the last day of the event. They will be
followed by their fellow-citizens, the band Rada, so that their singer could awaken the mysteries of Ukraine with her wonderful voice within the compass of an enchanting, mesmerizing concert on the
Main Stage. Danko Jones will join the performers of Sziget with their new studio album released in May entitled Below the Belt. Within the frame of a monstre tour, Billy Talent from Canada will be the
guest of Budapest now, too. Besides the greatest British music festivals, Sziget-vistors now get a chance to get to know the freshest album of Kasabian from last year, which has been selected as the best album of the year by the critics of Q magazine and NME. The last day of Sziget will be closed by Muse on the Main Stage – a band that has been referred to by critics and experts as one of the best
rockband ever.

Complete line-up so far:
08001
30 Seconds To Mars
30Y
The 69 Eyes
Adam Beyer
Aeroplane
The Aggrolites
Alan Fitzpatrick
Ambientium
Amparo Sanchez
András Lovasi
Andy Moor
Angie Taylor
Anna & the Barbies
Bad Religion
Baskerville
Bayonne
Bea Palya
Besh O Drom
Billy Talent
The Black Box Revelation
Blink-182
Blues Trappers
Boys Noize
Breakestra
Budapest Jazz Orchestra
Buena Vista Social Club
Calvin Harris
Čankisou
Chalon En Champagne
Chapelier Fou
Charlie Winston
Children Of Bodom
C-mon And Kypski
The Cribs
Cry of Shits
Dalkloid Sound
Daniel Kahn
Daniel Kahn And The Painted Bird
Danko Jones
Deadmau5
Dean Brown
Dennis Chambers
DJ Shadow
Dubians
D.v.s.
Enter Shikari
Erol Alkan
Eslam
Etnofon Zenei Társulás És Palya Bea
Ez3kiel
Faithless
Fanfare Vagabontu
Fat Cat
Fear Factory
Flat Earth Society
Flore
Foreign Beggars
Gary Willis
Gentleman
George Duke
Gorillaz Sound System
Gotan Project
Gwar
Gyongyi Salla
Heaven Street Seven
The Hives
Hjaltalín
Hrdvision
Hudaki
Ill Niño
Infected Mushroom
Inspector Cluzo
Iron Maiden
János Másik
Jaune Toujours
Jazzékiel
Jip
Joel Mull
Kaido Kirikmäe
Kamelot
Kasabian
Kees Van Hondt
The Kistehén Melanko
K.i.z.
Klezmofobia
Ladánybene 27
Ляпис Трубецкой
Loop Doctors
Lord Bishop Rocks
Los De Abajo
Lyapis Trubetskoy
Madensuyu
Madness
Mahala Rai Banda
Major Lazer
Make Believe
Mika
Monster Magnet
Muse
NAPRA
Nina Hagen
Oi Va Voi
Painted Bird
Papa Roach
Paradise Lost
Parno Graszt
Peaches
Peterfy Bori & Love Band
the picturebooks
Public Image Ltd.
Rada
Рада & Терновник
Renata Rosa
Robotrock Dj's
Rogerio Jardim
Rupa & The April Fishes
Shantel
Серебряная Свадьба
Simian Mobile Disco
Ska-p
Skarbone 14
The Skatalites
Skindred
Skip the Use
Subsonica
Superbutt
surbahar
Synus0006
Tankcsapda
Tommy Campbell
Tony Allen
The Toobes
Toots And The Maytals
Toy Dolls
Turbo Band
UB40
Vive La Fête
Volkova Sisters
The Wailers
Wildbirds & Peacedrums
Yeasayer
The Young Punx
Zagar
zZz

For more info: www.sziget.hu.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-06 05:39 - Uppsala Reggaefestival 2010


Uppsala Reggaefestival 2010

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-06 05:38 - Uppsala Reggaefestival 2010

Stjärnspäckat när Uppsala Reggaefestival fyller 10

Reggaeeliten är på plats när Uppsala Reggaefestival firar 10-års jubileum. Legendariska Abbysinians, Alborosie och Busy Signal är några av toppnamnen tillsammans med Bunny Wailer, Gentleman, Anthony B, Jah Cure mfl.
– En best-of-festival, plus nya bekantskaper säger festivalens grundare Yared Tekeste.

Norra Europas största reggaefestival firar 10-årsjubileum och satsar på ”det-bästa-av-det-bästa” med de mest uppskattade artisterna som besökt festivalen sedan starten 2001 samt en del nya bekantskaper.

Artistfältet är brett när det gäller alla förgreningar inom genren. Old school mixas med new school. Legendariska Abbysinians representerar ”the foundation”, dvs de som varit med och format reggaen till dess storhet. Alborosie står för ”conscious reggae” – den moderna och medvetna reggaen som utvecklats i Europa. Busy Signal representerar ”Dancehall” och ”One drop” och är megastjärnan som drar jättepublik (84 000 personer såg honom i Port Of Spain, Trinidad, under en konsert i maj).

Det svenska artistfältet håller också världsklass: På plats finns Million Stylez som för några år sedan slog igenom med världs-hiten Miss Fatty och är i dag den i särklass mest kända svenska reggaeartisten utomlands. Tonårsstjärnan Junior Natural från Uppsala har också väckt uppmärksamhet på Jamaica och i världen. Andra svenska artister är Kapten Röd, Kalle Bah, Serengeti, Slag Från Hjärtat mfl.

”Life is Great” är även i år festivaltema med ambition att lyfter fram livets fantastiskhet. Temat genomsyrar allt från val av artister till Life is Great-aktiviteter. Life is Great är också ett bloggbaserat experiment i positivitet där människor uppmanas skicka in och bidra med egen positiv konst, poesi, viral movies mm: www.lifeisgreat09.blogspot.com.

Artister som är klara för Uppsala Reggae Festival 2010, 5-7 augusti i Uppsala:
Internationella artister: Bunny Wailer (JAM), Abyssinians (JAM), Mavado (JAM), Busy Signal (JAM), Anthony B (JAM), Jah Cure (JAM), Gentleman & The Evolution (GER), Midnite (VI), Alborosie & The Shengen Clan (ITA), Peetah & Gramps Morgan (of Morgan Heritage) (JAM), Misty In Roots (UK), Stone Love Movement (JAM), Roots Harmonics (DK), I Mosa (CL).

Svenska artister: Million Stylez, Kalle Bah, Kapten Röd, Natural Way, Serengeti, Meditative Sounds feat. Kenny Knots (UK), Robert Athill, Slag Från Hjärtat, Roots By Nature, Labyrint, Dani M, Amsie Brown, Bring Down The Beat.


Life is Great-aktiviteter
I år 10-års jubilerar Uppsala Reggaefestival och festivaltemat är ”Life i Great!” Det firas bland annat med sköna Life is Great-aktiviteter på festivalområdet:

Reggae warm up: Äntligen! En äkta gungande, glad och svettig förfest på onsdagskvällen i stora tältet på festivalområdet – för alla med tredagarspass och Life is Great-spirit!

Reggae Sports: För dig som har svårt att stå stilla till reggae. Inne på festivalområdet arrangeras bl a reggaefotboll som får festivalpulsen att gå upp ytterligare.

Barnens ö: Barnens ö är ett lekområde på festivalen för barn som gillar att busa. I år ska barnen ha hur kuuuuuuul som helst.

Djungeltrumman: I Djungeltrumman trummas nyheter och skvaller ut från några av landets bästa nätmusikmedier. Direkt på plats rapporterar och bloggar de om allt som händer bland artister och besökare.

Wall of Greatness: Wall of Greatness är en vägg fylld av multi-kultur. Här visas också de bästa bidragen från positivitetsprojektet Life is Great: Måleri, fotografi, poesi mm.

Reggae Cinema: Världen översvämmas inte av reggaefilmer, men vi tänker visa några av de bästa. Vi är extra stolta över att få visa reggaeklassikern ”The Harder They Come” som ges ut i nyutgåva i samarbete med Uppsala Reggaefestival. Och det blir även dancehall-film. Mer info kommer senare.

Världsmat: Mat från Jamaica, Afrika, Asien, Sydamerika och andra exotiska kök är en självklarhet på Uppsala Reggaefestival. Vi älskar mat lika mycket som musik!

Hemsida: www.uppsalareggaefestival.se

Uppsala Reggae Festival är norra Europas största reggaefestival och har funnits sedan 2001. Varje år presenterar festivalen några av världens främsta reggaeartister och legender – svenska såväl som utländska. Festivalens mission är att göra reggaemusik mer tillgänglig för fler människor samt att vara en mötesplats för människor som vill uppleva kärlek och samhörighet – Oneness. Grunden för hela verksamheten är en gedigen kunskap om reggaemusik och reggaekultur.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-06 05:24 - Brutal Assault Open Air 2010


Brutal Assault Open Air 2010

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-07-06 05:23 - Brutal Assault Open Air 2010

Brutal Assault Festival is getting closer!
The festival is located in JAROMEŘ, in the old Army Fortress JOSEFOV in Czech Republic (130km east of Prague).
The festival will be held between 12-14 of August.

= The line-up so far =

Children Of Bodom
Ensiferum
Cannibal Corpse
My Dying Bride
Sepultura
Kalmah
Hypocrisy
Moonsorrow
Meshuggah
Gojira
Gorgoroth
Obituary
Necrophagist
Fear Factory
Candlemass
Graveworm
Napalm Death
Devin Townsend
Dying Fetus
Diablo Swing Orchestra
Catamenia
Arsis
Ihsahn
Trail Of Tears
Watain
The Black Dahlia Murder
Bal-Sagoth
Sigh
Ahab
Voivod
Origin
Tankard
Gwar
Converge
Mnemic
Despised Icon
Monstrosity
Madder Mortem
Ragnarok
Jesu
Alkonost
Rotten Sound
Aura Noir
Devourment
Ill Niño
Bonded By Blood
Macabre
Sybreed
Sadist
Cock And Ball Torture
Suicidal Angels
Demonic Resurrection
Kylesa
Kypck
Agnostic Front
Lock Up
Cro-Mags
Afgrund
Proghma-C
The Arusha Accord
Lost Soul
Gaza
Bleed From Within
Hypnos
Sarke

For more info, check out: www.brutalassault.cz.

Hope to see you there!

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-05-25 15:03 - Summer Breeze Open Air 2010


Summer Breeze Open Air 2010

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-05-25 15:02 - Summer Breeze Open Air Festival 2010

Summer Breeze just got sold out yesterday, all the 3-day tickets are sold. The festival is held in Dinkelsbühl, Bavaria Germany between August 19 and August 21. It's an annual metal festival that first started in 1997.

The line-up as of todays date:
1349 – AGNOSTIC FRONT – AHAB – ANATHEMA – ANNOTATIONS OF AN AUTOPSY – ASPHYX – BARREN EARTH – BE’LAKOR – BEHEMOTH – BRESCHDLENG – CALLISTO – CANNIBAL CORPSE – CHILDREN OF BODOM – COUNT RAVEN – CUMULO NIMBUS – DARK FUNERAL – DARK TRANQUILLITY – DAS PACK – DEADSTAR ASSEMBLY – DESPISED ICON – DESTINITY – DEW-SCENTED – DIE APOKALYPTISCHEN REITER – DREAM EVIL – DYING FETUS – EISBRECHER – EISREGEN – END OF GREEN – ENSIFERUM – EQUILIBRIUM – FEJD – FEUERSCHWANZ – FIDDLER’S GREEN – FREI.WILD – GORGOROTH – GRAILKNIGHTS – GWAR – HACRIDE – HAIL OF BULLETS – HEAVEN SHALL BURN – HYPOCRISY – ILL NINO – INSOMNIUM – KORPIKLAANI – KYLESA – LEAVES EYES – LETZTE INSTANZ – LONG DISTANCE CALLING – MACABRE – MÅNEGARM – MAROON – MILKING THE GOATMACHINE – MONO INC. – MY DYING BRIDE – NECROPHAGIST – OBITUARY – ORIGIN – ORPHANED LAND – PANTHEON I – PARKWAY DRIVE – POISONBLACK – PSYCHOPUNCH – RAGE – RAISED FIST – REBELLION – SEPULTURA – SICK OF IT ALL – SIDEBLAST – SOLSTAFIR – SUBWAY TO SALLY – SUFFOCATION – SUICIDAL ANGELS – SWALLOW THE SUN – THE 69 EYES – THE BLACK DAHLIA MURDER – THE CROWN – THE DEVIL’S BLOOD – THE FORESHADOWING – THE MEAN – THE SMACK BALLZ – THE VERY END – TIEFLADER – TRACEDAWN – TRIPTYKON – UNDERTOW – UNLEASHED – WARBRINGER – WAR FROM A HARLOTS MOUTH – WATAIN – WE BUTTER THE BREAD WITH BUTTER
... more to come...

For more info: www.summer-breeze.de.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-05-23 16:42 - Bloodstock 2010


Bloodstock 2010

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-05-23 16:40 - Bloodstock Festival 2010

Swedish Meshuggah will be one of the headliners of this years Bloodstock Festival held in Catton Hall, Derbyshire, England between August 13th and August 15th.

As the Bloodstock team were preparing their original line-up, we all received the tragic news of the passing of metal legend RONNIE JAMES DIO - originally scheduled to appear as one of the headliners of this year’s festival, fronting HEAVEN & HELL. Therefore they are renaming their MAIN STAGE to the RONNIE JAMES DIO stage.

Remaining line-up:
CHILDREN OF BODOM
FEAR FACTORY
TWISTED SISTER
OBITUARYROSS THE BOSS (with Scott Columbus)
RAGE
ANDROMEDA
BEHEMOTH
DEVIN TOWNSEND
DORO
LEAVES EYES
SUFFOCATION
CANNIBAL CORPSE
KORPIKLAANI
GWAR
AMORPHIS
GOJIRA
SONATA ARCTICA
GORGOROTH
BLOODBATH
BLACK SPIDERS
EDGUY
ENSIFERUM
ONSLAUGHT
SNAKEBITE
HOLY MOSES
BENEDICTION
ENFORCER
KILLING MACHINE
MITHRAS
THE PROPHECY STEELWING
REGARDLESS OF ME
WITCHSORROW
EVILE
BONDED BY BLOOD
MORDECAI
PURIFIED IN BLOOD
DESECRATION

More bands will be announced on June 14th and June 15th.

For more info: www.bloodstock.uk.com.

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-05-23 16:05 - Heineken Open'er


Heineken Open'er

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-05-23 16:02 - Heineken Open'er Festival 2010

Pearl Jam, and Kasabian will headline Open'er Festival 2010, held in Gdynia, Poland at the Gdynia-Kosakowo Airfield between july 1st and july 4th.

Remaining line-up:
The Dead Weather
Fat Boy Slim
Wild Beats
Die Antwoord
Ellie Goulding
Groove Armada
2manyDJs
Kings of Convenience
Archive
Regina Spektor
Yeasayer
Grace Jones
Skunk Anansie
Nas
Damian Marley
Tricky
Massive Attack
Pavement
Hot Chip
Gorillaz Sound System
The Hives
Tinariwen
Mando Diao
Ben Harper and Relentless7
Empire Of The Sun
Klaxons
Cypress Hill
Lao Che
Muchy
Indigo Tree
Fox
Julia Marcell
We Call It A Sound
Pablopavo
Matisyahu
... and more to come...

There will probably be a total 120 artists performing at Open'er this year.

Don't miss out!

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-05-20 16:07 - Exit Festival 2010


Exit Festival 2010

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-05-20 16:06 - Mika, Placebo, Missy Elliot and Faith No More headlining Exit Festival 2010

One of the biggest names at this years Exit Festival are Mika, Placebo, Missy Elliot and Faith No More, and of course many more.

The rest of the line-up are as follows:
The Chemical Brothers
Mika
Placebo
Missy Elliott
David Guetta
Röyksopp
LCD Soundsystem
Pendulum Live
Faith No More
Klaxons
Chromeo
The Horrors
Miike Snow
Ricardo Villalobos
Behemoth
Crystal Castles
Suicidal Tendencies
The Exploited
A-Trak
Black Rose (Jesse Rose & Henrik Schwarz)
Boys Noize
Brodinski
Busy P
Crookers
DJ Mehdi
Dirty South
Does It Offend You, Yeah?
Erol Alkan
Foreign Beggars
Hudson Mohawke
Jamaica
Josh Wink
Juvelen
Laidback Luke
Lollobrigida
L-Vis 1990
Midnight Juggernauts
Moderat live
Obojeni Program
Ost & Kjex live
Ritam Nereda
Riva Starr
SebastiAn
Solomun
The Twelves
We Have Band
Al & The Blackcats
Antenat
Arigo Pentrado
Ashen Epitaph
Awaiting Fear
Bambi Molesters
Bombarder
B King + Andrea
Caligari
Clark
Concrete Sun
Consecration
Citizen X
Dargoron
Dead Trash + Frajle
D-Bridge
Decapitated
Decontrolled
Direct Control + Kalson
Disdained
Dozer
Dr Vokoder
Ex Deo
Gemmy & MC Nomad
Grasshopper
G.U.B.
Help Me Jones
High Control
Hitman
Instra:mental & MC:SP
Joker
Ida Engberg
I Divine
If Senses Fear
the Inspector Cluso
Inje
In From the Cold
Iva Starkova
Kawasaki 3p
Killo Killo
Koh
Kolaps
MAD Goya
Metatron
Miike Snow
Moment of Clarity
Petrol
Pinch
Punished
Radiolokator
Retro + Vito
Romantic Jurgen
Rustie
Samrt
S.A.R.S.
Shortpant Romance
SMUT
SOK 91
Sound Pellegrino Thermal Team
Space eater
Starsmith
Stuttgart Online
Sweet Sorrow
The Good Guys Live
Tamerlan
Tide
Tibia
Tim Exile
To Moj Tim
Toy Corner
Tesla Boy
Vehementer
Veliki Prezir
Vox Populi
Welicoruss
Wannabe A Star
Yeasayer
Zea

EXIT is the biggest music festival in South Eastern Europe. EXIT has taken place at a beautiful and magical fortress in Novi Sad, Serbia since 2001.

The festival was started in 2000 by three University students from Novi Sad: Dušan Kovačević, and his friends Bojan Bošković and Ivan Milivojev.

Exit 2010 will be held from July 8 to July 11, 2010. Last year 190 000 people visited the festival, hopefully there will be even more this year!

For further information, please visit: www.eng.exitfest.org.

See you there!

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-05-20 15:36 - Big Chill Festival


Big Chill Festival

Name* Comment*
Email  
     
 

2010-05-20 15:31 - Lily Allen set to make The Big Chill Festival 2010

The Big Chill Festival is delighted to confirm that the fabulous Lily Allen will be returning to the festival, four years after she began her rise to international stardom at the festival 2006.

The rest of the line-up:
20:20 Soundsystem
Alice Russell
Andreya Triana
Andy Weatherall
Appleblim
Ashley Beedle & Darren Morris Present MAVIS (Live)
Chris CoCo
Bebel Gilberto
Breakage
Breakestra
Craig Charles Fantasy Funk Band
Crazy P (DJ)
Dâm-Funk
Daniel Wang
DJ Derek
Easy Star All-Stars
El Diablo's Social Club
Futureboogie
Gilles Peterson
Greg Wilson
Henrik Schwarz
Hope Sandoval
Joker
Kelis
Kruder and Dorfmeister
Layo and Bushwacka!
Little Dragon
M.I.A.
Mad Professor
Magnetic Man
Martyn
Massive Attack
Matthew Herbert's One Club
Metronomy
Mr Scruff
Nicole Conti Jazz Combo
N-Type
Natty
Norman Jay
PBR Streetgang
Phenomenal Handclap Band
Plan B
Redlight
Roots Manuva
Roy Ayers
Seth Troxler & Jamie Jones b2b
Smoove and Turrell
Starsmith
Taylor McFerrin
Tensnake
Terry Callier
The Black Seeds
The Bug (Live)
The Heatwave
The Shoes
Theo Parrish
The Warm Inventions
Thom Yorke
Tinariwen
Tinie Tempah
Toddla T with Serocee
Top Shelf Jazz
Wax Tailor
Zero 7 (DJs)
...more to come...

The festival is held between 5/8 - 8/8.
The festival is located in Eastnor Castle Deer Park, Ledbury, Herefordshire in the U.K.

For more info, see: www.bigchill.net.

See you there!

Name* Comment*
Email  
     
  Writer: Johan Möller
|Home|